Atšilus orams ir ilgėjant šviesiems pavasario pabaigos ir vasaros pradžios vakarams vis dažniau nori valgomąjį perkelti į lauką ir išsikepti vakarienei ką nors ant grotelių lauko kepsninėje. Juk kas gali būti skaniau nei valgyti medžių paunksmėje! Štai kelios idėjos, kurios įtiks net išrankiausiam skoniui.

 

grilius

Žuvies šašlykai su daržovėmis

 

  • 600 kg lašišų didkepsnių
  • 150 g vyšninių pomidorų
  • 200 g briuselinių kopūstų
  • Cukinijos
  • Citrina
  • Šaukštas medaus
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukšteliai maltų raudonų paprikų
  • Druskos pagal skonį

 

Gaminimas

 

Medinius pagaliukus išmirkyti stiklinėje vandens. Lašišų didkepsnius supjaustyti maždaug 2 cm dydžio gabalėliais. Griežinėliais supjaustyti cukiniją ir citriną. Ant medinių iešmelių pakaitomis suverti žuvies, cukinijų, citrinų gabalėlius, pomidorus ir briuselinius kopūstus. Sumaišyti alyvuogių aliejų su medumi, raudonų paprikų milteliais ir druska. Kulinariniu šepetėliu aptepti šiuo mišiniu vėrinukus. Gerai įkaitinti lauko kepsninę ir kepti ant grotelių apie 7 min., retsykiais pavartant.

 

4 porcijų

100 g apie 179 kcal

Ruošti: 30 min.

 

Ant grotelių kepta kiaulienos sprandinė 

 

  • 600 g kiaulienos sprandinės
  • 4 skiltelės česnako
  • 2 – 3 šakelės rozmarinų
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 2 – 3 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
  • 1 – 2 šaukštai garstyčių
  • 0,5 šaukštelio maltų raudonų paprikų

 

Gaminimas

 

Kiaulienos sprandinę supjaustyti riekėmis. Sumaišyti aliejų su garstyčiomis, įdėti smulkintų česnako skiltelių, rozmarinų lapelių, druskos, pipirų ir paprikų lapelių. Gerai išmaišyti ir šiuo mišiniu ištrinti mėsos kepsnius. Padėti mėsą marinuotis į šaldytuvą vieną valandą. Kepti kiaulienos kepsnius ant gerai įkaitintų grotelių lauko kepsninėje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių ir mėsa bus gerai iškepusi. Galima patiekti su šviežių daržovių salotomis.

 

4 porcijų

100 g apie 253 kcal

Ruošti: 1 val. 30 min.

 

Ant grotelių keptas avių pieno sūris

 

  • 400 g avių pieno sūrio
  • 2 skiltelės česnako
  • 15 g čiobrelių
  • Šaukštas rausvųjų pipirų
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus

 

Gaminimas

 

Sūrį supjaustyti riekelėmis Nulupti ir susmulkinti česnako skilteles. Nuplauti, nusausinti ir nuskabyti čiobrelių lapelius. Sumaišyti alyvuogių aliejų ir stambiai grūstais pipirais, česnaku ir čiobreliais. Aplieti šiuo mišiniu sūrio riekeles ir palikti marinuotis apie 2 min. Tada kiekvieną sūrio gabalėlį suvynioti į foliją ir kepti ant grotelių apie 10 min. Patiekti nuėmus foliją.

 

4 porcijų

100 g apie 316 kcal

Ruošti: 30 min.

 

Spausdinti