Fengšui – tai daugiau negu tik erdvės akompanavimo menas. Fengšui – tai kinų filosofija, padedanti priimti teisingus sprendimus visose gyvenimo srityje. Pasirinkimas, ką valgyti – ne išimtis. Pasirodo, ir maistą galima skirstyti pagal penkis fengšui elementus.

 

fengsui

Štai kaip klasifikuojamas maistas pagal fengšui:

 
  • Metalas – balta spalva – ruduo – plaučiai – aitrūs baltos spalvos maisto produktai, pavyzdžiui, svogūnai.
 
  • Vanduo – juoda spalva – žiema – inkstai – tamsios spalvos, sūrūs maisto produktai, pavyzdžiui, jūros kopūstai ir miso sriuba.
 
  • Medis – žalia – pavasaris – kepenys – lapinės daržovės ir rūgštų skonį turintys vaisiai, pavyzdžiui, žaliosios citrinos ir obuolių sidro actas.
 
  • Ugnis – raudona – vasara – širdis – kadangi vasarą širdis ir taip yra aktyvi, rekomenduojama rinktis kartaus skonio produktus, pavyzdžiui, didžiąją varnalėšą ar daigus, kurie mažina ugnies perteklių ir valo širdies ir kraujagyslių sistemą.
 
  • Žemė – geltona – vėlyva vasara – blužnis ir kasa – batatai, oranžinės saldžiosios bulvės (jamsai), moliūgai.
 

Subalansuota mityba užtikrina gerą visų organų sveikatą, tačiau rinktis, kokių produktų valgyti daugiau, rekomenduojama pagal sezoną.

 

Fengšui konsultantai taip pats skirsto maistą į in ir jan:

 
  • In maistas – gaivieji gėrimai, vaisiai, rūgštūs maisto produktai ir daržovės. In maistas vėsina, skatina atsipalaidavimą ir susimąstymą.
 
  • Jan maistas – mėsa, kiaušiniai, kietieji sūriai. Jan maistas suteikia energijos, šildo, stimuliuoja, skatina norą veikti, progresą.

Geri patarimai, mėgstantiems valgyti namie:

   
  • Pagal fengšui virtuvė, kurioje gaminamas maistas, turėtų būti jauki, ryški ir joje turi būti gera būti. Kartais gerą nuotaiką gali padėti susikurti mėgstama muzika ir šokis, gaminant valgyti ar plaunant indus.
 
  • Maistą reikėtų patiekti geriausiuose induose. Senus, suskilusius ir kitus nebetinkamus indus bei įrankius reikėtų išmesti ir įsigyti naujus, kurie paverstų valgymą maloniu procesu.
 
  • Pagal fengšui svarbu, kur yra valgoma. Jeigu esate įpratę valgyti priešais televizorių, rekomenduojama pabandyti valgyti prie valgomojo kambario stalo. Be to, reikėtų sėdėti greta partnerio, o ne vienam priešais kitą. Tai padės sustiprinti romantišką atmosferą!
 

Geras patarimas, mėgstantiems valgyti ne namie:

 
  • Pagal fengšui restoraną reikėtų rinktis, atsižvelgiant į jame tvyrančią atmosferą, nes nuo to priklausys jūsų sveikata ir energijos lygis. Štai kodėl restoranai pritemdo šviesas vakare! Ryški šviesa, atvira, triukšminga erdvė padeda pakelti energijos lygį per pietų metą ar prieš einant į miestą. Švelnus apšvietimas, jauki, rami atmosfera yra geriausia vieta nusiraminti ir tinka vakarienei. Grįžę namo po tokios vakarienės miegosite lyg kūdikiai!
 

In ir jan salotos su jūros gėrybėmis ir avokadu

 
  • 500 g ryžių
  • Avokadas
  • 200 g mažų lukštentų krevečių suryme
  • 10 krabų lazdelių
  • 100 g raudonųjų ikrų
  • 100 g juodųjų ikrų
  • 1,5 šaukštelio vasabių
  • 150 g majonezo
  • Šaukštas sojų padažo
  • Žalumynų, citrinų puošti
 

Gaminimas

 

Avokado minkštimą, krabų lazdeles smulkiai supjaustyti. Sumaišyti su surymu nuo krevečių. Virtus ryžius sumaišyti su krabų lazdelėmis, avokadu, krevetėmis. Po to salotas sumaišyti su majonezo, vasabių ir sojų padažu. Į salotų dubenį sudėti salotas. Ant salotų viršaus, formuojant in ir jan simbolį, sudėti raudonuosius ir juoduosius ikrus. Papuošti šviežių žalumynų šakele ir keliais citrinos griežinėliais.

 

4 porcijų

100 g apie 175 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Spausdinti