Ruduo – metų laikas, kai gausu šviežių daržovių. Šios gali tapti nuostabiai skanių patiekalų ingredientu. Kviečiame išbandyti kiekvienam skoniui tinkamų rudeniškų receptų!

 

Kreminė cukinijų lazanija

 

4 porcijos

100 g 405 kcal

Ruošti 45 min.

 
  •  9 lazanijos lakštai
  •  2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
  •  Svogūnas
  •  700 g cukinijų
  •  2 skiltelės česnako
  •  250 g rikotos
  •  50 g čederio
  •  350 g pomidorų padažo
  •  Druskos, maltų pipirų pagal skonį

Gaminimas. Lazanijos lakštus virti 5 min. vandenyje, kol suminkštės. Išėmus nuplauti šaltu vandeniu ir apšlakstyti šaukštu aliejaus, kad nesuliptų. Keptuvėje įkaitinti likusį aliejų ir sudėti smulkintą svogūną. Po 3 min. suberti smulkintą cukiniją ir česnaką. Kepti, kol cukinija suminkštės ir taps ryškiai žalia. Įmaišyti 150 g rikotos ir 35 g čederio, pagardinti prieskoniais. Pomidorų padažą pakaitinti mikrobangų krosnelėje. Kepimo formoje sluoksniuoti lazaniją: pradėti nuo pusės cukinijos mišinio, antras sluoksnis makaronų, tada pomidorų padažas. Kartoti dvi eiles, ant viršaus užberti likusią rikotą ir čederį. Kepti 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 220 ºC.

 

Creamy,Courgette,And,Ricotta,Lasagne

 

Kepti baklažanai

 

4 porcijos

100 g 361 kcal

Ruošti 1 val.

 
  •  4 baklažanai
  •  2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  •  75 g sviesto
  •  Šaukštas harisos
  •  6 šaukštai graikiško jogurto
  •  Česnako skiltelė
  •  Šakelė šviežios kalendros
  •  Šaukštelis sezamų sėklų

Gaminimas. Baklažanus subadyti peilio galiuku, aptepti aliejumi ir dėti į skardą. Skrudinti 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ºC. Keptuvėje ištirpintą sviestą sumaišyti su harisa. Baklažanus perpjauti per pusę ir šiek tiek išskobti. Sudėti į šiltą lėkštę ir vidų ištepti jogurto, smulkinto česnako bei sviesto su harisa mišiniu. Apibarstyti smulkinta kalendra ir sezamų sėklomis.

 

Stuffed,Roasted,Aubergine,With,Tomato,Sauce,Served,On,A,Plate,

 

Ypatingi makaronai su moliūgais

 

4 porcijos

100 g 461 kcal

Ruošti 50 min.

 
  •  Svogūnas
  •  2 skiltelės česnako
  •  2 šaukštai alyvuogių aliejaus kepti
  •  500 g moliūgų minkštimo
  •  100 ml pieno
  •  2 šaukštai pomidorų pastos
  •  2 šaukštai maskarponės
  •  350 g vamzdelinių makaronų
  •  40 g parmezano
  •  Druskos pagal skonį

Gaminimas. Smulkintą svogūną kepinti, kol taps skaidrus. Įspausti česnaką, pasūdyti ir kepti dar 1 min. Nukelti ir palikti šiek tiek atvėsti. Į verdantį sūdytą vandenį dėti smulkintą moliūgą ir virti 15 min. Nupilti vandenį ir kartu su pienu bei keptomis daržovėmis sutrinti iki vientisos masės. Masę pilti į keptuvę su pomidorų pasta ir maskarpone. Užvirinti ir lėtai kaitinti 3 min. Atskirai išvirti makaronus. Juos nusausinti ir sumaišyti su moliūgų padažu ir parmezanu.

 

Pumpkin,Pasta,Penne,With,Creamy,Sauce,Of,Baked,Squash,On

 

Pupelių karis

 

2 porcijos

100 g 282 kcal

Ruošti 35 min.

 

  •  Svogūnas
  •  2 skiltelės česnako
  •  15 g imbiero
  •  10 g kalendros
  •  Šaukštas aliejaus kepti
  •  Šaukštelis maltų kmynų
  •  Šaukštelis maltos paprikos
  •  2 šaukšteliai „Garam masala“ mišinio
  •  400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  •  400 g konservuotų pupelių
  •  Druskos pagal skonį

Gaminimas. Smulkintą svogūną kepinti, kol suminkštės. Suberti smulkintą česnaką, imbierą, kalendrą, pasūdyti ir kaitinti dar 2 min. Suberti prieskonius ir kaitinti dar 1 min. Įmaišyti pomidorus ir pupeles. Užvirtinti, sumažinti kaitrą ir troškinti 15 min., kol karis taps tirštas.

 

Rajma,Masala,Curry,In,Black,Bowl,Isolated,On,White.,Red

 

Bulvių apkepas

 

8 porcijos

100 g 541 kcal

Ruošti 1 val.

 
  •  500 ml riebios grietinėlės
  •  500 ml pieno
  •  3 skiltelės česnako
  •  8 didelės bulvės
  •  100 g griujero

Gaminimas. Puode užvirinti grietinėlę, pieną ir smulkintą česnaką. Griežinėliais pjaustytas bulves sudėti į grietinėlę ir troškinti 3 min. Atsargiai išmaišyti. Kiaurasamčiu išimti bulves ir sudėti į skardą. Per sietelį perpilti grietinėlės mišinį ant bulvių. Užberti tarkuotą griujerą. Kepti 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 ºC.

 

Ančių kojelės su apelsinais ir morkomis

 

2 porcijos

100 g 663 kcal

Ruošti 1 val.

 
  •  2 ančių kojelės
  •  300 g morkų
  •  4 skiltelės česnako
  •  Apelsinas
  •  Šaukštelis aliejaus
  •  Šaukštas citrinų sulčių
  •  4 šaukštai apelsinų sulčių
  •  Šaukštas vyno acto
  •  Šaukštas rudojo cukraus
  •  Druskos, maltų pipirų pagal skonį

Gaminimas. Nuo kojelių pašalinti riebalų perteklių. Išilgai pjaustytas morkas, smulkintą česnaką ir apelsino griežinėlius sudėti į skardą, sudėti odele į viršų kojeles, apšlakstyti aliejumi ir pagardinti prieskoniais. Kepti 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ºC, kol morkos suminkštės, o odelė taps auksinės spalvos. Sumaišyti citrusinių vaisių sultis, actą ir cukrų. Užpilti ant daržovių ir kepti dar 10 min.

 

Plate,With,Duck,Leg,Baked,With,Oranges,And,Carrots,On

 

Spausdinti

 

Autorius Monika Budnikienė