Kadangi pavasaris dar neskuba pradžiuginti mūsų šiluma, šį šeštadienį šmaikštieji laidos „Gardu Gardu“ vedėjai vėl pakvies pasižiūrėti nuotaikingiausią maisto gaminimo laidą ir pasiūlys ilgiau pasidarbuoti virtuvėje bei pasigamintį sočių patiekalų.

 

GG_20180213_020m (Small)

 

Temperamentingasis italas Gian Luca pagamins šiek tiek lietuviškus balandėlius primenantį patiekalą: sluoksniuotos tešlos pyragėlius su kopūste įvyniota vištiena. Juos pagardins bešamelio padažu su itališku akcentu – parmezano sūriu. O konditeris Ali šį šeštadienį iškeps marcipaninį pyragą su balto šokolado kremu ir šviežiomis avietėmis. Galutinis rezeultatas primins dabartinę situaciją už lango: lyg ir pavasaris, bet vis dar apsnigtas.

 

GG_20180213_025m (Small)

 

Ką Ali valgo kiekvieną rytą, kad turėtų energijos visai dienai ir ką Gian Lucos žmona leidžia kulinarijos šefui valgyti tik sekmadieniais – šeštadienį 9.30 val. laidoje „Gardu Gardu“ per TV3!

 

GG_20180213_028m (Small)

 
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai

su vištiena ir kopūstu

   
  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos be odos ir kaulo
  • 6 apvirto kopūsto lapų
  • 50 g sūdytų arba rūkytų lašinių
  • 50 ml balto sauso vyno
  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 0,5 l pieno
  • 50 g sviesto
  • 3 valg. š. miltų
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
  • Žiupsnelio druskos
  • Vištienos prieskonių

 

Vištieną supjaustyti stambiais kubeliais. Įberti vištienos prieskonių ir druskos pagal skonį. Gerai išmaišyti. Lašinukus smulkiai sukapoti ir apkepinti šlakelyje alyvuogių aliejaus. Sudėti vištieną ir apskrudinti ant aukštos kaitros. Tada sumažinti kaitrą, supilti vyną ir 5 minutes patrokšinti.

 

Verdančiame vandenyje pakaitinti kopūstą ir nuimti 6 lapus (jei kopūstas didelis – 3 lapus ir perpjauti juos per pusę). Į juos suvynioti vištieną.

 

6 tešlos lakštus išdėlioti ant stalo ir kiekvieno lakšto vieną pusę įpjauti kas 2 cm išilgai. Ant neįpjautos tešlos pusės padėti kopūsto lape įvyniotą vištieną ir uždengti įpjauta tešlos lakšto puse. Kraštus užlipdyti ir suformuoti pyragėlius. Pyragėlius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir ištepti kiaušinio trynių plakiniu. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių, kol gražiai paruoduos.

 

Prikaistuvyje išlydyti sveistą ir suberti miltus. Šluotele nuolat maišyti kol liks tirštos konsistencijos trupiniai. Supilti pieną ir šluotele nuolat gerai maišyti bei kaitinti iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Suberti parmezano sūrį ir permaišyti.

 

Pyragėlius patiekti su bešamelio- parmezano padažu.

 

Skanaus!

 

 

 

 

Marcipaninis pyragas

su baltojo šokolado kremu

ir šviežiomis avietėmis

   

Pyragui reikės:

 
  • 200 g marcipano
  • 4 kambario temperatūros kiaušinių
  • 1 valg. š. miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
 

Kremui reikės:

 
  • 200 g grietinėlės
  • 100 g balto šokolado
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
 

Dekoravimui:

 
  • Šviežių aviečių
  • Šviežios mėtos lapelių
  • Cukraus pudros
     

 

 

Elektriniu smulkintuvu susmulkinti marcipaną kartu su kiaušiniais iki vientisos masės. Išpilti masę iš smulkintuvo į dubenį ir elektriniu plaktuvu gerai išplakti. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir dar kartą gerai perplakti iki vientisos blizgios masės. Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių.

 

Giretinėlę pakaitinti iki 60°C. Šokolado granules arba smulkintą šokoladą sumaišyti su vaniliniu cukrumi. Ant jo užpilti karštą grietinėlę ir elektriniu smulkintuvu išplakti iki kreminės konsistencijos.Uždengti indą maistine plėvele ties kremo paviršiumi ir palikti nakčiai šaldytuve. Prieš dekoravimą elektriniu plaktuvu perplakti masę iki standžių putų. Supilti kremą į konditerinį maišelį ir dekoruoti atvėsusio pyrago paviršių. Išdėlioti šviežias avietes ir mėtos lapelius, pabarstyti cukraus pudra.

 

Skanaus!