„Ant medinės lentelės“ įkūrėja apie tai, kaip jai sukurtą verslą iškeitė į maisto gamybą
2023-05-15 15:24„Iš tiesų aš savo tėtį labai stipriai įskaudinau šiuo savo sprendimu. Jis, kaip ir kiekvienas mylintis tėvas, troško man viso ko geriausio, ir kai jam išdėsčiau, ko iš tiesų noriu, kad mano kelias – maisto gaminimas, jis suprato, jog turi mane paleisti, bet tuo pačiu aš labai stipriai kirtau per jo ego. Jis norėjo man sukurti verslą, va, kurk, užsidirbk, kad ir milijoną, bet daryk, o aš paėmiau ir pasakiau: ačiū ne, man bulvė dabar rūpi labiau“, – jau šįvakar gyvenimo būdo laidoje „Nuo… Iki…“ apie aplinkybes, kuriomis jai sukurtą verslą iškeitė į maisto gamybą ir tinklaraščio kūrimą, pasakos vieno populiariausių maisto tinklaraščių „Ant medinės lentelės“ įkūrėja, rašytoja Kristina Pišniukaitė-Šimkienė.
32-ejų Kristiną, užsukusią į Klaipėdos turgų, puikiai pažįsta ne tik daugelis vietinių prekeivių, tačiau ir mėgstantys sveikai, bei skaniai gaminti. Šiandien Kristiną socialiniuose tinkluose seka beveik 200 tūkstančių žmonių, o per kelerius metus ji išleido net tris knygas su populiariausiais savo receptais. Tiesa, po vidurinės mokyklos pradėjusi rekreacijos ir turizmo studijas Kristina pasakos nė nesvajojusi, kad kada nors ims gaminti maistą, tuo labiau, kad tai taps ne tik jos pomėgiu, bet ir geru pragyvenimo šaltiniu.
Gaminti Kristina pradėjo dar studijuodama, pradėjusi savarankišką gyvenimą, kaip pati sako, tiesiog reikėjo kažką valgyti. Netrukus tai tapo pomėgiu ir aistra. „Galėdavau valandų valandas vaikštinėti parduotuvėse tyrinėdama produktus ir skaitydama etiketes“, – pasakos Kristina. Baigusi studijas ji pradėjo dirbti versle, kurį sukūrė tėtis, turėjęs gerai žinomą buitinės technikos parduotuvę Klaipėdoje. „Jis, ko gero, turėjo viziją verslą atidaryti ir Vilniuje, todėl aš buvau patikima kandidatė jam vadovauti“, – pasakos Kristina. Dirbant šeimos versle, pasak Kristinos, jos gyvenimas daugeliui atrodė sėkmingas, tačiau jai pačiai džiaugsmo neteikė.
Kaip Kristinai pomėgį gaminti pavyko paversti pelningu verslu? Kaip gaminti ne tik sveikai, bet ir skaniai? Jau šiandien, gyvenimo būdo laidoje „Nuo… Iki…“, 20.00 val., tik per LNK.