TV3 žinių vedėjo Roko Petkevičiaus rytas įprastai prasideda gerokai vėliau – vakarines televizijos žinias jis baigia filmuoti tik apie pusę 11 vakaro, todėl leidžia sau pamiegoti ilgiau. Tačiau šįkart jo planus pakeitė laida „Kulinarinis detektyvas“, kurioje R. Petkevičius jau ryte gamino obuolių pyragą ir visus nustebino savo kruopštumu.

 

Kulinarinis detektyvas vedejai (Small)

 

„Mano tėtis, kad nereiktų virti sriubos, kartą į ją pridėjo razinų, kruopų, jautienos, sauso vyno… Aš tikiuosi, kad man pasiseks geriau“, – juokėsi žinių vedėjas, kuriam į pagalbą gaminant ne kartą atėjo Gabrielė Martirosianaitė, viena iš laidos vedėjų.

 

Būtent ji pastebėjo, kad citrina gali suteikti patiekalams ne tik papildomo skonio, bet jos kvapas – puikus būdas rytais pažadinti mylimą žmogų. Su tuo sutiko ir R. Petkevičius, mielai perleidęs tarką į Gabrielės rankas.

 

Rokas Petkevicius (Small)

 

Tiesa, pats R. Petkevičius neslepia, kad saldumynai jam yra antrame plane – po skanios vakarienės ar per šventes jie būna tas paskutinis akordas: „Geriau kąsnį gero, bet ne klecko.“

 

Vis dėlto daugiausia dėmesio ir susižavėjimo sulaukė pyrago dekoravimas – R. Petkevičius iš obuolių skiltelių sudėliojo milžinišką rožę.

 

Sekmadienį 9 val. laidoje „Kulinarinis detektyvas“ per TV3 sužinosite net 4 originalius obuolių pyragų receptus, kuriuos gamins dalyviai ir laidos vedėjas Alfas Ivanauskas, įrodęs, kad obuolių pyragai gali būti ne tik saldūs.