Dar vienas lėšų švaistymo skandalas Vilniuje – Fabijoniškių pagrindinėje mokykloje prasidėjo grandioziniai rekonstrukcijos darbai, kurių vertė net 300 tūkst. eurų. Šie pinigai skirti mokyklos rūsyje esančioms rūbinėms ir dušams įrengti.

 

vlcsnap-2015-11-24-11h25m19s189_1600x900

 

Išvydęs KK2 žurnalistus, mokyklos vadovas Vytas Karsokas atsisakė kalbėti. „Tikrai nieko nesakysiu. Aš neturiu, ką sakyti. Jūs vis tiek pasakot ne tą, ką reikia“.

 

Nieko nekalbantis mokyklos direktorius – buvusios Arūno Valinsko „Tautos prisikėlimo partijos“ narys. Tačiau dabar V. Karsokas sako, kad jokiai partijai nepriklauso: „Aš dabar nepartinis. Nebenoriu jokių partijų, ačiū, užtenka“.

 

Buvęs politikas buvo teisiamas už Valinsko rinkiminių parašų klastojimą.

 

KK2 žurnalistai suskaičiavo, kad kelių dušų  įrengimo kaina – kosminė. Vieno kvadratinio metro kaina – 5000 eurų.

 

vlcsnap-2015-11-24-11h25m34s129_1600x900

 

Tačiau mokyklos vadovas teisinasi, kas ši suma ne tik už dušus: „Čia turi būti keturios persirengimo rūbinės. Pagal higienos reikalavimus, dvidešimčiai berniukų ir trisdešimčiai mergaičių turi būti po vieną unitazą“.

 

Į mokyklą atvyko ir pasipiktinęs Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas: „Kai kvadrato kaina tampa 5000 eurų, net Valdovų rūmai pigiau kainavo. Reikia žiūrėti ne į savo interesus, o kaip valstybės pinigai naudojami“.

 

Vicemeras sakė, kad mokyklos vadovas diskredituoja pinigų įsisavinimą. „Jūs esate projekto iniciatorius. Atsakomybė už tai nešat Jūs, išleisti pinigai, atkasti pamatai, jūs diskredituojat pinigų įsisavinimą“, – antradienio vakarą 19.30 val. laidoje KK2 kalbės Vilniaus miesto vicemeras.