Princai virs elgetomis naujame BTV socialiniame realybės šou. Socialinė realybė Lietuvoje daugeliui kelia šiurpą: kol vieni mėgaujasi prabangiu šampanu, kiti vos geba nusipirkti duonos. Tokia situacija šalyje itin piktina aštriais pasisakymais garsėjančią ekonomistę Aušrą Maldeikienę.  Šį kartą specialistė nutarė griebtis priemonių – viešai mesti iššūkį Lietuvos elitui. „Kas būtų jeigu ponus ir ponias paverstume paprastais Lietuvos žmonėmis?” – intriguoja A. Maldeikienė, sutikusi vesti naują realybės šou „Išgyvenk, jei gali“ , kurį antradieniais ir trečiadieniais geriausiu laiku rodys atsinaujinusi BTV.

 

maldeikiene2

Neregėtas socialinis eksperimentas televizijos eteryje atskleis tikrąją išgyvenimo kainą. Jau greitai per BTV startuosiantis šou „Išgyvenk, jei gali“ aiškinsis, ar sugebėtų žinomi, įtakingi ir turtingi žmonės išgyventi taip, kaip gyvena didžioji dalis šalies gyventojų. Juk net 90 000 žmonių Lietuvoje gauna minimalią algą – 300 eurų per mėnesį.

 

„Tikrai sunku įsivaizduoti, kaip gyvena daugiavaikė šeima ar žmonės ką tik netekę darbo. Juk paprastai žmogus suvokia tik tą sluoksnį, kuris jį supa. Ši laida nuims nežinomybės ir mitų šydą, padės geriau suprasti kitus žmones. Negana to, išvysime, kaip skirtingos socialinės klasės sprendžia kiekvienam kylančias gyvenimiškas problemas”, – laidos idėją grindė ekonomistė.

 

Jau visai netrukus Lietuvos elitas leisis į avantiūrą priimdami A. Maldeikienės mestą iššūkį, tikėdami lengvai išgyventi šiandieninėje visuomenėje už minimalias pajamas. Laidos dalyviai savaitei apsikeis gyvenimais su paprasta sunkiai besiverčiančia šeima, perimdami ne tik jos buitį ir socialinę padėtį, bet ir rūpesčius bei problemas.

 

Būtina paminėti, kad turtingieji suinteresuoti stengtis išgyventi ne tik tam, kad parodytų, jog turi drąsos suprasti kito bėdas. Jei įžymybė ištvers visą savaitę ir laimės lažybas – laidos herojui uždirbs 300 eurų. Bet ar mokės pinigų neskaičiuojančios įžymybės išgyventi lemtingą savaitę? Ar sugebės vos už keliasdešimt eurų aprūpinti 6 asmenų šeimą maistu? Ką jie darys, jeigu netikėtai suges skalbimo mašina, o pinigų jau nebebus?

 

Viso eksperimento metu iškilusias problemas bei kuriozus nuolat komentuos ir vertins A. Maldeikienė. „Nors mane pristato labai įvairiai, mano profesija, gyvuojanti jau 2 tūkst. metų yra labai paprasta. Esu politinės ekonomikos specialistė ir vienas iš mano darbų yra padėti žmonėms suprasti, kodėl, kaip ir kokiomis sąlygomis jie priiminėja vienus ar kitus sprendimus. O ar šioje laidoje būsiu tokia pat aštri, kaip visuomet priklauso tik nuo pačių laidos dalyvių“, – tikino specialistė.

 

Kaip išgyventi už paprastos šeimos pajamos mėgina ryškiausi ir įtakingiausi Lietuvos žmonės pamatysite visai netrukus. Socialinis realybės dienoraštis „Išgyvenk, jei gali“ kartu su A. Maldeikiene jau nuo spalio 6-osios per BTV.