Šilti namai, jauki atmosfera – tai, ko visi siekiame šaltuoju metų laiku, tačiau kartais mūsų šildymo sistemos gali mus nuvilti. Vienas iš dažniausiai pasitaikančių problemų šaltinių – kaminas. Nors jis yra svarbi šildymo sistemos dalis, tačiau tradiciniai mūriniai kamino sprendimai dažnai gali pasirodyti ne tik neefektyvūs, bet ir sudėtingi.

 

Šiais laikais daugelis renkasi inovatyvias būsto sistemas, kurios lengvina ir gerina gyvenimo kokybę, daro jį saugesnį ir kalbant apie šildymo sistemas – vis daugiau dėmesio sulaukia pristatomas kaminas. Jis tapo modernia alternatyva tradiciniams mūriniams kaminams, nes siūlo daugybę privalumų: paprastas montavimas, efektyvumas ir net estetinė įvairovė.

 

Kas yra pristatomi kaminai?pristatomas kaminas

 

Pristatomi kaminai yra prefabrikuoti konstrukcijos elementai, kurie pagaminti iš įvairių medžiagų: nerūdijančio plieno, keramikos arba betono blokų… Šie kamino elementai gaminami gamyklose ir atvežami į statybos vietą, kurioje jie surenkami į vieną visumą. Pristatomi kaminai skiriasi nuo tradicinių mūrinių kaminų pirmiausia tuo, kad jie yra paruošti naudojimui ir nereikalauja ilgo ir sudėtingo statybos proceso. Šie kaminai yra suprojektuoti taip, kad būtų lengva juos montuoti, svarbiausia – užtikrina tiek estetinį, tiek funkcionalų efektyvumą.

 

Privalumai, kurie skatina rinktis šiuos kaminus

 

Vienas iš didžiausių pristatomų kaminų privalumų yra greitas ir paprastas montavimas. Tradicinių mūrinių kaminų statybos procesas gali užtrukti kelias savaites ar net mėnesius (priklausomai nuo projekto sudėtingumo ir oro sąlygų), o tuo tarpu pristatomi kaminai yra surenkami daug greičiau, nes visi komponentai jau yra pagaminti ir paruošti naudojimui. Montavimo procesas paprastai trunka nuo kelių valandų iki kelių dienų – priklausomai nuo kamino dydžio ir kompleksiškumo.

 

Pristatomi kaminai yra sukurti norint gauti maksimalų efektyvumą ir mažesnes priežiūros sąnaudas. Daugelis šių kaminų turi pažangias izoliacines medžiagas, kurios padeda išlaikyti optimalų šilumos perdavimą ir mažina šilumos nuostolius. Be to, dauguma pristatomų kaminų turi vidinius komponentus, kurie yra lengvai prieinami ir greitai valomi, todėl sumažėja priežiūros poreikis ir išlaidos.

 

Inovatyvūs pristatomi kaminai džiugina plačiu dizaino pasirinkimu, kuris suteikia galimybę pritaikyti kaminą prie bet kokio interjero ar eksterjero stiliaus. Yra įvairių apdailos medžiagų, spalvų ir formų, kurias galima pasirinkti pagal savo skonį ir namų architektūrą, o būtent tai leidžia sukurti unikalų ir estetiškai patrauklų kamino dizainą, kuris papildys jūsų namų interjerą.

 

Vertinama ir tai, jog pristatomi kaminai dažnai yra pigesni už tradicinius mūrinius kaminus, būtent dėl mažesnių statybos ir medžiagų sąnaudų. Kadangi šie kamino elementai gaminami gamyklose ir pristatomi montavimui – sumažėja statybos laikas ir darbo kaštai.

 

Itin svarbu tai, jog dėl savo konstrukcijos ir medžiagų – pristatomi kaminai yra lengvai prižiūrimi ir remontuojami. Dauguma šių gaminių turi priedus, kuriuos galima lengvai nuimti ir pakeisti, jei reikia. Be to, paprastai jie yra atsparūs įvairioms oro sąlygoms ir korozijai, todėl ilgalaikėje perspektyvoje – reikalauja mažiau priežiūros.

 

Kaip pasirinkti pristatomą kaminą?

 

Renkantis pristatomą kaminą svarbu atkreipti dėmesį į medžiagas iš kurių jis pagamintas. Dažniausiai naudojamos medžiagos yra nerūdijantis plienas, keraminiai blokai ir betonas. Kiekviena medžiaga turi savo privalumų ir trūkumų, todėl būtina apsvarstyti – kokie veiksniai yra svarbiausi jūsų atveju, pavyzdžiui, ilgaamžiškumas, izoliacija ir estetiniai aspektai.

 

Yra įvairių tipų pristatomų kaminų, tad renkantis būtina tartis su specialistais. Viengubi kaminai paprastai yra tinkami mažesniems šildymo įrenginiams, o dvigubi kaminai, kurie turi papildomą izoliacinį sluoksnį, yra geresnis pasirinkimas didesnėms sistemoms arba vietovėms, kuriose yra ekstremalios oro sąlygos. Pasirinkus tinkamą gamintoją – galima užsitikrinti, kad pristatomas kaminas bus kokybiškas ir atitiks visus jūsų poreikius. Būtinai rinkitės tuos, kurie teikia garantiją, perskaitykite atsiliepimus ir ieškokite rekomendacijų, kad galėtumėte priimti tinkamą sprendimą.

 

Netikėkite mitais

 

Pristatomi kaminai tapo populiariu pasirinkimu daugeliui namų savininkų dėl jų efektyvumo, greito montavimo ir dizaino įvairovės, tačiau kaip ir su bet kuriomis technologijomis – apie juos sklando įvairūs mitai.

 

Mitas 1: pristatomi kaminai nėra tokie patvarūs kaip tradiciniai mūriniai kaminai

 

Nors tradiciniai mūriniai kamino sprendimai buvo vertinami dėl jų ilgaamžiškumo, modernūs pastatomi kaminai taip pat yra labai patvarūs. Dauguma pristatomų kaminų gaminami iš aukštos kokybės medžiagų, tokių kaip nerūdijantis plienas ar keraminiai blokai – kurie yra atsparūs temperatūros svyravimams, korozijai ir kitoms oro sąlygoms.

 

Mitas 2: pristatomi kaminai yra mažiau estetiški nei mūriniai kaminai

 

Vienas iš pastatomų kamino privalumų yra jų dizaino įvairovė. Šiuolaikiniai pastatomi kaminai siūlo platų apdailos medžiagų, spalvų ir formų pasirinkimą, kuris leidžia pritaikyti kamino dizainą pagal bet kokį interjero ar eksterjero stilių. Be to, pristatomų kaminų dizainas gali būti pritaikytas ir moderniems, ir klasikiniams namų stiliams, todėl jie gali būti estetiškai patrauklūs ir atitikti individualius poreikius.

 

Mitas 3: pristatomi kaminai reikalauja daug priežiūros ir juos dažnai reikia remontuoti

 

Pristatomi kaminai yra sukurti taip, kad būtų lengviau prižiūrimi ir yra remontuojami paprasčiau nei tradiciniai mūriniai kamino sprendimai. Dauguma pristatomų kaminų turi lengvai pasiekiamus komponentus, kurie gali būti patogiai nuimami ir keičiami, jei reikia.