Vasariški dubenėliai
2024-07-26 07:34Vasarą norisi spalvingo, įvairaus, sodraus skonio, tačiau sykiu paprasto ir lengvo maisto. Būtent tokie yra vasariški dubenėliai. Greita ir nesudėtinga paruošti, be galo gardu valgyti!
Su lašiša
2 porcijos
100 g 277 kcal
Ruošti 25 min.
- 100 g ilgagrūdžių ryžių
- Druskos pagal skonį
- Pusė avokado
- 200 g sūdytos lašišos filė
- Didelė morka
- 2 trumpavaisiai agurkai
- 150 g mėlynojo kopūsto
- Keli ridikėliai
- 2 šaukštai sezamų sėklų
- Šviežių kalendrų papuošti
- Šaukštas ryžių acto
GAMINIMAS. Ryžius išvirti sūdytame vandenyje, kaip nurodyta. Avokadą nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Lašišą – nedideliais kubeliais. Morką susmulkinti šiaudeliais, o agurkus ir ridikėlius – riekelėmis. Kopūstą stambiai sutarkuoti arba supjaustyti šiaudeliais. Viską tvarkingai išdėlioti dubenėliuose, apšlakstyti actu, trupučiu druskos ir apibarstyti sezamų sėklomis.
Su krevetėmis
2 porcijos
100 g 269 kcal
Ruošti 25 min.
- 100 g ilgagrūdžių ryžių
- 12 karališkųjų krevečių be kiautų
- Aliejaus kepti
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- Pusė šaukštelio česnakų granulių
- Pusė šaukštelių maltos saldžiosios paprikos
- Trumpavaisis agurkas
- Avokadas
- Keli ridikėliai
- Saujelė kokteilinių pomidoriukų
- Morka
- 80 g marinuotų jūrų dumblių
- Žalioji citrina
- Šaukštas sojų padažo
- 2 šaukštai sezamų sėklų
GAMINIMAS. Ryžius išvirti sūdytame vandenyje, kaip nurodyta. Įkaitintame aliejuje iškepti krevetes pagardinus česnakų granulėmis, malta paprika ir trupučiu druskos. Kepti iš abiejų pusių kelias minutes, kol gražiai apskrus. Nuluptą avokadą, agurkus ir ridikėlius suraikyti riekelėmis. Pomidorus supjaustyti pusiau arba ketvirčiais. Morką – šiaudeliais. Dubenėlyje išdėlioti visus pasiruoštus ingredientus. Apšlakstyti citrinos sulčių ir sojų padažo mišiniu, apibarstyti sezamų sėklomis.
Su tunais
2 porcijos
100 g 298 kcal
Ruošti 25 min.
- 100 g ilgagrūdžių ryžių
- 150 g švelniai sūdytų tunų filė
- Šaukštas sojų padažo
- Avokadas
- Pusė mango
- Šviežių svogūnų laiškų, petražolių papuošti
- Šaukštas sezamų sėklų
GAMINIMAS. Ryžius išvirti sūdytame vandenyje, kaip nurodyta. Kubeliais supjaustyti tunus. Pagardinti sojų padažu. Panašaus dydžio gabalėliais susmulkinti avokadą ir mangą. Patiekti papuošus žalumynais ir apibarsčius sezamų sėklomis.
Veganiškas
2 porcijos
100 234 kcal
Ruošti 25 min.
- 100 g raudonų bolivinių balandų
- Saujelė svogūnų laiškų
- Avokadas
- Keli ridikėliai
- Sauja vyšninių pomidoriukų
- Saujelė svogūnų laiškų
- 60 g špinatų
- Druskos pagal skonį
- Šaukštas sojų padažo
- Šaukštas alyvuogių aliejaus
- Šaukštas žaliosios citrinos sulčių
GAMINIMAS. Bolivines balandas išvirti lengvai sūdytame vandenyje, kaip nurodyta. Avokadą supjaustyti riekelėmis, ridikėlius – griežinėliais, pomidorus – pusiau, svogūnų laiškus ir špinatus nedideliais gabalėliais. Dubenėliuose sudėlioti visus paruoštus ingredientus. Pagardinti sojų padažo, aliejaus ir citrinos sulčių mišiniu.
Su vištiena
2 porcijos
100 g 314 kcal
Ruošti 25 min.
- 100 g rudųjų ryžių
- 250 g vištienos filė
- 2 šaukštai terijakio padažo
- Aliejaus kepti
- Šaukštas sezamų sėklų
- Trumpavaisis agurkas
- 100 g mėlynojo kopūsto
- Didelė morka
- Keli salotų lapai
- 2 šaukštai rausvojo majonezo padažo
GAMINIMAS. Ryžius išvirti lengvai sūdytame vandenyje, kaip nurodyta. Vištieną supjaustyti mažais gabalėliais, apvolioti terijakio padažu ir kepti, kol apskrus. Sumaišyti su sezamų sėklomis. Dubenėliuose išdėlioti virtus ryžius, paruoštą vištieną, riekelėmis raikytą agurką, stambiai tarkuotą arba šiaudeliais pjaustytą kopūstą, morkas, salotų lapus. Ant viršaus paskirstyti padažą (daugiausia ant daržovių).
Jūratė Survilė