Salotų sezonas prasideda!
2024-06-17 09:13Karštomis vasaros dienomis nesinori valgyti nieko sunkaus. Taigi tobulas pasirinkimas pietums ar vakarienei – salotos. Paprasta, gardu ir sveika!
Pikantiškos špinatų
4 porcijos
100 g 226 kcal
Ruošti 15 min.
- 250 g špinatų
- Granatas
- 2 kriaušės
- 150 g varškės sūrio
- Druskos pagal skonį
PADAŽUI:
- 2 šaukštai šviežiai spaustų apelsino sulčių
- 40 ml alyvuogių aliejaus
- Šaukštas medaus
GAMINIMAS. Špinatus sumaišyti su granato sėklomis, plonai pjaustytomis kriaušių riekelėmis, trupintu sūriu. Pagardinti druska. Sumaišyti padažui skirtus ingredientus, apšlakstyti salotas.
Su lašiša
2 porcijos
100 g 238 kcal
Ruošti 15 min.
- 200 g mėgstamų salotų mišinio
- 150 g sūdytos lašišos
- Avokadas
- 6 vyšniniai pomidorai
- Druskos, maltų citrinpipirių pagal skonį
- Šaukštas sezamų sėklų
PADAŽUI:
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- Šaukštas citrinos sulčių
- Šaukštelis balzaminio acto
GAMINIMAS. Salotas sumaišyti su kąsnio dydžio gabalėliais pjaustyta lašiša, smulkintu avokadu, perpjautais pomidorais, pagardinti prieskoniais, sezamų sėklomis. Sumaišyti padažui skirtus ingredientus ir apšlakstyti salotas.
Gražgarsčių su feta ir burokėliais
4 porcijos
100 g 179 kcal
Ruošti 15 min.
- 2 nedideli orkaitėje kepti burokėliai
- 150 g fetos
- 200 g gražgarsčių
- 50 g graikinių riešutų
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
PADAŽUI:
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- Šaukštas medaus
- Šaukštas baltojo vyno acto
GAMINIMAS. Nuluptus burokėlius ir fetą supjaustyti vienodo dydžio kubeliais. Sumaišyti su gražgarstėmis. Riešutus kepinti sausoje keptuvėje, kol paskleis malonų aromatą. Truputį pasmulkinti ir įmaišyti į salotas. Pagardinti druska ir pipirais. Sumaišyti padažui skirtus ingredientus ir apšlakstyti salotas.
Su antiena
2 porcijos
100 g 233 kcal
Ruošti 15 min.
- 200 g lapinių salotų mišinio
- Apelsinas
- 200 g keptos anties krūtinėlės
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
PADAŽUI:
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- Šaukštas garstyčių
- Šaukštas medaus
- Šaukštas apelsino sulčių
GAMINIMAS. Salotas susmulkinti, sumaišyti su nedideliais gabalėliais pjaustytu apelsinu. Ant viršaus išdėlioti plonais griežinėliais pjaustytą antieną. Pagardinti druska ir pipirais. Sumaišyti padažui skirtus ingredientus ir apšlakstyti salotas.
Su silke
4 porcijos
100 g 299 kcal
Ruošti 20 min.
- 200 g sūdytos silkės
- 3 mandarinai
- 150 žaliųjų vynuogių be kauliukų
- Mėlynasis svogūnas
- Keli svogūnų laiškai
- 50 g graikinių riešutų
PADAŽUI:
- 2 šaukštai natūralaus jogurto
- Šaukštas majonezo
- Šaukštelis šviežiai spaustų citrinos sulčių
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
GAMINIMAS. Silkę supjaustyti nedideliais gabalėliais, sumaišyti su smulkintais mandarinais, perpjautomis vynuogėmis, pusžiedžiais pjaustytu svogūnu, smulkintais svogūnų laiškais ir kapotais riešutais. Sumaišyti padažui skirtus ingredientus, apšlakstyti salotas ir gerai permaišyti.
Autorius Jūratė Survilė