Elegantiški desertai stikliniuose indeliuose
2023-06-12 09:25Laukia šventė ar kita svarbi proga ir planuojate patys ruošti desertus? Kaip juos patiekti, kad būtų ne tik skanūs, bet ir dailiai atrodytų? Bene lengviausia skanumynus serviruoti stikliniuose indeliuose. Tai ne tik patogu, bet ir stilinga.
Vyšninis sūrio pyragas
4 porcijos
100 g 354 kcal
Ruošti 45 min.
PAGRINDUI:
- 100 g sviestinių sausainių
- Šaukštas cukraus
- 2 šaukštai sviesto
ĮDARUI:
- 225 g rikotos
- 400 g saldinto sutirštinto pieno
- 60 ml citrinų sulčių
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 250 g konservuotų vyšnių kokteiliams
GAMINIMAS. Sausainius sutrupinti, sumaišyti su cukrumi ir ištirpintu sviestu. Gautą masę tolygiai paskirstyti serviravimo indeliuose.
Rikotą, sutirštintą pieną, citrinų sultis ir vanilę permaišyti elektriniu trintuvu. Masę tolygiai paskirstyti ant trupinių.
Ant viršaus dėti po kelis šaukštus vyšnių. Prieš patiekiant bent 30 min. palaikyti šaldytuve.
Šokoladinis pudingas
8 porcijos
100 g 332 kcal
Ruošti 30 min.
- 270 g cukraus
- 60 g nesaldintos kakavos miltelių
- 40 g kukurūzų krakmolo
- Žiupsnelis druskos
- 1 l pieno
- 4 šaukštai sviesto
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- Šokolado ir mėtų puošti
GAMINIMAS. Cukrų sumaišyti su kakava, krakmolu ir druska. Pamažu maišant supilti pieną ir viską gerai maišyti, kol neliks gumulėlių. Toliau maišant kaitinti iki užvirimo. Pavirus 1 min. nukelti, sudėti sviestą ir vanilę. Supilstyti į serviravimo indelius ir palikti 20 min. stingti. Patiekti papuošus tarkuotu šokoladu ir mėtomis. Galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsintą.
Itališkas tiramisas
6 porcijos
100 g 368 kcal
Ruošti 4,5 val.
- 240 ml stiprios kavos
- 2 šaukštai kavos likerio
- 240 ml riebios grietinėlės
- 225 g maskarponės
- 60 g miltelinio cukraus
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 16 sausainių „Damų piršteliai“
- Kakavos miltelių puošti
GAMINIMAS. Kavą sumaišyti su likeriu ir leisti atvėsti. Per tą laiką paruošti kremą: grietinėlę plakti su cukrumi ir vanile, kol taps tvirta. Kitame inde išmaišyti maskarponę ir atsargiai įmaišyti į grietinėlės masę. Viską sudėti į konditerinį maišelį ir padėti šaltai.
Kiekvieną sausainį gerai išmirkyti kavos sirupe ir dėti (jei reikia, sulaužyti) į serviravimo indelį. Ant viršaus paskleisti kremo sluoksnį, ant jo – vėl mirkytų sausainių. Susluoksniuoti iki viršaus. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Bent 4 val. laikyti šaldytuve. Patiekti gausiai apibarsčius kakava.
Gaivus jogurtinis desertas
2 porcijos
100 g 284 kcal
Ruošti 15 min.
- 150 g granolos
- 40 g sviesto
- 30 ml klevų sirupo
- 250 ml natūralaus graikiško jogurto
- 40 g miltelinio cukraus
- Pusė šaukštelio vanilės ekstrakto
- 100 g šilauogių
- 2 kiviai
- Šviežių mėtų puošti
GAMINIMAS. Granolą sumaišyti su tirpintu sviestu ir klevų sirupu. Dalį dėti į serviravimo indelį. Ant viršaus jogurtinio kremo: jogurtą sumaišyti su cukrumi ir vanile. Vėl užberti ploną sluoksnį granolos. Dėti šilauogių, vėl jogurto. Galiausiai sudėti smulkiais kubeliais pjaustytus kivius, likusias šilauoges, granolą ir papuošti mėtų lapais.
Braškinė želė
6 porcijos
100 g 156 kcal
Ruošti 4,5 val.
- 12 g želatinos
- 6 šaukšteliai vandens
- 450 ml braškių sulčių
- 18 braškių
- Plaktos purškiamosios grietinėlės puošti
GAMINIMAS. Želatiną užpilti verdančiu vandeniu ir maišyti, kol ištirps. Sumaišyti su braškių sultimis. Braškes perpjauti pusiau arba ketvirčiais ir dalį jų (šiek tiek pasilikti) dėti į serviravimo indelius. Užpilti želatina. Bent 4 val. laikyti šaldytuve, kol sustings. Patiekti papuošus grietinėle ir likusiomis braškėmis.
Autorius Jūratė Survilė