Paprasta, greita ir be galo gardu – desertai su vafliais
2023-05-08 10:22Minkštučiai ir purūs, ploni ir traškūs – vaflių būna įvairių. Dar įvairesnių skonių galima sukurti derinant skirtingus pagardus. Norite kažko įmantresnio? Siūlome išmėginti keletą desertų idėjų su vafliais.
Karšti vafliai su uogomis ir šokoladu
2 porcijos
100 g 468 kcal
Ruošti 15 min.
- 2 belgiški vafliai
- 150 g braškių
- 80 g šilauogių
- 30 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
- 80 g juodojo šokolado
- 40 g sviesto
- Miltelinio cukraus puošti
GAMINIMAS. Vaflius pašildyti mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje, kol sušils. Ant viršaus dėti ketvirčiais pjaustytas braškes bei šilauoges. Apšlakstyti apelsinų sultimis. Šokoladą išlydyti kartu su sviestu ir apšlakstyti vaflius. Patiekti šiltus, apibarsčius milteliniu cukrumi.
Riešutinis vaflių tortas
10 porcijų
100 g 457 kcal
Ruošti 3,5 val.
- 400 g karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno
- Šaukštelis romo esencijos
- 150 g graikinių (ar kitų mėgstamų) riešutų
- 10 apvalių vaflių lakštų
GAMINIMAS. Karamelizuotą pieną sumaišyti su romo esencija ir dviem trečdaliais itin smulkiai sukapotų (galima permalti elektriniu trintuvu) riešutų. Šiuo pagardu pertepti kiekvieną vaflio lakštą ir juos susluoksniuoti. Viršutinį sluoksnį irgi sutepti. Kraštus papuošti likusiais smulkintais riešutais. Galima papuošti ir sveikais, taip pat liofilizuotomis uogomis ar kt. Bent 3 val. laikyti šaldytuve.
Naminiai „Nomeda“ saldainiai
8 porcijos
100 g 365 kcal
Ruošti 2 val.
- 500 g obuolių
- 350 g cukraus
- 50 g mėgstamų riešutų
- 2 vaflių lakštai
- 100 g juodojo šokolado
GAMINIMAS. Obuolius nulupti, supjaustyti plonomis skiltelėmis ir užberti 200 g cukraus. Laikyti apie 40 min., kol atsiras sulčių. Maišant lėtai virti, kol obuoliai sukris, o masė sutirštės.
Likusį cukrų maišant kaitinti keptuvėje, kol išsilydys ir ims tamsėti. Supilti į aliejumi išteptą indą ir palikti sukietėti – išeis griliažas. Kai jis sukietės, sulaužyti ir kartu su smulkintais riešutais suberti į obuolių masę, išmaišyti.
Masę tolygiai užtepti ant vaflio ir uždengti kitu. Viršų apšlakstyti lydytu šokoladu. Bent 30 min. laikyti šaldytuve. Patiekti supjausčius porcijos dydžio gabalėliais.
Saldūs takai su ledais
4 vnt.
100 g 321 kcal
Ruošti 40 min.
- 4 nedideli apvalūs kakaviniai ploni vafliai
- 600 ml vanilinių ledų
- 100 g juodojo šokolado
- 60 g mėgstamų riešutų
- Kelios braškės puošti
GAMINIMAS. Vaflius šiek tiek papurkšti šiltu vandeniu, kad suminkštėjusius pavyktų sulenkti (atsargiai, kad neprastų formos). Ant kiekvieno jų dėti ledų, tolygiai paskirstyti ir vaflį sulenkti pusiau, formuojant taką. Kraštus, pro kuriuos matyti ledai, panardinti į išlydytą šokoladą ir apibarstyti smulkiai kapotais riešutais. Bent 30 min. laikyti šaldiklyje. Patiekti papuošus braškėmis.
Sveikuoliški triufeliai
10 vnt.
100 g 425 kcal
Ruošti 1,5 val.
- 300 g džiovintų datulių be kauliukų
- 100 g juodojo šokolado
- 150 g graikinių riešutų
- Žiupsnelis cinamono
- Šaukštelis romo esencijos
- 2 lakštai trapių vaflių
GAMINIMAS. Datules sumalti elektriniu trintuvu ir sumaišyti su lydytu šokoladu, smulkintais riešutais, cinamonu, romo esencija ir vienu iki trupinių susmulkintu vaflio lakštu. Iš gautos masės suformuoti triufelius. Juos apvolioti trupiniais, gautais susmulkinus likusį vaflį. Bent 1 val. laikyti šaldytuve.
Autorius Jūratė Survilė