Meksikietiškos kesadilijos
2021-09-14 07:59Tikriausiai sunku nuginčyti, kad kesadilijos – vienas skaniausių meksikietiškų patiekalų. Paprasčiau tariant, tai perlenkta tortilija su sūrio įdaru. O įdarų gali būti pačių įvairiausių. Tad kiekvienas ras gardžiausią!
Su batatais
- 2 batatai
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Česnako skiltelė
- 400 g lapinio kopūsto
- 100 g konservuotų pupelių
- 90 g čederio
- 4 didelės visų grūdo dalių tortilijos
- Druskos, maltos aitriosios paprikos, kumino, maltų pipirų pagal skonį
Gaminimas. Batatus keliose vietose subadyti šakute ir sudėti į kepimo indą. Kepti apie 55 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Išimti, pravėsinti, nulupti ir susmulkinti. Pagardinti prieskoniais ir išmaišyti. Česnaką susmulkinti ir kepti apie 2 min. Sudėti smulkintą kopūstą, pagardinti prieskoniais, išmaišyti ir kepti dar apie 4 min. Tortilijas iki pusės aptepti batatų mase, ant viršaus paskirstyti kopūsto masę, šiek tiek pupelių ir apibarstyti tarkuotu čederiu. Taip paruoštą perlenkti pusiau. Kepti apie 4 min. iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekti su pomidorų ar graikiško jogurto padažu.
4 porcijos
100 g 350 kcal
Ruošti 1,5 val.
Su vištiena ir pupelėmis
- 4 šaukštai salsos padažo
- 2 tortilijos
- 200 g konservuotų pupelių
- Svogūnas
- 100 g keptos vištienos
- 100 g čederio
- 20 g kalendrų
- Aliejaus kepti
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
Gaminimas. Salsos padažą užtepti ant tortilijų. Ant vienos jų tolygiai paskirstyti pupeles, smulkintą svogūną, vištieną ir tarkuotą čederį. Apibarstyti kalendromis, pagardinti prieskoniais, užvožti kita tortilija ir lėtai kepti apie 4 min. Apversti ir kepti dar apie 2 min. Patiekti supjausčius norimo dydžio gabalėliais.
4 porcijos
100 g 490 kcal
Ruošti 1 val.
Su grybais ir sūriu
- 8 tortilijos
- Šaukštas alyvuogių aliejaus
- 2 pomidorai
- 300 g pievagrybių
- 2 skiltelės česnako
- 250 g tarkuoto ementalio arba čederio
- 4 svogūnų laiškai
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
Gaminimas. Nulupti ir susmulkinti česnako skilteles. Supjaustyti grybus. Viską kepti apie 5 min. Sudėti smulkintus pomidorus, pagardinti prieskoniais ir kepti dar 3 min. Atvėsusį grybų įdarą paskleisti ant 4 tortilijų, užberti tarkuoto sūrio, smulkintų svogūnų laiškų ir uždengti likusiomis tortilijomis. Kepti iš abiejų pusių po 2 min., kol truputį paruduos ir išsilydys sūris. Patiekti supjaustytas.
8 porcijos
100 g 190 kcal
Ruošti 30 min.
Su vištiena ir ananasais
- 3 tortilijos
- 2 vištienos filė
- 150 g tarkuoto sūrio
- 8 konservuotų ananasų griežinėliai
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Aliejaus kepti
Gaminimas. Mėsą įtrinti prieskoniais, iškepti ir supjaustyti. Šiek tiek sūrio, vištienos, vėl sūrio, supjaustytų ananasų dėti ant pusės tortilijos ir sulenkti. Taip paruošti tris kesadilijas.Kepti iš abiejų pusių po 2 min., kol paruduos ir išsilydys sūris. Patiekti supjaustytas.
3 porcijos
100 g 247 kcal
Ruošti 30 min.
Su graikiškomis salotomis
- 4 tortilijos
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- 15 šviežių špinatų lapų
- Raudonasis svogūnas
- 130 g alyvuogių be kauliukų
- 330 g mocarelos
- 100 g fetos
- 16 vyšninių pomidorų
- 2 paprikos
Gaminimas. Susmulkinti alyvuoges, nuluptą svogūną, špinatus. Perpjauti pomidorus. Smulkiai supjaustyti paprikas ir pakepinti. Supjaustyti sūrius. Ant pusės tortilijų sudėti špinatų, svogūnų, keptų paprikų, pomidorų, alyvuogių ir sūrių įdarą. Užvožti likusiomis tortilijomis. Kepti iš abiejų pusių po 2 min., kol paruduos ir išsilydys sūris. Patiekti supjaustytas.
4 porcijos
100 g 153 kcal
Ruošti 30 min.
Su žalumynais ir pomidorais
- 6 tortilijos
- 240 g tarkuoto parmezano
- Gražgarsčių, petražolių pagal skonį
- Alyvuogių aliejaus kepti
- Pomidoras
- 3 vidutiniai porai
Gaminimas. Gerai nuplauti, nusausinti ir susmulkinti žalumynus. Pomidorą ir porus supjaustyti. Ant pusės tortilijų užberti sūrio, tolygiai paskirstyti pomidorų ir porų masę, žalumynus. Užvožti likusiomis tortilijomis ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃, apie 5 min., kol sūris išsilydys. Patiekti supjaustytas.
6 porcijos
100 g 233 kcal
Ruošti 30 min.
Su cukinijomis ir paprikomis
- 2 tortilijos
- Cukinija
- Pusė raudonos paprikos
- Pusė geltonos paprikos
- Pusė svogūno
- Pomidoras
- Tarkuoto sūrio pagal skonį
- Šaukštas alyvuogių aliejaus
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
Gaminimas. Supjaustyti visas daržoves ir apkepti, pagardinti prieskoniais. Sudėti įdarą ant vienos tortilijos, užvožti kita. Kepti iš abiejų pusių po 2 min., kol paruduos ir išsilydys sūris. Patiekti supjaustytas.
2 porcijos
100 g 160 kcal
Ruošti 30 min.