Paštetas – skaniausias užkandis
2021-07-20 08:24Naminis paštetas – puiki idėja tiek ant šventinio, tiek ant kasdienio stalo. O ar žinojote, kad jų gali būti itin įvairių? Patinkantį gardų paštetą ras ir mėsos, ir žuvies mėgėjai, net vegetarai.
Su karamelizuotais svogūnais
- 400 g jaučio kepenų
- 400 g svogūnų
- Apelsinas
- Šaukštas cukraus
- 100 g sviesto
- 200 ml chereso
- 50 ml 33 % grietinėlės
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 4 šaukštai aliejaus
Gaminimas. Svogūnus nulupti ir supjaustyti. Pakepinti, kol taps permatomi, suberti cukrų ir išmaišyti. Supilti pusę chereso, pusę šviežiai spaustų apelsino sulčių ir truputį tarkuotos žievelės. Troškinti ant vidutinės kaitros, vis pamaišant, 15 min., kol įgaus karamelės atspalvį.
Nuvalyti ir supjaustyti kepenis. Kepti, kol įgaus gražų rusvai auksinį atspalvį. Supilti likusias šviežias apelsino sultis, cheresą ir suberti tarkuotas žieveles. Išmaišyti ir troškinti ant vidutinės kaitros apie 15 min. Paskaninti prieskoniais.
Keptas kepenis sutrinti elektriniu trintuvu kartu su karamelizuotais svogūnais, sviestu, grietinėle. Sudėti į stiklainį ir laikyti šaldytuve.
6 porcijos
100 g 172 kcal
Ruošti 50 min.
Vištienos su riešutais
- 700 g vištų šlaunelių
- Morka
- Svogūnas
- Aliejaus kepti
- 80 g graikinių riešutų
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 2 laurų lapai
Gaminimas. Mėsą nuplauti, sudėti į puodą, užpilti vandeniu, sumesti laurų lapus ir virti, nugraibant putas, apie 45 min. Atvėsinti ir nukaulinti.
Nuskusti morką, nulupti svogūną ir susmulkinti. Daržoves pakepinti. Sumaišyti virtą vištieną, 3 šaukštus sultinio, kuriame virė, riešutus, prieskonius ir sutrinti elektriniu trintuvu. Sudėti į stiklainį ir laikyti šaldytuve.
4 porcijos
100 g 180 kcal
Ruošti 1 val.
Su obuoliais
- 800 g vištų kepenėlių
- 3 obuoliai
- 2 svogūnai
- Česnako skiltelė
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Malto muskato pagal skonį
- 250 g sviesto
- Aliejaus kepti
Gaminimas. Svogūnus nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais. Nulupti ir susmulkinti česnako skiltelę. Nuplauti ir susmulkinti kepenėles, nulupti ir supjaustyti obuolius. Svogūnus kepinti, kol pagels. Sudėti obuolius, smulkintą česnaką, padidinti kaitrą ir maišant kepti 5 min.
Kepenėles kepti ant mažos kaitros apie 12 min., pagardinti prieskoniais. Sudėti į gilų puodą ir atvėsinti. Su keptais obuoliais ir svogūnais sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Sudėti 200 g minkšto sviesto ir išplakti iki purumo. Paštetą išdėlioti į formeles ir supilti likusį tirpintą sviestą. Laikyti šaldytuve.
4 porcijos
100 g 270 kcal
Ruošti 1 val.
Su lašiša ir sūriu
- 200 g silpnai sūdytos lašišos
- 200 g grietinėlės sūrio
- Maltų pipirų pagal skonį
Gaminimas. Lašišą supjaustyti ir elektriniu trintuvu susmulkinti iki vientisos masės. Paskaninti pipirais, sudėti sūrį ir vėl išplakti. Sudėti į stiklainį ir laikyti šaldytuve.
4 porcijos
100 g 129 kcal
Ruošti 20 min.
Su sardinėmis
- 200 g konservuotų sardinių
- 200 g sviesto
- Česnako skiltelė
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
Gaminimas. Nupilti skystį nuo sardinių ir sutrinti šakute. Sudėti išspaustą česnako skiltelę, minkštą sviestą, pagardinti prieskoniais. Susmulkinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Sudėti į stiklainį ir laikyti šaldytuve.
4 porcijos
100 g 280 kcal
Ruošti 20 min.
Vegetariškas su pupelėmis
- 200 g mirkytų pupelių
- Morka
- Svogūnas
- 50 g graikinių riešutų
- Česnako skiltelė
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Maltos aitriosios paprikos pagal skonį
- Alyvuogių aliejaus kepti
Gaminimas. Pupeles nukošti, užpilti šviežiu vandeniu ir virti apie 1 val., kol suminkštės. Sausoje keptuvėje paskrudinti riešutus ir sumalti. Nuskusti ir sutarkuoti morką. Nulupti ir supjaustyti svogūną. Daržoves pakepinti. Atvėsintas pupeles sudėti į elektrinį trintuvą, įpilti kelis šaukštus sultinio, kuriame virė, ir sutrinti iki vientisos masės. Sudėti keptas daržoves, išspaustą česnako skiltelę, pagardinti prieskoniais. Vėl gerai išplakti. Sudėti į stiklainį ir laikyti šaldytuve.
4 porcijos
100 g 226 kcal
Ruošti 2 val.