Ukrainietiškas šiupinys
2014-01-27 16:25Gal šiandien paragaujame ukrainietiško šiupinio? Be aštrios, tirštos ir sočios šiupininės sriubos neįsivaizduojama tradicinė rusų ir ukrainiečių virtuvė. Pagrindinės šio patiekalo sudedamosios dalys – mėsa, kaparėliai, alyvuogės ir marinuoti agurkėliai. Dažniausiai gardinama citrina ir grietine.
- 100 g saliamio
- 100 g kumpio
- 2 pieniškos dešrelės
- 2 rūkytos dešrelės
- Svogūnas
- 150 g marinuotų agurkų
- 40 g kaparėlių
- 50 g alyvuogių
- 50 – 70 g pomidorų tyrės
- 800 ml vandens arba sultinio
- 45 ml aliejaus
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų, grietinės pagal skonį
- Česnakų laiškų, citrinos puošti
Gaminimas
Svogūnus supjaustyti ir pakepinti aliejuje, kol suminkštės. Supjaustyti marinuotus agurkus. Jei agurkų odelė labai stora – nulupti. Šiek tiek apvirti. Tada sudėti svogūnus ir šiek tiek patroškinti kartu. Supjaustyti dešras.
Į keptuvę su svogūnais ir agurkais supilti pomidorų tyrę, išmaišyti ir pavirti 5 minutes. Tada sudėti supjaustytas dešras, užpilti karštu vandeniu arba sultiniu. Dabar sudėti kaparėlius, druską, pipirus ir pavirti dar 5 – 10 minučių. Į išvirusią sriubą įdėti citrinos griežinėlių, alyvuogių, grietinės, smulkintų laiškinių česnakų ar kitų prieskoninių žolelių.
100 g apie 104 kcal