2–4 asmenims

Jums reikės:

  •  500 g šaldytų žirnelių
  •  3 obuolių
  •  1 vidutinio ar pusės didelio svogūno
  •  1 skiltelės česnako
  •  1 l sultinio
  •  mėtos lapelių
  •  pipirų
  •  sviesto kepimui
  •  parmezano tipo sūrio

 

Paruošimas:

  • Nulupame ir smulkiai supjaustome svogūną.
  • Puode, kuriame virsime sriubą, išlydome šiek tiek sviesto, o kai jis išsilydo, suberiame pjaustytus svogūnus. Kol svogūnai kepa, smulkiai supjaustome skiltelę česnako ir beriame į keptuvę.
  • Nulupame obuolius ir gabaliukais supjaustome į keptuvę. Obuolių ilgai nekepiname, į puodą supilame sultinį, o jam užvirus, paverdame 5–10 minučių.
  • Kai obuoliai suminkštėja, suberiame šaldytus žaliuosius žirnelius ir paverdame 5-7 minutes. Sriubą galime pagardinti maltais juodaisiais ar baltaisiais pipirais.
  • Išvirtą sriubą sutriname daržovių trintuve. Pilame į dubenį ir pabarstome tarkuotu parmezanu ar kitu kietu sūriu.

 

Skanaus!

 

„Beatos virtuvė“ – antradieniais 19.10 val. tik per TV3!

Spausdinti