Iš menkės galima sukurti daugybę skirtingų patiekalų receptų, tačiau bene skaniausia gana paprastai orkaitėje specialiame inde arba folijoje kepta žuvis. Daržovės, sūris ir grietinė neleis žuviai kepant išdžiūti, todėl ji bus nepaprastai sultinga.

 

  • 600 g menkės filė su oda
  • Poro balta dalis
  • 2 pomidorai
  • 80 g mocarelos
  • Pusė citrinos
  • 60 g baltojo vyno
  • 3 – 4 šaukštai riebios grietinės
  • Šaukštas sviesto
  • Petražolių puošti
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, kitų prieskonių pagal skonį

Gaminimas

 

Menkės filė sudėti į sviestu išteptą kepimo indą, užpilti baltuoju vynu ir citrinos sultimis, pabarstyti druska, pipirais ir prieskoniais. Palikti žuvį marinuotis 20 minučių.

 

Pomidorus supjaustyti į 4 dalis, poro baltą dalį supjaustyti žiedais. Ant žuvies sudėti supjaustytus porus, paskui pomidorus. Galima vėl pabarstyti druska ir pipirais. Tada ant pomidorų ir porų tolygiai užtepti grietinę ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 – 25 minutes. Tada ant viršaus užberti tarkuoto sūrio ir dar pakepti 5 – 10 minučių. kai iškeps, papuošti su šviežių petražolių lapeliais.

 

100 g apie 81 kcal

Paruošimo laikas: 60 min

4 porcijos

Spausdinti