Netikėtai užsukus svečiams mažiau nei per pusvalandį galima paruošti sočių užkandžių ar gardžių desertų. Tereikia gerai apžiūrėti maisto atsargų spintelės ir šaldytuvo turinį bei skanėstus išmoningai patiekti. Pasinaudojus mažomis gudrybėmis greitai paruošiami užkandžiai taps lengvai įveikiama užduotimi.

 

greiti uzkandziai (8)

Sumuštiniai su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu

 

100 g 120 kcal

4 porcijos

Ruošti 15 min.

 

  • Balta itališka duona su sezamų sėklomis
  • 20 g sviesto
  • 3 kriaušės
  • 30 ml citrinų sulčių
  • 100 g mėlynojo pelėsinio sūrio
  • Šviežių špinatų
  • 3 šaukštai medaus

 

Gaminimas

 

Duoną supjaustyti riekelėmis, aptepti sviestu ir apskrudinti orkaitėje. Kriaušes supjaustyti plonomis skiltelėmis, apšlakstyti citrinų sultimis ir lydytu medumi. Ant skrudintos duonos dėti špinatų lapų, užtrupinti sūrio. Tada uždėti kriaušių ir apšlakstyti likusiomis citrinų sultimis.

 

greiti uzkandziai (7)

Avokadų užtepėlė

 

100 g 200 kcal

4 porcijos

Ruošti 15 min.

 

  • 3 avokadai
  • Pomidoras
  • Ketvirtis raudonojo svogūno
  • 50 ml žaliųjų citrinų sulčių
  • Šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų

 

Gaminimas

 

Avokadus nulupti, išimti kaulus, minkštimą smulkiai supjaustyti. Pomidorą blanširuoti, pašalinti odelę ir sėklas, supjaustyti. Svogūną susmulkinti. Visus produktus sutrinti, supilti žaliųjų citrinų sultis, sudėti prieskonius ir išmaišyti. Galima patiekti su prancūžiška duona arba šviežių daržovių juostelėmis.

 

greiti uzkandziai (5)

Sūriu įdaryti pievagrybiai

 

100 g 165 kcal

4 porcijos

Ruošti 20 min.

 

  • 250 g pievagrybių
  • 4 saulėje džiovinti pomidorai
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 10 kaparėlių
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų

 

Gaminimas

 

Pievagrybių kotelius išpjauti ir susmulkinti. Sumaišyti su smulkintais saulėje džiovintais pomidorais, tarkuotu sūriu ir kaparėliais. Grybų kepurėles pabarstyti druska ir pipirais, užpildyti sūrio mišiniu. Kepti 190 °C temperatūros orkaitėje 15 min. Galima papuošti petražolių šakelėmis. Patiekti šiltus.

 

greiti uzkandziai (3)

Krevečių užkandis

 

100 g apie 120 kcal

4 porcijos

Ruošti 10 min.

 

  • 150 g marinuotų krevečių
  • 150 g varškės
  • 80 g kvietinių paplotėlių
  • Agurkas
  • 4 šaukštai jogurtinės grietinės
  • Šaukštas citrinų sulčių
  • Šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
  • Šaukštelis smulkintų krapų

 

Gaminimas

 

Sumaišyti varškę, grietinę, krapus ir citrinų sultis. Agurką supjaustyti plonais griežinėliais. Varškės masę užtepti ant kvietinių paplotėlių, uždėti po griežinėlį agurko. Apteptus paplotėlius sudėti dviem sluoksniais. Ant viršaus uždėti po krevetę, apibarstytą rūkyta paprika. Galima papuošti šalavijų lapeliais ir smulkintais krapais.

 

greiti uzkandziai (2)

Lavašo ritinėliai

 

100 g apie 145 kcal

4 porcijos

Ruošti 20 min.

 

  • 2 lavašai
  • 2 saldžiosios paprikos
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 200 g špinatų
  • Krapų
  • Bazilikų
  • Petražolių
  • Kalendrų
  • 10 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų

 

Gaminimas

 

Supjaustytus špinatus ir žoleles sumaišyti su aliejumi ir prieskoniais. Paprikas supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su žolelėmis. Lavašą supjaustyti į 4 dalis. Jas patepti žolelių ir paprikų mišiniu, pabarstyti sūriu ir susukti. Įkaitusioje keptuvėje be riebalų kepti suktinukus iš abiejų pusių po 4 min. Patiekti šiltus su mėgstamu padažu.

 

greiti uzkandziai (4)

Alyvuogių užkandis šaukštuose

 

100 g apie 185 kcal

4 porcijos

Ruošti 15 min.

 

  • 200 g migdolais įdarytų alyvuogių
  • 150 g fetos sūrio kubelių
  • 2 šaukštai medaus
  • Skiltelė česnako
  • Agurkas
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus

 

Gaminimas

 

Lydytą medų sumaišyti su aliejumi ir smulkintu česnaku. Į užkandžių šaukštus supilti medaus padažą, įdėti po vieną alyvuogę ir fetos sūrio kubelį. Agurką supjaustyti nedideliais gabalėliais ir uždėti ant sūrio. Galima papuošti šviežiais šalavijais ir rausvaisiais pipirais.

 

greiti uzkandziai (1)

Šokoladinis pudingas

 

100 g apie 320 kcal

4 porcijos

Ruošti 20 min.

 

  • 200 g juodojo šokolado
  • 200 ml grietinėlės
  • 150 g zefyrų kepti
  • Bananas
  • 30 g smulkintų lazdynų riešutų

 

Gaminimas

 

Grietinėlę ir susmulkintus zefyrus maišant kaitinti, kol zefyrai ištirps. Sudėti smulkiai supjaustytą šokoladą, ištirpinti ir kaitinti 3 min.Masę supilti į stiklines ir palaikyti šaldytuve 10 min, kol atvės. Bananą nulupti, supjaustyti griežinėliais ir uždėti ant atvėsusio pudingo. Patiekti su smulkintais riešutais.

 

greiti uzkandziai (6)

Netikras tiramisu desertas

 

100 g apie 250 kcal

4 porcijos

Ruošti 20 min.

 

  • 20 biskvitinių sausainių
  • 100 ml saldintos kavos
  • 250 ml natūralaus jogurto
  • 250 ml desertinio varškės sūrio
  • 4 šaukštai miltelinio cukraus
  • 4 šaukštai kakavos

Biskvitinius sausainius pamirkyti kavoje ir vienu sluoksniu dėti į stiklines. Sumaišyti desertinį varškės sūrį, jogurtą ir miltelinį cukrų. Po šaukštą masės dėti ant sausainių. Sudėti antrą sausainių ir kremo sluoksnį. Gausiai apibarstyti kakava. Patiekti galima iškart, papuošus kavos pupelėmis ir mėtų lapeliais.

 

Spausdinti