Skonių astrologija
2015-02-03 14:38Kiekvienas turi mėgstamiausią patiekalą. Koks jis priklauso nuo daugybės dalykų: kokiam skoniui teikiama pirmenybė, moralinių principų, religinių įsitikinimų, sveikatos būklės ir net gyvenamosios vietos. Vieni mėgsta paįvairinti kasdienį meniu, su malonumu eksperimentuoja virtuvėje, išbando kitų šalių patiekalus. Kiti valgo tik tai, prie ko yra įpratę nuo vaikystės. Visa tai iš dalies priklauso nuo Zodiako ženklo ypatybių. Kita vertus, skirtingomis socialinėmis sąlygomis gyvenantys to paties Zodiako ženklo atstovai ne visada gali mėgti tuos pačius dalykus. Į tai rekomenduojama atsižvelgti, ruošiant vaišes. Reikėtų priminti, kad tikrais Zodiako ženklais laikomi tie asmenys, kurie gimė nuo 1 iki 18 dienos, o likusiems turi įtakos ankstesnis ar tolimesnis ženklas. Į tai reikėtų atsižvelgti vertinant asmenybę ir pomėgius.
Ką mėgsta valgyti Avinai? Į mitybą šio ženklo atstovai kreipia mažai dėmesio. Jiems svarbiausia, kad maistas suteiktų energijos. Jie dažnai valgo paskubomis, o jei yra labai užsiėmę ir susidomėję, gali kelias savaites valgyti vien tik greitąjį maistą.
Avinai gali tapti puikiais virėjais! Neretai jie mėgsta gaminti sudėtingus patiekalus, ilgai sukiotis prie viryklės. Jiems patinka nustebinti šeimos narius ir draugus savo kulinariniais sugebėjimais. Patinka mėsa su daržovėmis, įvairūs saldumynai, salotos su daug sudedamųjų dalių ir majonezu. Vaisiams paprastai abejingi, išimtis nebent citrusiniai vaisiai.
Jaučiams patinka valgyti, tačiau jie mieliau renkasi namuose gamintą maistą. Egzotiškas naujoves linkę išbandyti tik tada, kai keliauja po svetimus kraštus arba labai pasitiki kulinaro gebėjimais. Šio ženklo atstovams patinka sukinėtis virtuvėje, maisto gaminimas jiems – raminanti veikla.
Dvyniai išrankūs ir mėgsta vaizduoti gurmanus. Šio ženklo atstovų gomurį pamalonina sudėtingi ir įmantrūs patiekalai, geriausiai pagal užsieniečių virtuvės receptus. Virtuvėje jie linkę eksperimentuoti, derinti produktus, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo nesuderinami. Paprastai jie gamina dėl dviejų priežasčių: norėdami pasigirti savo kulinariniais sugebėjimais arba pamaloninti artimuosius.
Vėžys maistą renkasi konservatyviai. Jie mėgsta patiekalus, kurių skonį prisimena iš vaikystės. Jiems mityba – tai grandis, jungianti skirtingas kartas, todėl jie labai nenoriai bando ką nors naujo. Pavyzdžiui, jei namuose jie dažnai valgydavo mėsos kukulaičius su bulvių koše – tai ir bus jų mėgstamiausias patiekalas. Ruošdami maistą jie laikosi detalių instrukcijų, mėgsta gaminti pagal kulinarines knygas, paveldėtas iš giminės.
Liūtai mėgsta pavalgyti, kartais sunku jausti saiką. Nemėgsta vegetariško maisto. Jie negali gyventi be mėsos. Mėgaujasi tiek egzotiškais, tiek ir paprastais patiekalais. Gaminti maistą mėgsta ir moka, bet nenori to daryti kasdien. Maisto gamyba jiems kūrybinė veikla. Turėdami visišką veiksmų laisvę jie gali sukurti tikrus kulinarinius šedevrus.
Mergelės paauglystėje didelio dėmesio mitybai neskiria: dažnai renkasi greitą maistą, pusfabrikačius, sumuštinius ir panašų maistą. Vėliau dėl tokios mitybos paprastai atsiranda sveikatos problemų, todėl pradeda keisti valgymo įpročius. Neretai tampa vegetarais, skaičiuoja kalorijas. Gaminti nelabai mėgsta, todėl dažniausiai ruošia maistą kelioms dienoms, kad tą daryti reikėtų rečiau. Tačiau, jei nori, gali nustebinti svečius tikrai skanumynais.
Svarstyklės išmano maisto gaminimo paslaptis. Jiems svarbu, kad maistas lėkštėje būtų ne tik skanus, bet ir gražiai atrodytų. Manoma, kad labiausiai šiems ženklo atstovams patinka lengvi ir purūs patiekalai: putėsiai, plakta grietinėlė, suflė, sluoksniuotos tešlos pyragai. Kita vertus, priklausomai nuo nuotaikos jiems gali patikti ir sunkesnis maistas.
Skorpionai mėgsta įvairų maistą, bet juo leidžia mėgautis tik ypatingomis progomis. Mėgsta šokoladą ir rūkytus gaminius. Jiems patinka tradicijos, todėl nelabai mėgsta išbandyti naujoves. Jie dažniau renkasi aštrų maistą, prieskonius, padažus.
Šauliai mėgsta išbandyti naujus dalykus, tačiau jie neturi specialių mitybos įpročių. Tai, ką jie renkasi valgyti, priklauso nuo nuotaikos arba šalia esančių žmonių. Kaip ir Skorpionai, jie taip pat mėgsta aštrius padažus, nors ne visada pagrindinį patiekalą, kuris patiekiamas su juo.
Ožiaragiai mėgsta tokį maistą, kuris pabrėžtų jų socialinį statusą. Jie mėgsta pasigirti draugams ir pažįstamiems, ką ypatingo valgė vakar restorane. Tačiau būdami vieni dažnai renkasi paprastą ir kuklų maistą. Jie nemėgsta gaminti, bet maistui yra išrankūs. Įdomu tai, kad jiems geriau egzotiškų patiekalų nesiūlyti, nes tik jie patys gali žinoti, ko konkrečiai nori.
Vandeniai rūpinasi savimi, todėl dažniausiai renkasi sveiką maistą. Jiems svarbu, kad maistas būtų ne tik sveikas, bet ir skanus. Iš maisto jie nedaro kulto, todėl būdami svečiuose yra linkę paragauti visko po truputį. Šio ženklo atstovai dažnai turi daugybę idėjų, dėlto pamiršta pavalgyti. Jiems patinka tiek tradicinė, tiek egzotinių kraštų virtuvė.
Žuvys – labai išrankios. Maisto produktus derina labai atsargiai. Vengia keistų derinių ne todėl, kad nepatinka skonis, bet dėl to, kad jiems tai nepriimtina. Tačiau, jei jiems kas nors patinka, jie negali tam atsispirti, net, jei tai kenkia sveikatai. Gamina dėl to, kad reikia, bet rezultatas paprastai būna tobulas. Jie turi intuiciją, kaip gaminti maistą, todėl net ir iš paprasčiausių produktų sugeba paruošti ką nors skanaus. Beje, stengiasi gaminti taupiai.