Šilauogių pyragas
2014-07-15 11:52Sakoma, kad mėlyna spalva slopina apetitą. Galbūt kartais tai tiesa. Tačiau šilauogėms ši taisyklė negalioja. Kitaip nebūtų tiek daug šilaguogių pyragų receptų, o šis desertas niekada nebūtų tapęs vienu populiariausių visame pasaulyje. Vasarą pats tinkamiausias metas laužyti stereotipus! Be mėlynų uogų šis pyragas nebūtų toks gardus.
- 350 g šilauogių
- 200 g miltų
- 120 g sviesto
- 150 g cukraus
- 80 ml pieno
- 2 kiaušiniai
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- Šaukštelis kepimo miltelių
- Druskos pagal skonį
- Baziliko lapelių puošti
Gaminimas
Sviestą ištrinti su cukrumi iki purios masės. Įdėti druskos ir vanilės. Tešlą išplakti su kiaušinių tryniais. Su kepimo milteliais sumaišyti miltus ir pamažu maišant supilti į tešlą kartu su pienu. Uogas apvolioti šaukšte miltų ir suberti į masę. Kiaušinių baltymus su cukrumi (50 g) išplakti iki standžių putų. Viską sumaišyti. Tešlą tolygiai dėti į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais išteptą indą ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Viršų pabarstyti cukrumi ir kepti apie 50 minučių. Papuošti baziliko lapeliu.
100 g apie 236 kcal
Paruošimo laikas: 1 val. 30 min
8 porcijos