Ryškiaspalvės morkos, linksmi žalieji žirneliai bei garbanotos petražolės žadina fantaziją ir skatina eksperimentuoti. Iš visų šių ingredientų išeitų puikus troškinys.

 

  • 500 g morkų
  • 400 g žaliųjų žirnelių
  • 2 svogūnai
  • Citrinos sultys
  • Šaukštas miltų
  • 2 šaukštai sviesto
  • Druskos, cukraus, maltų, juodųjų pipirų, šviežių petražolių pagal skonį

Gaminimas

 

Morkas nuplauti, nuskusti ir išvirti pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus. Supjaustyti. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir pakepinti smulkintus svogūnus. Sudėti morkas, žirnelius, druską ir pipirus. Supilti citrinos sultis su cukrumi, vandenį, kuriame virė morkos, įdėti miltų ir užvirinti. Papuošti šviežių petražolių lapeliais.

 

100 g apie 360 kcal

Paruošimo laikas: 45 min

4 porcijų

Spausdinti