Svarstote, ką ruošti pietums? Kukuliai – visada geras pasirinkimas, kai norisi skaniai ir sočiai pavalgyti! Jų galima dėti į sriubas, apkepus, troškinius, gardinti skirtingais padažais. Tad kaskart atsiskleidžia vis nauji skoniai.

 

kukulaiciai (7)_748x600

Soti minestronė

 

  • 350 g maltos kalakutienos
  • Nedidelė cukinija
  • Raudona paprika
  • Morka
  • Svogūnas
  • Petražolių pagal skonį
  • 150 g vyšninių pomidorų
  • 2–2,5 l vandens
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti
  • Pusė šaukštelio Provanso žolelių mišinio

 

Gaminimas

 

Morką, cukiniją, papriką ir svogūną susmulkinti. Apie 7 min. kepinti morką, paskui cukiniją ir papriką. Į verdantį vandenį sudėti keptas daržoves. Mėsą pagardinti prieskoniais ir formuoti kukulaičius. Juos apie 4 min. apkepti ir sumesti į sriubą. Svogūną pakepinti ir sudėti į sriubą paskutinį. Paskaninti Provanso žolelių mišiniu ir smulkintomis petražolėmis. Virti ne ilgiau nei 20 min., kad daržovės nepervirtų. Sudėti perpjautus pomidorus.

 

6 porcijos

100 ml 41 kcal

Ruošti 45 min.

 

kukulaiciai (6)_800x533

Spagečių ir kukulių duetas

 

  • 400 g spagečių
  • 500 g maltos mėsos
  • 2 raudonieji svogūnai
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 salierų stiebai
  • Kiaušinis
  • 4 šaukštai tarkuoto parmezano
  • 400 g pomidorų
  • 120 ml sauso baltojo vyno
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti

 

Gaminimas

 

Išvirti spagečius, kaip nurodyta. Mėsą sumaišyti su smulkintu česnaku, sūriu, įmušti kiaušinį, pagardinti prieskoniais. Suformuoti kukulius. Kepti, kol gražiai apskrus. Smulkintus svogūnus pakepinti su salierais ir pomidorų pasta. Supilti vyną, sudėti smulkintus pomidorus, paskaninti prieskoniais ir troškinti apie 6 min. Kukulius aplieti padažu ir troškinti dar tiek pat. Nukošti spagečius ir patiekti su kukuliais.

 

4 porcijos

100 g 97 kcal

Ruošti 50 min. 

 

kukulaiciai (5)_800x533

Su tunais ir bulvėmis

 

  • 400 g bulvių
  • 190 g konservuotų tunų
  • Laiškinis svogūnas
  • 30 g petražolių
  • Kiaušinio trynys
  • 2 šaukšteliai miltų
  • 90 g maltų džiūvėsėlių
  • Kiaušinis
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti

 

Gaminimas

 

Bulves išvirti sūdytame vandenyje. Nusausinti ir sutrinti kartu su tunais, smulkintu svogūnu, petražolėmis, tryniu, pagardinti prieskoniais. Formuoti mažus rutuliukus. Apvolioti miltais, kiaušinio plakiniu ir džiūvėsėliais. Kepti apie 4 min. Popieriniu rankšluosčiu sugerti riebalų perteklių.

 

8 porcijos

100 g 84 kcal

Ruošti 45 min.

 

kukulaiciai (4)_400x600

Su ryžiais ir sūriu

 

  • 500 g maltos mėsos
  • 150 g virtų ryžių
  • 100 g sūrio
  • Morka
  • 2 svogūnai
  • Šaukštas pomidorų pastos
  • Kiaušinis
  • 25 g žalumynų
  • 100 g maltų džiūvėsėlių
  • Druskos pagal skonį
  • Aliejaus kepti

 

Gaminimas

 

Mėsą pagardinti prieskoniais, sudėti tarkuotą sūrį, ryžius, smulkintus žalumynus, įmušti kiaušinį. Išmaišyti ir formuoti kukulius. Apvolioti džiūvėsėliais. Smulkintus svogūnus, tarkuotą morką pakepinti su pomidorų pasta. Sumaišyti su kukuliais ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, kol gražiai apskrus.

 

5 porcijos

100 g 218 kcal

Ruošti 45 min. 

 

kukulaiciai (3)_800x532

Kukulaičių apkepas

 

  • 500 g maltos kiaulienos
  • Kiaušinis
  • Baklažanas
  • 150 ml grietinės
  • 150 g fermentinio sūrio
  • Svogūnas
  • Druskos, maltų pipirų, prieskonių mišinio maltai mėsai pagal skonį
  • Aliejaus kepti

 

Gaminimas

 

Susmulkinti svogūną ir baklažaną. Kepti apie 10 min., kol daržovės suminkštės.

Mėsą sumaišyti su kiaušiniu, keptomis daržovėmis, pagardinti prieskoniais ir formuoti kukulius. Tarkuotą sūrį sumaišyti su grietine. Sudėti kukulius į kepimo indą, aplieti sūrio ir grietinės mase. Kepti apie 35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃.

 

6 porcijos

100 g 204 kcal

Ruošti 50 min.

 

kukulaiciai (2)_800x533

Bulviniai su spirgučiais

 

  • 8 bulvės
  • 2 svogūnai
  • 100 g lašinukų
  • Kiaušinis
  • Šaukštas bulvių krakmolo
  • Druskos pagal skonį
  • Žalumynų puošti
  • Grietinės pagal skonį

 

Gaminimas

 

Bulves nuskusti. Šešias sutarkuoti ir išspausti. Likusias išvirti ir sutrinti. Viską sumaišyti su druska ir krakmolu. Masę išminkyti su kiaušiniu ir smulkintais žalumynais. Lašinukus susmulkinti ir pakepinti su pjaustytais svogūnais. Sudėti į bulvių masę, išminkyti ir formuoti kukulius. Dėti į verdantį sūdytą vandenį ir virti apie 20 min. Patiekti su grietine.

 

2 porcijos

100 g 171 kcal

Ruošti 40 min.

 

kukulaiciai (1)_800x533

Su obuoliais ir jautiena

 

  • 500 g maltos jautienos
  • Kiaušinis
  • Obuolys
  • Šaukštas bulvių krakmolo
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti

Padažui:

  • Šaukštas sojų padažo
  • 2 šaukštai medaus
  • Šaukštas apelsino sulčių
  • 2 šaukštai citrinos sulčių

 

Gaminimas

 

Mėsą pasūdyti, pagardinti pipirais. Įmušti kiaušinį, suberti krakmolą ir išmaišyti. Obuolį nulupti, smulkiai sutarkuoti, nuspausti sulčių perteklių. Iš mėsos masės daryti paplotėlį, į vidurį dėti tarkuoto obuolio ir formuoti kukulius. Šaldyti apie 20 min.

 

Sumaišyti padažo ingredientus. Kukulius kepti iš abiejų pusių. Patiekti apliejus padažu.

 

4 porcijos

100 g 138 kcal

Ruošti 1 val.

 

Spausdinti