Kopūstas – viena populiariausių daržovių visame pasaulyje. Tik iš pirmo žvilgsnio šia daržove nieko nenustebinsi. Kopūstai – labai universali daržovė, tinkanti daugelyje patiekalų. Skanūs ir naudingi sveikatai ir žali, ir virti, ir troškinti ar apkepti kopūstai.

 

  • 500 g baltagūžio kopūsto
  • 95 g ryžių
  • Svogūnas
  • Morka
  • 100 g sūrio
  • 2 kiaušiniai
  • 120 ml pieno
  • 30 ml augalinio aliejaus
  • Petražolių ryšelis
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas

 

Kopūstą supjaustyti ir apvirti verdančiame vandenyje 2 – 3 minutes. Paskui sudėti į kiaurasamtį, kad nubėgtų vanduo.

 

Supjaustyti svogūną, sutarkuoti morką ir pakepinti svieste. Suberti ryžius, druską, užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtų  ir virti apie15 – 20 minučių. Tada sudėti tarkuotą sūrį, susmulkintus žalumynus ir išmaišyti.

 

Kepimo indą ištepti riebalais. Dėti sluoksnį kopūstų, paskui ryžių, vėl kopūstų. Kiaušinius išplakti su pienu ir šia mase aptepti troškinio viršų. Kepti orkaitėje, kol gražiai paruduos.

 

100 g apie 120 kcal

Spausdinti