Padažai – virtuvės karaliai. Eiliniam patiekalui jie suteikia ypatingiausių natų, tad viskas lėkštėje suskamba nauja melodija. Siūlome išbandyti keletą padažų, kurie idealiai tinka vasarai.

 

Geltonas kaip saulė citrinų

 

8 porcijos

100 ml 236 kcal

Ruošti 15 min.

 
  • 150 g cukraus
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 4 šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 180 ml vandens
  • Šaukštelis citrinų ekstrakto

GAMINIMAS. Visus ingredientus sudėti į puodą, gerai išmaišyti ir nuolat maišant lėtai virti, kol sutirštės. Tinka blynams, vafliams, pyragams, tortams ir kitiems desertams gardinti.

 

Jar,Of,Homemade,Lemon,Curd.,Lemon,Curd,In,A,Glass

 

Pietų Amerikos pasididžiavimas – čimičiuris

 

8 porcijos

100 ml 198 kcal

Ruošti 10 min.

 
  • 3 skiltelės česnako
  • Šalotinis svogūnas
  • Citrina
  • Pusė šaukštelio maltos aitriosios paprikos
  • Šaukštelis druskos
  • 50 g šviežių petražolių (be kotelių)
  • 50 g šviežios kalendros
  • 80 ml alyvuogių aliejaus

GAMINIMAS. Česnaką sutrinti specialiu trintuvu. Svogūną labai smulkiai supjaustyti. Nutarkuoti citrinos žievelę, o sultis išspausti. Šiuos paruoštus ingredientus sumaišyti su paprikos milteliais ir druska. Palikti 5 min.

 

Petražoles ir kalendras susmulkinti, sumaišyti su paruoštu padažo pagrindu bei supilti aliejų. Gerai išmaišyti. Tirštesnis padažas gali būti naudojamas kaip užtepėlė, o skystesnis tiekiamas su mėsa.

 

Chimichurri,-,Latin,American,Sauce,Made,From,Various,Herbs,,Garlic

 

Itališkas žaliasis padažas

 

10 porcijų

100 ml 189 kcal

Ruošti 5 min.

 
  • 2 skiltelės česnako
  • Sauja petražolių
  • Šiek tiek šviežių kalendrų, krapų
  • Saujelė svogūnų laiškų
  • 2 šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • Šaukštelis medaus
  • Šaukštas tarkuotų citrinos žievelių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 100 ml alyvuogių aliejaus

GAMINIMAS. Česnaką sutrinti ir sumaišyti su smulkintomis žolelėmis bei pjaustytais svogūnų laiškais. Šiuos ir visus likusius ingredientus sudėti į elektrinį smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės. Tinka su vištiena, ėriena, žuvimi.

 

Tomatillo,Salsa,Verde.,Bowl,Of,Spicy,Green,Sauce,On,Gray

 

Jogurtinis salotoms

 

4 porcijos

100 ml 213 kcal

Ruošti 10 min.

 
  • Skiltelė česnako
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai natūralaus graikiško jogurto
  • Šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • Šaukštas smulkintų krapų
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Šiek tiek vandens

GAMINIMAS. Česnaką sutrinti ir sumaišyti su likusiais ingredientais. Reguliuojant tirštumą įmaišyti reikiamą kiekį vandens. Idealiai tinka salotoms, galima patiekti su vištiena.

 

Tzatziki,Sauce.,Fresh,Dip,With,Yogurt,,Herbs,Dill,And,Mint.

 

Visų pamėgtas balzaminis

 

8 porcijos

100 ml 179 kcal

Ruošti 2 min.

 
  • 180 ml alyvuogių aliejaus
  • 60 ml balzaminio acto
  • Šaukštelis medaus
  • Šaukštelis garstyčių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį

GAMINIMAS. Visus ingredientus sumaišyti. Puikiai tinka salotoms, žuviai, mėsos patiekalams.

 

Organic,Black,Balsamic,Vinegar,In,A,Bottle

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė