Archeologiniai radiniai rodo, kad avietėmis mūsų protėviai mėgavosi dar paleolito laikais. Šiandien tai irgi viena mėgstamiausių uogų. Gardžiausia ir sveikiausia valgyti šviežias, bet, jeigu derlius didelis, kodėl nepasigaminus vasara kvepiančių avietinių desertų?

 

Sluoksniuotas desertas

 

2 porcijos

100 g 269 kcal

Ruošti 15 min.

 
  •  70 g granolos
  •  60 ml plakamosios grietinėlės
  •  2 šaukštai miltelinio cukraus
  •  150 g maskarponės
  •  Šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių
  •  60 g aviečių uogienės
  •  150 g šviežių aviečių

GAMINIMAS. Į stiklinaičių dugną suberti granolą. Grietinėlę išplakti su cukrumi, sumaišyti su maskarpone. Pusę gautos masės dėti ant granolos. Ant viršaus paskirstyti uogienę, tada vėl dėti maskarponės masę. Viršų papuošti avietėmis.

 

Raspberry,Dessert,,Cheesecake,,Trifle,,Mouse,In,A,Glass,On,A

 

Aviečių uogienė

 

12 porcijų

100 g 235 kcal

Ruošti 50 min.

 

  •  1 kg aviečių
  •  500 g cukraus
  •  Šaukštas citrinos sulčių
 

GAMINIMAS. Avietes užpilti cukrumi ir palikti 30 min. pastovėti, kad išsiskirtų sulčių. Supilti citrinos sultis ir kaitinti ant mažos kaitros kartkartėmis pamaišant, kol uogos sukris. Palikti atvėsti, paskui supilstyti į stiklainėlius.

 

Raspberry,Jam,With,Berry,On,Light,Background.,Homemade,Jam,With

 

Šokoladiniai putėsiai su avietėmis

 

4 porcijos

100 g 345kcal

Ruošti 3,5 val.  

 

  • 200 ml riebaus pieno
  • 200 ml riebios grietinėlės
  • 100 ml stiprios juodos kavos
  • 3 šaukšteliai cukraus
  • 200 g juodojo šokolado
  • 10 g želatinos
  • 100 g aviečių džemo
  • Sauja šviežių aviečių
 

GAMINIMAS. Pieną sumaišyti su grietinėle, kava, cukrumi. Suberti pusę tarkuoto šokolado. Maišant kaitinti ant nedidelės kaitros, kol užvirs. Želatiną užpilti nedideliu kiekiu vandens, leisti išbrinkti. Išbrinkusią įmaišyti į bendrą masę. Supilstyti į indelius ir 3 val. dėti į šaldytuvą. Ant sutvirtėjusių putėsių uždėti džemo, papuošti avietėmis ir stambiai laužytu ar tarkuotu likusiu šokoladu.

 

Chocolate,Panna,Cotta,On,Brown,Background

 

Šokoladinis aviečių pyragas

 

4 porcijos

100 g 324 kcal

Ruošti 1 val.

 

  •  250 g juodojo šokolado
  •  250 g sviesto
  •  90 g cukraus
  •  2 šaukštai tirpiosios kavos
  •  Šaukštas aviečių likerio
  •  370 ml vandens
  •  2 kiaušiniai
  •  180 g miltų
  •  Šaukštelis kepimo miltelių
  •  30 g nesaldintos kakavos miltelių
  •  300 g aviečių

GAMINIMAS. Į puodą suberti mažais gabalėliais laužytą šokoladą, sviestą, cukrų, kavą, supilti likerį, vandenį. Kaitinti kartkartėmis pamaišant, kol šokoladas ir sviestas visiškai ištirps. Palikti truputį atvėsti. Į pravėsusią masę įmušti kiaušinius ir išmaišyti šluotele. Suberti su kepimo milteliais ir kakava sumaišytus miltus, gerai išmaišyti, kad susidarytų vientisa tešla be gumulėlių. Į kepimo popieriumi išklotą formą atsegamais kraštais supilti pusę tešlos. Ant viršaus išdėlioti avietes (truputį pasilikti) ir užpilti likusia tešla. Kepti apie 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Patiekti atvėsusį, papuošus likusiomis avietėmis.

 

Board,With,Pieces,Of,Raspberry,Chocolate,Brownie,On,Black,Table

 

Gardūs keksiukai

 

16 vnt.

100 g 288 kcal

Ruošti 35 min.

 

  •  Gerai sunokęs bananas
  •  180 g cukraus
  •  Kiaušinis
  •  180 ml pieno
  •  120 ml aliejaus
  •  Pusė šaukštelio vanilės esencijos
  •  Žiupsnelis druskos
  •  280 g miltų
  •  Šaukštelis kepimo miltelių
  •  200 g aviečių
  •  Miltelinio cukraus papuošti

GAMINIMAS. Bananą kartu su cukrumi sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Įmušti kiaušinį, supilti pieną, aliejų, vanilės esenciją, pasūdyti ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maišant pamažu suberti į tešlą. Maišyti, kol neliks gumulėlių. Suberti avietes ir atsargiai permaišyti. Tešlą supilstyti į keksiukų formeles. Kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 °C. Patiekti atvėsintus ir apibarstytus milteliniu cukrumi.

 

Fresh,Homemade,Delicious,Raspberry,Muffins

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė