TV3 kulinarinis projektas „Gardu Gardu“ šį šeštadienį 9.30 val. sulauks jau dešimto skaniai valgyti mėgstančio svečio. Kartu su šaltu dušu ir aromatingu žalios arbatos puodeliu kėlęs Saulius Urbonavičius-Samas rytinėje laidoje pasakos paprastus, bet daug gyvenimo malonumo suteikiančius dalykus: apie poilsį prie ežero, vakarienes su šeima, firminius bulvinius blynus.

 

TV3_Gardu_Gardu_10_laida_Saulius_Urbonavicius_Samas_Deivydas_Praspaliauskas

 

Didžiulį tempą diktuojančiose šiuolaikinio gyvenimo lenktynėse užsigrūdinęs žinomas televizijos projektų prodiuseris, „X Faktoriaus“ teisėjas neslėps: „Siekiant kokybės, turi pasiaukojančiai dirbti – kartais nesustojant net visas 24 valandas.“

 

TV3_Gardu_Gardu_10_laida_Saulius_Urbonavicius_Samas_Deivydas_Praspaliauskas_2

 

Šią unikalią charakterio savybę Lietuviško roko scenos žvaigždė atskleidė ir laidos „Gardu Gardu“ filmavime. Netyčia nutikęs kulinarinis akibrokštas apvertė aukštyn kojomis laidos eigą, tačiau tai nesutrukdė pagaminti nuostabiai skanią mandarinų tyrės „granitą“.

 

TV3_Gardu_Gardu_10_laida_Saulius_Urbonavicius_Samas_Deivydas_Praspaliauskas_3

 

Apie meilę arbatai ir įdomius gyvenimo iššūkius Samas papasakos jau šį šeštadienį 9.30 val. TV3 laidos „Gardu Gardu“, kur jį kalbins garsus virtuvės šefas, restorano ir braserijos „Dublis“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas.

 

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Samas?

 

TV3_Gardu_Gardu_10_laida_Saulius_Urbonavicius_Samas_Deivydas_Praspaliauskas_4 TV3_Gardu_Gardu_10_laida_Saulius_Urbonavicius_Samas_Deivydas_Praspaliauskas_5 TV3_Gardu_Gardu_10_laida_Saulius_Urbonavicius_Samas_Deivydas_Praspaliauskas_6

 
Sumuštinis su antienos kulšelių „Confit“

Duonai Jums reikės:

  • 350 g duonos mišinio
  • 350 g kvietinių miltų
  • 500 ml šilto vandens
  • 15 g mielių
  • Saujelės saulėgrąžų, linų sėmenų, moliūgo ir sezamo sėklų
 

Sumuštiniui Jums reikės:

  • 2 riekelių šviežiai iškeptos duonos
  • Sviesto
  • Avokado
  • Antienos kulšelių „Confit“
  • Karamelizuotų svogūnų čatnio
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Žalumynų (rukolos, špinatų lapelių)

 

Į duonos mišinį supilti 30°C vandenį ir dalyje jo ištirpintas mieles bei gerai išmaišyti. Į gautą mišinį suberti miltus ir išmaišyti iki vientisos masės. Palikti 40 min. šiltai, kad iškiltų. Pakilusią tešlą sukrėsti į duonos kepimo formą, išlyginti paviršių ir apibarstyti įvairiomis sėklomis. Dar kartą palikti 30 min., kad iškiltų. Iškilusią tešlą pašauti į įkaitintą iki 230°C temperatūros orkaitę ir iš karto sumažinti kaitrą iki 190°C. Kepti apie 40 min.

   

Ant duonos riekelės užtepti sviesto, uždėti pjaustyto avokado skilteles, smulkintos anties šlaunelių mėsos ir karamelizuotų svogūnų.

Patiekiant apibarstyti žalumynais ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi.

 

Mandarinų tyrės „granita“

 

  • 100 ml vandens
  • 3 valgomųjų šaukštų cukraus
  • 2 g želatinos
  • 10 ml vandens želatinai išbrinkinti
  • 300 ml pasterizuotos mandarinų tyrės
  • Apelsinų cukatų lazdelių

 

 

Ant želatinos užpilti 10 ml vandens ir palikti, kad išbrinktų. Į 100 ml vandens suberti cukrų ir užvirti. Nukelti nuo viryklės. Supilti išbrinkintą želatiną ir maišyti, kol ištirps želatina.

Į gautą mišinį supilti mandarinų tyrę ir išplakti elektriniu plaktuvu. Visą plakinį supilti į šaldymui skirtą indą ir palikti šaldiklyje 12 valandų.

Sušalusią „granitą“ įdėti į desertinį dubenėlį ir papuošti smulkiomis apelsinų cukatų lazdelėmis.

 

Sveikuoliškas glotnutis

 

Jums reikės:

  • 50 g pasterizuotos miško uogų tyrės
  • 250 ml natūralaus jogurto arba sojų pieno
  • 2 valgomieji šaukštai nevirtos greito paruošimo grikių košės
  • Žalumynų: rukolos ar špinatų lapelių
 

Į plakimo indą supilti tyrę, jogurtą arba sojų pieną. Įberti greito paruošimo grikių košės bei žalumynų. Viską gerai išplakti elektriniu plaktuvu ir išpilstyti į taures.

Šis glotnutis gali atstoti net lengvus pietus. Rukola mažina kraujospūdį, paruošia organizmą protiniam krūviui.

 

„Gardu Gardu“ – šeštadieniais 9.30 val. per TV3!