Kiaušinienė kitaip
2023-06-13 09:58Kiaušinienė – visiems puikiai pažįstamas patiekalas, tinkantis tiek ant pusryčių, tiek ant vakarienės ar net lengvų pietų stalo. Kaip senam geram patiekalui suteikti naują pavidalą ir paversti ypatingu? Siūlome išbandyti keletą kitokios kiaušinienės receptų.
Sumuštiniai su kiaušiniene
2 porcijos
100 g 322 kcal
Ruošti 20 min.
- 4 kiaušiniai
- 50 ml pieno
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Keli svogūnų laiškai
- 2 kruasanai
- 2 šaukštai sviesto
- Mėgstamų salotų patiekti
GAMINIMAS. Kiaušinius išplakti su pienu ir prieskoniais. Įmaišyti smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus. Keptuvėje ištirpinti sviestą, supilti kiaušinių masę ir maišant kepti, kol sutvirtės.
Kruasanus perpjauti pusiau, į vidų pridėti kiaušinienės. Patiekti su salotomis.
Kiaušinienės keksiukai
6 porcijos
100 g 269 kcal
Ruošti 30 min.
- 6 kiaušiniai
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Ketvirtis brokolio
- Raudona paprika
- 8 vyšniniai pomidorai
- 70 g fetos
- Šakelė šviežių petražolių
- Aliejaus patepti
GAMINIMAS. Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais. Brokolį ir papriką smulkiai supjaustyti, pomidorus padalinti perpus, visas daržoves sumaišyti su plakiniu. Įmaišyti tarkuotą fetą, smulkintas petražoles. Masę supilstyti į aliejumi išteptus keksiukų indelius. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.
Itališka fritata
2 porcijos
100 g 256 kcal
Ruošti 40 min.
- 200 g virto kalakutienos kumpio
- Pusė poro
- 2 skiltelės česnako
- Šaukštas sviesto
- 4 kiaušiniai
- 50 ml pieno
- 50 g parmezano
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Keli laiškinių česnakų stiebai
- Šakelė šviežių petražolių
- Aliejaus patepti
GAMINIMAS. Kumpį supjaustyti smulkiais kubeliais. Kartu su žiedais smulkintu poru ir smulkiai kapotu česnaku kelias minutes kepti svieste.
Kiaušinius išplakti su pienu, įmaišyti keptą kumpį su priedais, tarkuotą sūrį, pagardinti prieskoniais, smulkintais laiškiniais česnakais ir petražolėmis. Viską supilti į aliejumi teptą kepimo indą. Kepti 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.
Kiaušiniai tešlos lizdeliuose
2 porcijos
100 g 321 kcal
Ruošti 40 min.
- Lapelis sluoksniuotos mielinės tešlos
- 4 kiaušiniai
- 100 g vytinto kumpio
- 4 vyšniniai pomidorai
- 60 g parmezano
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
GAMINIMAS. Tešlą supjaustyti kvadratėliais, jais iškloti keksiukų formelių dugną ir kraštus. Sudėti smulkiai pjaustytą kumpį, sumaišytą su smulkintais pomidorais. Ant viršaus mušti po kiaušinį. Pagardinti prieskoniais, užberti tarkuoto sūrio. Kepti 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.
Kiaušinienės pica
4 porcijos
100 g 357 kcal
Ruošti 25 min.
- 4 kiaušiniai
- 2 šaukštai speltos miltų
- 50 ml pieno
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Aliejaus kepti
- 60 g vytinto kumpio
- 100 g fermentinio sūrio
- 6 kokteiliniai pomidorai
- Šakelė šviežių bazilikų
GAMINIMAS. Kiaušinius išplakti su miltais, pienu, pagardinti prieskoniais. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir iškepti omletą. Kai šiek tiek pravės, atsargiai perkelti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant viršaus dėti labai smulkiai pjaustytą kumpį, berti tarkuotą sūrį, išdėlioti riekelėmis raikytus pomidorus. Kepti apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Patiekti papuošus bazilikais.
Autorius Jūratė Survilė