Šį pirmadienio vakarą 19.30 val. LNK laidoje KK2 žiūrovai išvys šokiruojančius kadrus – į pardavimą ruošiamoms vištoms leidžiamas skaidrus skystis. Suglebusi mėsa  akimirksniu tampa iš pažiūros šviežia ir puikios išvaizdos.

 

kk2_foto

Mitybos specialistai sako, kad ši procedūra – cheminė intervencija, kurios tikslas – padaryti, kad produktas atrodytų tinkamas vartojimui.

   

KK2 žurnalistai išsiaiškino, kad toks būdas – galimai legalus, kuris oficialiai naudojamas Amerikoje ir Europoje. Į parduodamas vištas purškiamas didelio druskingumo serumas iš vandens ir jūrinių žolių. Skysčio leistinos normos – iki trjių gramų vienam vištienos kilogramui. Stebuklingas skystis suriša vandenis, kad prekystalyje gulinti višta neišdžiūtų.

 

Jungtinėse Amerikos Valstijose kilo diskusija, ar šį skystį galima naudoti maisto pramojėje, kadangi naujausi mokslininikų surinkti duomenys atskleidžia, kad jis gali pažeisti širdies veiklą.

     

Mitybos ekspertė Gintarė Jonaitytė sako, kad į vištas gali būti leidžiamos ir kenksmingesnės medžiagos siekiant padidinti pardavimus ir kad višta kuo ilgiau išliktų kaip šviežia ir galėtų gulėti prekybos centrų lentynose.

     

Ekspertai sako, kad nusipirkus tokią vištą, reikia per užpakalį nuleisti vandenį ir tinkamai išvirti.