Šį šventinį Trijų Karalių šeštadienį „Gardu Gardu“ laidos virtuvėje Gian Luca pasidalins šios šventės šventimo tradicijomis Italijoje, o Ali apgailestaus, kad Lietuvoje tokių tradicijų nėra. Šmaikštusis kulinarijos šefas papasakos, kad Italijoje per Tris Karalius ateina Kalėdų senio žmona ir geriems vaikams palieka kojinę, prikimštą įvairiausių gardėsių, o blogiems vaikams – kojinę, prikimštą anglių.

 

012m (Small)

 

Gian Luca šmaikštaus, kad norėjo gaminti įdarytą kojinę, bet kadangi tinkamos nerado, pagamins įdarytą papriką. O Ali papasakos, kad yra girdėjęs, jog per Tris Karalius diena jau tampa 15 minučių ilgesnė ir įkvėptas to pradžiugins visus žiūrovus, išsiilgusius saulės: iškeps Karibais kvepiantį kokosinį biskvitą su sviestinio kremo pertepimu. Geros nuotaikos nestokojantis Gian Luca užsimins, kad gal ir gaminti desertą reikėtų apsirengus tik bikiniu. Ali pasiūlys bent jau valgyti šį skanėstą vilkint tik bikiniais.

 

010m (Small)

 

Daug skardaus juoko ir linksmų kulinarinių bei konditerinių triukų pirmoje naujaisiais metais televizijos laidoje „Gardu Gardu“ šeštadienį 9.30 val. per TV3.

 

005m (Small)

 

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas?

 

Įdaryta paprika

 
  • 300 g kiaulienos faršo
  • 4 vidutinės paprikos
  • 1 kiaušinis
  • 100 g grietinėlės
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 skiltelė česnako
  • Druska
  • Pipirai
  • 1 arb. š. kiaulienos prieskonių
  • Rūkytas alyvuogių aliejus
       

 

Paprikas nuplauti ir nupjauti „kepurėles“ ties koteliu. Išskobti vidų, įtrinti jį druska ir apversti, kad išbėgtų skystis. Į faršą įmušti kiaušinį, įberti didžiąją dalį tarkuoto parmezano sūrio, supilti grietinėlę, suberti smulkintą česnaką, kiaulienos prieskonius, įdėti druskos pagal skonį ir viską gerai išmaišyti. Užpildyti paprikas mėsos įdaru ir sustatyti kepimo inde. Apibarstyti likusiu parmezano sūriu ir pašauti į iki 180°C įkaitintą orkaitę. Kepti 40-60 minučių, priklausomai nuo paprikų dydžio. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, uždėti „kepurėles“. Iškepusias paprikas patiekti apšlakstytas rūkytu alyvuogių aliejumi. Skanaus!
 

Kokosinis biskvitas

su sviestinio kremo pertepimu

 

Biskvitui:

  • 200 g kokoso drožlių
  • 120 g cukraus pudros
  • 60 g miltų
  • 320 g kiaušinių baltymų masės (arba 11 kiaušinių baltymų)
  • 250 g cukraus
 

Kremui:

 
  • 240 g vandens
  • 260 g cukraus
  • 1 valg. š. vanilinės cukraus pudros
  • 240 g kiaušinių trynių masės (arba 12 kiaušinių trynių)
  • 600 g sviesto
  • 50 g romo

 

 

Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Miltus, kokoso drožles ir cukraus pudrą permalti elektriniu smulkintuvu. Permaltus birius produktus suberti į išplaktus baltymus ir atsargiai iš lėto išmaišyti. Pagal galimybes kepti atskirose formose du biskvitus arba vieną ir po to atvėsusį perpjauti į dvi dalis. Pašauti į iki 180°C įkaitintą orkaitę kepti 20 minučių.

Užvirti vandenį su cukrumi. Trynius išplakti su cukraus pudra. Po truputį per kelis kartus užvirusį vandenį supilti į išplaktus trynius ir be perstojo maišyti. Tada gautą masę supilti atgal į prikaistuvį, padėti ant ugnies ir nuolat maišyti, bet neužvirti. Kaitinti maždaug iki 85°C. Nukelti nuo ugnies ir atvėsinti iki 30°C. Tada į masę po truputį dėti kambario temperatūros sviestą ir nuolat maišyti, kol pasidaro vientisa kreminė masė. Įpilti romo ir vėl permaišyti. Gauta mase pertepti biskvito lakštus ir atvėsinti šaldytuve 10–15 minučių. Skanaus!