Jau prasidėjo voveraičių sezonas! Ar žinojote, kad tai labai vertingi grybai? Voveraitėse, kaip ir daugelyje kitų grybų, gausu aminorūgščių, kurios būtinos naujų baltymų organizme gamybai. Taip pat jose yra vitamino A, kuris palaiko gerą regėjimą ir sveikas akis.

 

Makaronai su voveraitėmis

  • 400 g šviežių voveraičių
  • 500 g makaronų
  • 2 – 3 skiltelės česnako
  • Aitrioji paprika
  • 75 g grietinės
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, petražolių pagal skonį

Gaminimas

 

Sausoje keptuvėje ant mažos ugnies, nuolat maišant pakepinti voveraites, kol išsiskirs sultys. Paskui ugnį padidinti, kad išgaruotų skystis ir grybai taps minkšti, bet gana sausi. Tada ant grybų užpilti 45 ml aliejaus, sudėti smulkiai supjaustyti česnaką, aitriąją papriką be sėklų ir grietinę. Patroškinti 2 – 6 minutes. Pagal skonį įberti druskos ir pipirų.

 

Pagal instrukcijas ant pakelio išvirti makaronus su likusiu aliejumi. Nupilti vandenį. Ant išvirusių makaronų uždėti voveraičių padažo. Papuošti šviežių petražolių lapeliais.

 

100 g apie 224 kcal

 

Voveraičių ir špinatų salotos

 
  • 230 g voveraičių
  • 400 g špinatų
  • Ryšelis svogūnų laiškų
  • 5 ridikėliai
  • Kiaušinis
  • 40 g kiaulienos kumpio
  • 45 ml raudonojo vyno acto
  • 30 ml citrinos sulčių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Nuvalytas voveraites apvirti vandenyje 3 – 5 minutes. Nusausinti. Sumaišyti su citrinos sultimis ir palikti marinuotis 15 minučių.

 

Pakepinti kiaulienos kumpio juosteles, kol taps traškios. Kumpį išgriebti ir padėti atskirai. Keptuvėje palikti šiek tiek riebalų.

 

Nuvalyti ir nuplauti špinatus. Nupjauti ilgus stiebus. Nusausinti ir sumaišyti su smulkintais svogūnų laiškais, ridikėliais ir voveraitėmis.

 

Pakaitinti riebalus keptuvėje, supilti actą ir sudėti kumpio gabalėlius. Kol padažas dar karštas, užpilti ant salotų. Patiekti su stambiai pjaustytu virtu kiaušiniu.

 

100 g apie 60 kcal

Spausdinti