Uogiene gardinti desertai
2021-06-01 08:20Šiame gardumyne slypi užkonservuotas vasaros skonis. Tad šiltymečiu su meile virtomis uogienėmis verta skaninti pyragus, tortus, sausainius, parfė.
Šokoladinis pyragas su aviečių uogiene
- 200 g juodojo šokolado
- 70 g lazdynų riešutų
- 150 g aviečių uogienės
- 200 g cukraus
- 100 g miltų
- 100 g sviesto
- 2 kiaušiniai
- Šaukštelis vanilinio cukraus
- Po pusę šaukštelio migdolų ekstrakto, druskos, kepimo miltelių
Gaminimas. Ištirpinti sulaužytą šokoladą ir sviestą. Atvėsinti ir įmaišyti abiejų rūšių cukrų, migdolų ekstraktą. Įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Miltų mišinį suberti į šokolado masę. Susmulkinti riešutus ir įmaišyti į tešlą. Pusę tešlos supilti į skardą, išklotą kepimo popieriumi, tolygiai aptepti uogiene, ant viršaus supilti likusią tešlą. Kepti apie 40 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 170 ℃. Kai atvės, supjaustyti norimo dydžio kvadratėliais.
20 porcijų
100 g 466 kcal
Ruošti 1 val.
Sviestiniai sausainiai su džemu
- 200 g sviesto
- 60 g miltelinio cukraus
- 2 g vanilinio cukraus
- 2 kiaušinių baltymai
- 300 g miltų
- 80 g abrikosų džemo
Gaminimas. Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su milteliniu cukrumi ir išsukti. Supilti baltymus ir suberti vanilinį cukrų. Išmaišyti ir plakti iki purumo. Suberti miltus ir greitai išmaišyti tešlą. Supilti į konditerinį maišelį ir formuoti sausainius ant kepimo popieriaus. Į kiekvieno viduriuką įdėti abrikosų džemo. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 220 °C.
8 porcijos
100 g 411 kcal
Ruošti 40 min.
Sausainiai „Skarelės“
- 170 g maskarponės
- 230 g minkšto sviesto
- 150 g rudojo cukraus
- 370 g miltų
- Druskos pagal skonį
- Obuolių džemo pagal skonį
- Miltelinio cukraus puošti
Gaminimas. Sviestą išsukti su cukrumi, druska ir maskarpone. Pamažu maišant suberti miltus ir išminkyti minkštą tešlą. Šaldyti 30 min. Plonai iškočioti ir supjaustyti kvadratėliais. Dėti po šaukštelį obuolių džemo, suimti už priešingų kraštelių ir sulenkti. Ties viduriu truputį paspausti. Sausainius sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Kai atvės, apibarstyti milteliniu cukrumi.
8 porcijos
100 g 399 kcal
Ruošti 1,5 val.
Avižinis pyragas su braškių uogiene
- 170 g avižinių dribsnių
- 250 g kvietinių miltų
- 150 g rudojo cukraus
- 50 g migdolų drožlių
- Šaukštelis kepimo miltelių
- Druskos pagal skonį
- 200 g šalto sviesto
- 280 g braškių uogienės
- 100 g braškių
Gaminimas. Miltus sumaišyti su dribsniais, cukrumi, druska, migdolais, kepimo milteliais ir kapotu sviestu. Maišyti rankomis, kol susidarys trupiniai. Pusę masės sudėti į sviestu pateptą skardą. Ant viršaus paskleisti uogienę ir išdėlioti pjaustytas braškes. Sudėti likusią tešlą. Kepti apie 50 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃, kol gražiai apskrus.
6 porcijos
100 g 250 kcal
Ruošti 1,5 val.
Parfė su aviečių džemu
- 500 ml riebios grietinėlės
- 2 šaukšteliai miltelinio cukraus
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- 300 g aviečių džemo
- 90 g arbatinių sausainių
- Migdolų drožlių pagal skonį
Gaminimas. Atvėsintą grietinėlę išplakti iki standumo. Baigiant plakti suberti miltelinį ir vanilinį cukrų. Į stiklines berti trupintų sausainių, sluoksniuoti su aviečių džemu. Sudėti plaktą grietinėlę ir apibarstyti migdolų drožlėmis.
6 porcijos
100 g 256 kcal
Ruošti 30 min.
Keptos kriaušės su spanguolių uogiene
- 4 kietos kriaušės
- Citrina
- 4 šaukštai grikių medaus
- 2 šaukštai tirpinto sviesto
- Šaukštelis tarkuoto imbiero
- 6 šaukšteliai spanguolių uogienės
Gaminimas. Kriaušes nuplauti, nulupti, perpjauti išilgai, išimti sėklalizdžius. Nutarkuoti citrinos žievelę ir išspausti sultis. Kriaušių puseles apšlakstyti citrinos sultimis. Aptepti medumi, sumaišytu su sviestu ir imbieru. Sudėti ant grotelių ir kepti apie 6 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Apversti, dar kartą aptepti medaus mišiniu. Į išskobtas duobutes pridėti spanguolių uogienės. Kepti dar apie 8 min. Apibarstyti tarkuotomis citrinos žievelėmis.
4 porcijos
100 g 214 kcal
Ruošti 30 min.
Keksiukai su juodųjų serbentų uogiene
- 120 g miltų
- 240 ml pieno
- 2 šaukštai cukraus
- Kiaušinis
- Pusė šaukštelio kepimo miltelių
- 60 ml aliejaus
- 120 g juodųjų serbentų uogienės
- Miltelinio cukraus puošti
Gaminimas. Miltus sumaišyti su cukrumi ir kepimo milteliais. Kiaušinį išplakti, supilti aliejų ir pieną. Abi mases sumaišyti, kad išeitų vientisa tešla. Į silikonines keksiukų formeles dėti šaukštą tešlos, juodųjų serbentų uogienės ir vėl tešlos. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃. Kai atvės, apibarstyti milteliniu cukrumi.
12 porcijų
100 g 351 kcal
Ruošti 45 min.