Lengvučiai, gaivūs, sveiki ir be galo gardūs. Tokie tie tajų desertai. Nė iš tolo neprimenantys riebių vakarietiškų skanėstų, stebinantys subtiliais ir spalvingais skoniais.

 

Lipnūs ryžiai su mangais

 

4 porcijos

100 g 354 kcal

Ruošti 1,5 val.

 

  • 190 g tajų saldžiųjų ryžių
  • 360 ml vandens
  • 400 ml kokosų pieno
  • Ketvirtis šaukštelio druskos
  • 4 šaukštai rudojo cukraus
  • Gerai sunokęs didysis mangas

 

GAMINIMAS. Ryžius užpilti 240 ml vandens ir 30 min. mirkyti. Supilti likusį vandenį, pusę kokosų pieno, suberti druską, šaukštą cukraus. Gerai išmaišyti ir kaitinti ant nedidelės kaitros, kol skystis užvirs. Sumažinti kaitrą ir maišant virti dar 30 min., kol ryžiai sugers visą skystį. Išjungus puodą palikti šiltai 10 min. Likusį pieną apie 5 min. kaitinti ant nedidelės kaitros. Įmaišyti likusį cukrų ir maišyti, kol ištirps. Mangą supjaustyti ketvirčiais, kiekviename jų daryti horizontalias ir vertikalias įpjovas, kad išeitų kubelių tinklas. Ryžius sudėti į mažą dubenėlį arba suformuoti kauburėlį. Gausiai aplieti saldžiu padažu (jį galima patiekti mažame indelyje), o šalia padėti paruoštą mangą.

 

Mango,With,Sticky,Rice,,,Thai,Dessert

 

Kokosų ir mangų pudingas

 

5 porcijos

100 g 238 kcal

Ruošti 2,5 val.

 

  • 2 dideli sunokę mangai
  • 180 ml kokosų pieno
  • 120 ml vandens
  • 2 šaukštai želatinos
  • 50 g cukraus
 

GAMINIMAS. Mangus nulupti, išimti kaulus, o minkštimą (truputį pasilikti) sudėti į elektrinį smulkintuvą ir sutrinti iki tyrės. Įmaišyti kokosų pieną. Vandenį užvirinti ir jame ištirpinti želatiną. Įmaišyti cukrų. Supilti mangų ir kokosų pieno mišinį, gerai išmaišyti. Įmaišyti nedideliais gabalėliais pjaustytą likusį mangų minkštimą. Supilstyti į serviravimo indelius ir 2 val. dėti į šaldytuvą sustingti. Patiekti papuošus grietinėle, mėtomis ar šviežiomis uogomis.

 

Asian,Mango,Pudding

 

Kepti bananai

 

6 porcijos

100 g 412 kcal

Ruošti 25 min.

 

  • 30 g kokosų drožlių
  • 120 g ryžių miltų
  • 50 g cukraus
  • Pusė šaukštelio druskos
  • Pusė šaukštelio kepimo miltelių
  • 1,5 šaukštelio sezamų sėklų
  • 80 ml vandens
  • 6 bananai
  • Aliejaus kepti
 

GAMINIMAS. Kokosų drožles sumaišyti su miltais, cukrumi, druska, kepimo milteliais, sezamų sėklomis ir vandeniu. Maišyti, kol išeis vientisa tešla. Bananus nulupti ir supjaustyti į 3–4 dalis. Kiekvieną jų supjaustyti vertikaliai dar į 3–4 dalis. Bananų gabalėlius pamirkyti tešloje ir dėti į įkaitintą aliejų. Kepti, kol gražiai apskrus. Išėmus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

 

Crispy,Fried,Bananas,With,Sesame,-,Traditional,Asian,Dish,,Thai

 

Keptos ananasų riekelės

 

4 porcijos

100 g 298 kcal

Ruošti 20 min.

 

  • Ananasas
  • 3 šaukštai sūdyto sviesto
  • 3 šaukštai citrinos sulčių
  • Šaukštelis palmių cukraus
  • Šaukštas šviežio tarkuoto kokoso
  • Mėgstamo skonio ledų patiekti

 

GAMINIMAS. Ananasą supjaustyti 2 cm storio riekelėmis. Sviestą išlydyti, sudėti ananaso riekeles. Apšlakstyti citrinos sultimis, apibarstyti cukrumi ir kepti iš abiejų pusių po 3–5 min., kol gražiai apskrus. Patiekti apibarsčius sausoje keptuvėje pakepintomis kokosų drožlėmis, ant viršaus uždėjus po kaušelį ledų.

 

Grilled,Pineapple,With,Ice,Cream.,Dessert

 

Kokosų pyragas

 

10 porcijų

100 g 524 kcal

Ruošti 1,5 val.

 

  • Kiaušinis
  • 300 g cukraus
  • 3 šaukštai sviesto
  • 400 ml kokosų pieno
  • 340 g saldžiųjų ryžių miltų
  • 50 g ryžių miltų
  • 250 g nesaldintų kokosų drožlių
 

GAMINIMAS. Kiaušinį išplakti su cukrumi, sviestu ir kokosų pienu. Pamažu įmaišyti miltus ir kokosų drožles. Tešlą supilti į riebalais išteptą skardą ir kepti 1 val. 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Patiekti atvėsusį.

 

Coconut,Sponge,Cake,,Thai,Dessert

 

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė