TOP 3 desertai prie kavos, kurie nepaliks abejingų
2024-12-19 08:56Kava ir desertas – tai tobulas duetas, kuris gali paversti paprastą popietę ypatinga akimirka. Žinoma, parduotuvių akcijų leidiniai – kupini skaniausių šokoladukų, pyragaičių ar sausainių. Visgi, tikriausiai pritarsite – naminiam desertui lygių nėra.
Jei norite nustebinti savo šeimą ar draugus gardžiais saldumynais, šie trys desertų receptai nepaliks abejingų. Jie yra lengvai pagaminami, elegantiški ir puikiai dera su puodeliu kavos.
Tiramisas – itališka klasika, kuri niekada neatsibosta
Tiramisù yra vienas populiariausių desertų pasaulyje. Jo švelni kremo tekstūra ir kavos skonio sluoksniai puikiai dera su espresso puodeliu. Tai desertas, kuris neabejotinai sužavės visus jūsų svečius.
Ingredientai:
- 250 g maskarponės sūrio;
- 2 šaukštai cukraus pudros;
- 2 kiaušinių tryniai;
- 1 puodelis stiprios juodos kavos;
- 200 g damų pirštelių;
- kakavos milteliai (pabarstymui).
Gaminimo eiga:
- Į dubenį sudėkite maskarponės sūrį ir gerai išmaišykite su cukraus pudra.
- Įmaišykite kiaušinių trynius, kad gautumėte vientisą masę.
- Paruoškite stiprią kavą ir atvėsinkite.
- Greitai pamirkykite damų pirštelius kavoje ir išdėliokite pirmą sluoksnį formoje.
- Ant viršaus tolygiai užtepkite maskarponės masės. Kartokite sluoksnius, kol baigsis ingredientai.
- Viršų apibarstykite kakavos milteliais. Šaldykite bent 4 valandas.
Citrininis pyragas – gaivus saldumas su citrusų akcentu
Šis desertas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta lengvesnius skonius. Citrininis pyragas su maskarponės sūriu yra gaivus, elegantiškas ir puikiai subalansuoja saldumą bei rūgštumą, todėl tobulai papildo bet kokį kavos puodelį.
Ingredientai:
- 200 g sviestinių sausainių;
- 100 g sviesto;
- 250 g maskarponės sūrio;
- 200 ml grietinėlės (35 %);
- 2 šaukštai cukraus pudros;
- 2 citrinų sultys ir žievelė.
Gaminimo eiga:
- Sviestinius sausainius sutrupinkite į trupinius ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Šį mišinį sukrėskite į formą ir gerai suspauskite, kad susidarytų pagrindas. Padėkite į šaldytuvą.
- Grietinėlę išplakite iki standžių putų.
- Atskirame dubenyje išmaišykite maskarponę su cukraus pudra, citrinų sultimis ir žievele. Įmaišykite išplaktą grietinėlę.
- Šį kremą užtepkite ant sausainių pagrindo ir šaldykite bent 3 valandas.
- Patiekdami papuoškite šviežia citrinos žievele ar mėtomis.
Karamelinis obuolių trupiniuotis – jaukus desertas prie kavos
Karamelinis obuolių trupiniuotis – tai šiltas ir aromatingas desertas, kuris ypač tinka rudens ar žiemos popietėms. Traškus sviestinis viršus, sultingi karamelizuoti obuoliai ir švelnus prieskonių aromatas tobulai dera su karšta kava.
Ingredientai:
- 4 vidutinio dydžio obuoliai (geriausia rūgštesni);
- 50 g cukraus;
- 50 g sviesto;
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono;
- ½ arbatinio šaukštelio muskato riešuto;
- 2 šaukštai karamelinio padažo (arba kondensuoto pieno).
Trupiniams:
- 150 g miltų;
- 100 g sviesto;
- 75 g rudojo cukraus;
- 50 g avižinių dribsnių.
Gaminimo eiga:
- Paruoškite obuolius. Nulupkite ir supjaustykite obuolius plonais griežinėliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite obuolius ir cukrų, pagardinkite cinamonu ir muskato riešutu. Kepkite, kol obuoliai taps minkšti ir šiek tiek karamelizuoti. Įmaišykite karamelinį padažą.
- Paruoškite trupinius. Dubenyje sumaišykite miltus, sviestą, rudąjį cukrų ir avižinius dribsnius. Pirštais trinkite, kol gausite trupinius.
- Į kepimo formą sudėkite karamelizuotus obuolius, tolygiai paskirstykite trupinius ant viršaus.
- Kepkite 180 °C temperatūroje apie 30–35 minutes, kol trupinių viršus taps auksinės spalvos.
- Šis desertas skaniausias dar šiltas, patiekiamas su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.
- Skanaus!