Sveikas maistas – ne tas pats, kas prėskas. Burnoje tirpstantys desertai taip pat gali būti suderinami su sveika mityba. O juk ir kokios šventės be jų? Pagrindinė taisyklė – teisingai pasirinkti, ką galima, o geriau nevartoti. Ir kas galėtų atsisakyti žalsvų pistacijų triufelių? Pistacijos gali net padėti sulieknėti, pagerinti regėjimą, odos būklę, sustiprinti imuninę sistemą. Šie riešutai ypač rekomenduojami nėščioms moterims. Žinoma, desertų su šiais egzotiškais riešutais geriau nepadauginti, nes nors jie ir sveiki, bet gana kaloringi…

 

"pistacijų triufeliai"

Pistacijų triufeliai

 
  • 150 g pistacijų be lukštų arba migdolų miltų
  • 75 g sviesto
  • 160 g grietinėlės
  • 340 g baltojo šokolado
  • 50 g pistacijų pastos

Pistacijų pastai:

  • 100 g pistacijų
  • 25 g migdolų miltų
  • 50 g cukraus
  • Šaukštas vandens
  • Migdolų ekstrakto pagal skonį
 

Gaminimas

 

Pasiruošti pistacijų pastą. Pistacijas sumalti ir sumaišyti su migdolų miltais ir šiek tiek migdolų ekstrakto. Cukrų ištirpinti verdančiame vandenyje. Karštą cukraus sirupą supilti į pistacijų pastą ir išmaišyti su šaukštu. Jei reikia įpilti dar šiek tiek vandens ir išminkyti tešlą. Ji turi būti lipni. Nesunaudotą pistacijų likutį galima sudėti į plastikinį maišelį ir laikyti šaldiklyje keletą mėnesių. Į puodą supilti grietinėlę, pistacijų pastą ir užvirinti, kol pasta visiškai ištirps. Uždengti ir palikti pastovėti 20 min. Sumaišyti su tarkuotu šokoladu ir sviestu, kad masė būtų vientisa. Supilti į formeles ir palikti šaldytuve 2 val., kad sustingtų. Išimti iš formelių ir apvolioti maltose pistacijose arba migdolų miltuose. Laikyti šaldytuve.

 

40 vienetų

100 g apie 482 kcal

Paruošimo laikas: apie 2 val. 45 min

   

Šokoladiniai putėsiai

 
  • 125 g liesos varškės
  • 3 šaukštai vandens
  • 6 kiaušinių baltymai
  • 125 g juodojo šokolado
  • Šaukštelis tirpios kavos
  • Druskos pagal skonį
 

Gaminimas

 

Sumaišyti vandenį, šokolado gabalėlius ir tirpią kavą. Ištirpinti vandens vonelėje. Sumaišyti su varške ir išminkyti iki tolygios masės. Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standžių putų. Atsargiai sumaišyti su šokolado mase. Sudėti į serviravimo indus ir atšaldyti šaldytuve bent 2 val.

   

2 žmonėms

100 g apie 220 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

   

Žaliosios arbatos šerbetas

 
  • 2 šaukštai žaliosios arbatos
  • 4 mėtų lapeliai
  • 300 g liesos varškės
  • 100 ml vandens
  • Citrinos sultys
 

Gaminimas

 

Į verdantį vandenį sudėti žaliąją arbatą ir mėtas. Palikti, kad pritrauktų. Po to elektriniu trintuvu sutrinti su varške ir citrinų sultimis. Padėti į šaldiklį 2 val., vis patikrinti ir pamaišyti, kad šerbetas gražiai stingų ir neapledėtų. Prieš patiekiant palaikyti šaldytuve.

 

2 žmonėms

100 g apie 58 kcal

Paruošimo laikas: apie 2 val. 15 min

Spausdinti