Migdolai, išsiskiriantys pikantišku skoniu ir unikaliu aromatu, ne veltui vadinami riešutų karaliais. Gardinkite jais pamėgtus pyragus, keksus, sausainius arba išbandykite siūlomus konditerijos gaminius.

 

Šokoladinis pyragas

 

16 porcijų

100 g 332 kcal

Ruošti 1,5 val.

 
  •  200 g juodojo šokolado
  •  200 g sviesto
  •  25 g kakavos
  •  4 kiaušiniai
  •  330 g rudojo cukraus
  •  250 g migdolų miltų
  •  Šokolado, migdolų drožlių puošti

GAMINIMAS. Lėtai užkaitinti smulkintą šokoladą, sviesto gabaliukus, kakavą ir 80 ml vandens. Virti maišant 3 min. Perpilti į dubenį ir įmaišyti trynius, cukrų, migdolų miltus. Atskirai išplakti baltymus iki standžių putų. Į šokolado mišinį sudėti pusę putų ir atsargiai išmaišyti. Sudėti likusią dalį ir vėl išmaišyti. Tešlą supilti į skardą, išteptą sviestu ir išklotą kepimo popieriumi. Kepti 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 oC. Iškeptą aplieti lydytu šokoladu ir pabarstyti migdolų drožlėmis.

 

Delicious,Homemade,Chocolate,Bundt,Cake,With,Melted,Chocolate,And,Sliced

 

Sveikuoliški rutuliukai

 

12 vnt.

100 g 125 kcal

Ruošti 1,5 val.

 
  •  210 g datulių be kauliukų
  •  160 g migdolų
  •  2 šaukštai kokosų aliejaus
  •  2 šaukštai kakavos
  •  Šaukštas klevų sirupo
  •  Šaukštas ispaninių šalavijų sėklų
  •  Pusė šaukštelio cinamono
  •  40 g migdolų drožlių

GAMINIMAS. Datules, migdolus, kokosų aliejų, kakavą, klevų sirupą, sėklas ir cinamoną maišyti, kol masė sulips. Šaukštu kabinti mišinį ir rankomis formuoti rutuliukus. Kiekvieną apvolioti migdolų drožlėmis ir sudėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Laikyti šaldytuve 1 val.

 

Vegan,Dessert,,Raw,Oatmeal,Nuts,Fruit,Bites.,Selective,Focus,,Space

 

Įdaryti kruasanai

 

6 porcijos

100 g 232 kcal

Ruošti 20 min.

 
  •  6 kruasanai
  •  150 g sviesto
  •  75 g miltelinio cukraus
  •  4 šaukštai kvietinių miltų
  •  250 g migdolų miltų
  •  Šaukštelis migdolų esencijos
  •  30 g migdolų drožlių
  •  Miltelinio cukraus puošti

GAMINIMAS. Sviestą, miltelinį cukrų, kvietinius ir migdolų miltus, esenciją išsukti iki vientisos masės. Kruasanus įpjauti iš viršaus išilgai. Su kaupu pridėti įdaro ir sudėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Pabarstyti migdolų drožlėmis ir kepti 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 150 oC. Išėmus pabarstyti milteliniu cukrumi.

 

Traditional,French,Breakfast,Croissant,With,Almonds,On,Dark,Background

 

Migdoliniai džiūvėsėliai

 

20 vnt.

100 g 66 kcal

Ruošti 2 val.

 
  •  220 g miltelinio cukraus
  •  2 kiaušiniai
  •  Tarkuota citrinos žievelė
  •  300 g kvietinių miltų
  •  Pusė šaukštelio kepimo miltelių
  •  150 g sveikų migdolų

GAMINIMAS. Miltelinį cukrų, kiaušinius, citrinos žievelę plakti elektriniu plaktuvu iki purios masės. Suberti miltus, kepimo miltelius ir migdolus. Išmaišyti. Rankomis išminkyti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Padalinti į dvi dalis. Suformuoti du 25 cm ilgio ir 5 cm pločio kepaliukus. Dėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepti 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 170 oC. Iškeptus kepaliukus laikyti kambario temperatūroje 1 val., kad atvėstų. Dantytu peiliuku supjaustyti 0,5 cm riekelėmis. Sudėti atgal į kepimo skardą ir kepti 20 min. į orkaitėje, įkaitintoje iki 140 oC. Kepant kartą apversti, kad visiškai išdžiūtų. Leisti atvėsti ir laikyti sandariame inde 2–3 savaites.

 

Italian,Cantuccini,Cookie,With,Almond,Filling,On,Wooden,Background

   

Spausdinti

 

Autorius Jurgita Ramanauskienė