Stengiantis sveikai maitintis desertų įprastai atsisakoma. Juose daug cukraus ir kitų organizmui nenaudingų priedų. Tačiau jeigu saldėsius gaminsitės patys, jie gali būti ne tik gardūs, bet ir palankūs sveikatai. Dalinamės keletu puikų receptų!

 

Kepti įdaryti obuoliai

 

4 porcijos

100 g 99 kcal

Ruošti 30 min.

 
  •  4 dideli rūgštūs obuoliai
  •  100 g džiovintų datulių be kauliukų
  •  100 g džiovintų slyvų be kauliukų
  •  Apelsinas
  •  Žiupsnelis cinamono
  •  40 g skystos vyšnių uogienės

GAMINIMAS. Obuolius nuplauti ir išskobti sėklalizdžius. Datules ir slyvas supjaustyti mažais gabalėliais, apšlakstyti apelsino sultimis ir pagardinti cinamonu. Gerai išmaišyti ir gauta mase įdaryti obuolius. Viršų apšlakstyti vyšnių uogiene. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C.

 

Baked,Autumn,Apples,With,Nuts,And,Raisins.,Seasonal,Food.

 

Kokosiniai varškės kamuoliukai

 

4 porcijos

100 g 340 kcal

Ruošti 45 min.

 
  •  200 g varškės
  •  250 g kokosų drožlių
  •  50 ml agavų sirupo
  •  20 ml natūralaus jogurto

GAMINIIMAS. Varškę sumaišyti su 200 g kokosų drožlių, agavų sirupu, jogurtu. Iš šios masės formuoti mažus rutuliukus. Juos apvolioti likusiomis kokosų drožlėmis. Bent 30 min. dėti į šaldytuvą sutvirtėti.

 

Portions,Of,White,Chocolate,Coconut,Candy,Balls,In,The,Bowl,

 

Sluoksniuotas medaus skanėstas

 

2 porcijos

100 g 265 kcal

Ruošti 20 min.

 
  •  150 g rikotos
  •  100 g graikiško jogurto
  •  60 g medaus
  •  Obuolys
  •  Šaukštelis cinamono
  •  50 g sviesto
  •  60 g graikinių riešutų
  •  Šviežių mėtų puošti

GAMINIMAS. Rikotą sumaišyti su jogurtu ir 30 g medaus (jeigu sukietėjęs, išlydyti karšto vandens garų vonelėje).

 

Obuolį nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais ir apibarstyti cinamonu. Kepinti kelias minutes svieste, kol ims minkštėti. Supilti likusį medų ir maišant dar truputį patroškinti. Obuolių masę palikti atvėsti.

 

Per tą laiką susmulkinti riešutus. Viską sluoksniuoti stikliniuose indeliuose: pradėti nuo rikotos sluoksnio, tuomet obuolių, šiuos apiberti smulkintais riešutais. Kartoti, kol stiklinė užsipildys. Papuošti mėtomis.

 

Layered,Apple,Dessert,With,Ricotta,,Walnut,,Cinnamon,And,Honey,In

 

Naminiai javainiai

 

8 porcijos

100 g 368 kcal

Ruošti 2,5 val.

 
  •  60 g lukštentų saulėgrąžų sėklų
  •  60 g mėgstamų riešutų
  •  2 šaukšteliai sezamų sėklų
  •  30 g pūstų ryžių
  •  80 g avižinių dribsnių
  •  170 g medaus
  •  60 g kreminio žemės riešutų sviesto
  •  60 g šokolado lašelių

GAMINIMAS. Saulėgrąžas, smulkintus riešutus ir sezamų sėklas kelias minutes kepinti sausoje keptuvėje, kad apskrustų. Suberti pūstus ryžius, avižas ir išmaišyti.

 

Medų (jei kietas, išlydyti garų vonelėje) sumaišyti su žemės riešutų sviestu ir šokolado lašeliais. Į šią masę suberti riešutų ir pūstų ryžių mišinį. Viską gerai išmaišyti ir suformuoti maždaug 1,5 cm storio lakštą. Bent 2 val. dėti į šaldytuvą sustingti. Prieš patiekiant supjaustyti porcijomis.

 

Homemade,Energy,Granola,Bars

 

Bananiniai „ledai“

 

4 porcijos

100 g 323 kcal

Ruošti 25 min.

 
  •  2 bananai
  •  100 g juodojo šokolado
  •  50 g sviesto
  •  80 g mėgstamų riešutų

GAMINIMAS. Bananus supjaustyti 3–4 cm ilgio gabalėliais ir įsmeigti po medinį iešmelį.

 

Šokoladą išlydyti su sviestu ir jame pamirkyti bananus, kad visiškai pasidengtų glaistu. Apibarstyti smulkintais riešutais. Bent 15 min. dėti į šaldytuvą, kad glaistas sustingtų.

 

Chocolate,Frozen,Bananas,On,Skewers,High,Angle,View,,Nutty,Dessert,

   

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė