Skanaujame patiekalus su daigais
2023-03-14 13:30Įvairios daigintos sėklos – tikra vitaminų puokštė. Nedidelė saujelė daigų paskanina bet kokį patiekalą!
Salotos su saulėgrąžų daigais
2 porcijos
100 g 100 kcal
Ruošti 10 min.
- 200 g raudonojo kopūsto
- 50 g granatų sėklų
- 50 g saulėgrąžų daigų
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Citrina
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
Gaminimas. Sumaišyti smulkintą kopūstą, sėklas, daigus. Sumaišyti aliejų su citrinos sultimis ir apšlakstyti salotas. Pagardinti prieskoniais.
Užkandėlė su porų daigais
3 porcijos
100 g 195 kcal
Ruošti 35 min.
- Avokadas
- 100 g krevečių
- Citrina
- Šaukštas majonezo
- 25 g gražgarsčių
- 50 g pomidoro
- Porų daigai
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
Gaminimas. Avokado minkštimą gerai sutrinti ir sudėti į tris stiklinaites. Krevetes išvirti sūdytame vandenyje su citrinos griežinėliu. Lygiomis dalimis kartu su majonezu sudėti į stiklinaites. Toliau sluoksniuoti gražgarstes, pomidoro griežinėlius ir šiek tiek porų daigų. Pagardinti prieskoniais.
Jautiena su pupelių daigais
3 porcijos
100 g 395 kcal
Ruošti 1 val.
- 300 g jautienos
- 750 g ryžių makaronų
- 150 g pupelių daigų
- Svogūnas
- Raudonoji paprika
- 15 g svogūnų laiškų
- 3 šaukštai aliejaus
- Šaukštas sezamų sėklų
Marinatui:
- Šaukštas sojų padažo
- Šaukštas vyno acto
- 2 šaukštai vandens
- Šaukštelis sezamų aliejaus
- Pusė šaukštelio kukurūzų krakmolo
Padažui:
- 7 šaukštai sojų padažo
- Šaukštelis cukraus
- 100 ml vandens
Gaminimas. Marinatui sumaišyti visus nurodytus ingredientus. Sudėti gabalėliais supjaustytą mėsą, gerai išmaišyti ir palikti 15 min.
Ryžių makaronus mirkyti karštame vandenyje 6–8 min., kol taps lankstūs. Nupilti vandenį ir atidėti.
Padažui sumaišyti nurodytus ingredientus.
Pupelių daigus nuplauti. Svogūną ir papriką supjaustyti griežinėliais. Svogūnų laiškus supjaustyti 2 cm ilgio lazdelėmis.
Į gilią keptuvę pilti šiek tiek aliejaus ir 2 min. kepti marinuotą mėsą. Išimti, keptuvę vėl apšlakstyti aliejumi ir apie 1 min. kepinti daržoves. Sudėti makaronus, pilti padažą ir kepti apie 2 min. Suberti daigus, svogūnų laiškus, sezamų sėklas ir mėsą. Nukėlus leisti 5 min. pastovėti.
Žirnių sriuba su daigais
2 porcijos
100 ml 285 kcal
Ruošti 1 val.
- Raudonasis svogūnas
- Česnako skiltelė
- 100 g žirnių daigų
- 850 g šaldytų žirnelių
- Aliejaus kepti
- Šaukštas žaliosios kario pastos
- 400 ml riebaus kokosų pieno
- 400 ml vandens
- Žalioji citrina
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
Gaminimas. Smulkintą svogūną kelias minutes kepinti gilioje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Suberti traiškytą česnaką, žirnių daigus ir kepti 2 min. Įmaišyti kario pastą, kokosų pieną ir vandenį. Kai užvirs, sumažinti kaitrą ir virti 5 min. Viską supilti į trintuvą, suberti atšildytus žirnelius ir trinti, kol masė taps vientisa. Vėl supilti į gilią keptuvę, pagardinti prieskoniais, citrinos sultimis.
Įdaryti paprikos su liucernų daigais
2 porcijos
100 g 250 kcal
Ruošti 50 min.
- 4 paprikos
- Liucernų daigų pagal skonį
- 4 kiaušiniai
- 30 g čederio
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
Gaminimas. Paprikas perpjauti per pusę, išskobti sėklas. Sudėti į keptuvę nupjauta puse į viršų ir troškinti 15 min. Į kiekvieną papriką įmušti po kiaušinį, pagardinti prieskoniais ir tarkuotu sūriu. Sudėti į aliejumi išteptą skardą. Kepti 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ºC. Patiekti su liucernų daigais.
Autorius Monika Budnikienė