Rugsėjo 27-29 dienomis Druskininkų centre, Pramogų aikštėje vyko jau 16-asis „Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos“ organizuojamas Lietuvos barbekiu čempionatas. Net 10 komandų varžėsi dėl geriausių grilio meistrų vardo, rungtyniaudami žuvies, vištienos, kiaulienos, mėsainio, jautienos ir deserto kepimo kategorijose.

 

2

 

Čempionate visos dalyvaujančios komandos privalėjo rungtis visose kategorijose, o papildomus taškus galėjo pelnyti laisvo stiliaus kapitono bei visos kiaulės kepimo rungtyse. Varžybose dalyvavo net 10 komandų iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Didžiosios Britanijos ir Ispanijos, o čempionato teisėjais tapo profesionaliausi Lietuvos ir Lenkijos barbekiu kultūros atstovai.

 

„Tai pirmasis čempionatas, kuomet visi teisėjų kėdes užimantys barbekiu meistrai yra sertifikuoti ir turintis ne vieną raštą, patvirtinantį jų žinias ir meistriškumą“, – teigia „Kamado Bono

“ pardavimų vadovas ir Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos valdybos narys Vadimas Amosovas.

 

Varžybų komandos rungtyniavo net 7 kategorijose: žuvies, kurioje kepė ungurį, vištienos, kiaulienos šonkauliukų, mėsainio su jautienos maltinuku, jautienos krūtininės (brisket), deserto, taip pat kepto ant grilio, bei laisvo stiliaus kapitono rungtyje. 14-ioliktojo čempionato nugalėtojų komanda „BBQ mafija“ šio renginio metu surengė tikrą siurprizą ir visiems šventės dalyviams bei svečiams iškepė net 80 kg sveriančią kiaulę.

 

„Be galo džiugu, jog barbekiu kultūra Lietuvoje pasiekė tokį populiarumą ir kaskart gardaus maisto gaminimui sukviečia šeimas, draugus, kaimynus. Tai tampa tarsi gyvenimo būdo dalimi. Džiugu ir tai, jog žmonės gamindami renkasi kokybiškus maisto produktus bei keramikines kepsnines, kuriose galima ne tik skrudinti mėsa, bet kepti picas, duoną, net pyragus, ką puikiai įrodėm ir šio čempionato metu“, – teigia „Lithuania Grilling and Smoking“ bendruomenės įkūrėjas, „Kamado Bono“ direktorius Tomas Petryla.

 

Patiekalų gamyboje naudoti maisto produktai – tik iš grilio bendruomenės pamėgtų ir įvertintų tiekėjų – šviežia mėsa atkeliavo iš „Mėsos brolių“, „Toka Food“ mėsinių, Česlovo Morozo ir „Balta avis“ ūkių, „Vilniaus paukštyno“, „Euribija“, „Fish&fish“ žuvies ūkio, šviežiais vaisias rūpinosi „Litbana“, mėsainių bandelėmis – „Fazer Lietuva“, o visus patiekalus pagardino „Saldva“ prieskoniai.

 

Kadangi tuo pačiu metu Druskininkuose vyko Turizmo dienos 2019, viso čempionato metu per naktis ne tik degė griliai, buvo kepami gardūs patiekalai, bet ir vyko Sauliaus Prūsaičio, Lemon Joy, Biplan bei kitų žinomų Lietuvos atlikėjų koncertai, smagios pramogos ir žaidimai.

 

„Čempionatas – azartiškas susibūrimas mums, grilio mėgėjams ir profesionalas, jog įvertintume save ir kitus, išmėgintume jėgas ir draugiškai pakonkuruotume. Kiekvienos varžybos verčia tobulėti, jų metu gali dalintis savo žiniomis su kitais bei pats išmokti kažką naujo. Tačiau šį čempionatą vainikavo ir kilnus jo tikslas – visos surinktos lėšos renginio metu kartu su Druskininkų savivaldybe buvo atiduotos labdarai“, – renginio metu pasakojo V. Amosovas.

 

Kiekvienoje kategorijoje čempionais tapo skirtingos komandos, o susumavus visus taškus paaiškėjo, kad trečiąją vietą užėmė „Sinners Familia“ komanda, antrąją – „Padron BBQ“, o pirmos vietos ir 16-ojo Lietuvos barbekiu čempionato nugalėtojų titulą į namus išsivežė „VIP Zone Grill Team“ kolektyvas. Visos nugalėtojų komandos buvo apdovanotos „Kamado Bono“ kepsninėmis bei rėmėjų prizais.

 

Nuotraukų autorė: Laura Žemaitienė