Šefės I.Juciūtė patyrė nemenką išgąstį – filmavimo aikštelėje buvo priversta joti arkliu
2019-07-19 13:23Kaip ir kiekvieną vasaros šeštadienį TV3 žiūrovus iš lovų kels kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“. Visų pamilta vedėjų trijulė Ilona Juciūtė, Gidonas Šapiro-Bilas ir šri lankietis Dilanas Dampella Gamage antrąjį vasarą iš eilės užsibrėžė apkeliauti visą Lietuvą ir surasti čia slypinčias geriausias gastronomines vieteles. Šį kartą jų laukia kelionė po Tauragės apskritį.
Visą vasarą laidos kūrybinė komanda gyvena poilsio ir pramogų komplekse „Harmony Park“, kur ne tik ilsisi po kelionių, tačiau ir pramogauja bei išbando vis kitas vasaros rezidencijoje esančias veiklas.
Prieš ketvirtosios laidos pasirodymą eteryje „Maisto kelio“ kūrybinė komanda socialiniuose tinkluose pasidalino smagiu video, kuriame laidos vedėjos Ilonos laukė nemenki išbandymai. Pasirodo, Bilas ir Dilanas metei kolegei iššūkį – įveikti baimes ir išmėginti jojimą žirgu.
„Man sakė, kad aš čia valgyt turėsiu, o ne žirgais jodinėt“, – su nerimu balse šmaikštavo Ilona.
Linksmą Ilonos mėginimą pirmą kartą gyvenime joti galite pamatyti šiame video:
Visgi laidos vedėja greitai rado ryšį tarp žirgo Bijūno, baimė išnyko ir išbandymas tapo dar viena neeiline patirtimi.
Tauragės apskrities kulinariniai atradimai
Papusryčiavę „Harmony Park“ viloje vedėjų trijulė leisis į ketvirtąją kelionę, šįkart – po Tauragės apskritį. Pirmoji stotelė – Tauragės mieste įsikūręs „Taurų nuotykių parkas“, kur jo įkūrėjas Antanas Venckus pakvies Iloną, Bilą ir Dilaną papramogauti.
20 ha gamtos ir nuotykių parke stūkso XII a. menanti gynybinė pilis, kurios požemiuose įrengtas muziejus su ginkluotės ekspozicija, o adrenalino mėgėjai gali padangomis praskrieti greičio taku.
Parke veikia ir batutų erdvė, įvairios pramogos vaikams, bekelės dviračių maršrutas, pojūčių takas bei medžių viršūnėse įkurtos laipiojimo trasos. O tie, kurie nori išties įsimintinų nuotykių, čia gali rinktis neeilinę nakvynę 8 metrų aukštyje, medžiuose įrengtuose nameliuose.
Papramogavus, komanda aplankys ir parke esantį šeimos restoraną „Pasaga“, įkurtą buvusioje arklių gydykloje, kur iki dabar išlikusios autentiškos plytinės sienos bei interjero detalės. Restorano meniu įvairus, todėl kiekvienas apsilankęs svečias ras kuo pasilepinti, o „Maisto kelio“ laidos komanda šį kartą vaišinsis gurmaniškais jūros gėrybių užkandžiais, kiaulienos sprandinės kepsniu, dar garuojančiu kugeliu ir gardžiu pyragaičiu su maskarponės sūriu.
„Restorano pavadinimas kilo nuo to, jog mums nusišypsojo laimė ir mes čia radome lobį – 1200 Lietuvos armijos ulono pasagų, kurios visos yra naudotos, buvusios ant žirgo ir kurios neša dabar laimę mums“, – pasakos „Taurų parko“ įkūrėjas A. Venckus.
Tęsdami kelionę, Ilona, Bilas ir Dilanas aplankys ir Rambyno kalno papėdėje įkurtus svečių namus „Senasis Rambynas“. Šeimininkų Čepų šeima pakvies vedėjus į ekskursiją po įspūdingas valdas.
Pagrindinis pastatas šioje vietoje stūkso nuo XIX a. vidurio. Anksčiau čia veikusioje mokykloje dabar įkurti jaukūs miegamieji, o atkurtoje ūkininko sodyboje su „Švarco malūnu“ įrengtos patogios salės asmeninėms šventėms.
Pasidomėjus ilgaamže šios vietos istorija, Ilonos, Bilo ir Dilano lauks tikra gastronominė puota – naminės žvėrienos dešrelės, naminiai koldūnai su žvėriena ir pagal specialų receptą paruošta karka. Ne gana to, jie sulauks ypatingos staigmenos iš pačių šeimininkų puoselėjamo bityno – ką tik iš avilio išimto korio, su šviežiu medumi ir lietuvišku varškės sūriu.
„Medų iš tikrųjų valgau kiekvieną dieną, tačiau, nepatikėsit, mano gyvenime tai yra pirmas kartas, kuomet tenka medų ragauti šviežią, nuo pačio korio“, – išskirtiniu desertu stebėsis Dilanas.
Siekiant dar geriau pažinti Tauragės krašto tradicijas, vedėjai apsilankys Girdžių kaime esančioje sūrinėje „Sūrio džiazas“, kur ne tik susipažins su sūrio gaminimo procesu, bet ir padegustuos čia gaminamų įvairiausių sūrių.
Sūrinės šeimininkė Svajonė Vaicekauskienė kartu su vyru augina karves, iš kurių pieno ir gaminami šios sūrinės rankų darbo sūriai. Per dieną „Sūrio džiazas“ perdirba beveik toną pieno ir gali didžiuotis net 14 brandintų fermentinių sūrių ir 30 kitų skirtingų gaminių rūšių.
„Šeimoje augome keturi vaikai ir visi muzikavome. Ir tas šeimos muzikalumas pats prašėsi būti įterpiamas į pavadinimą. Todėl ir visi sūrių pavadinimai susiję su muzika, o muzikoje, kaip ir sūrio gamyboje – daug improvizacijos. Tai ne fabrikas, o rankų darbo gamyba“, – laidoje pasakos sūrininkės šeimininkė.
Antrą sezoną startavusi kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“ ir vėl žiūrovus kviečia atsikelti nuo sofos, susiruošti kelionei ir kartu su kompanija vykti į gražiausias šalies vietas, kur jų laukia ne tik įdomios istorijos ir pažinimas, bet ir skaniausi patiekalai. „Maisto kelias“ – tarsi Lietuvos kulinarinio turizmo gidas, padėsiantis žiūrovams lengviau išsirinkti, ką nuveikti bei kur skaniai pavalgyti šią gražią, šiltą vasarą.
„Maisto kelias“ – šeštadieniais, 10 val. tik per TV3!
Nuotraukų autorystė: tomasfoto.lt ir kasperina.lt