Vieni cukrų riboja dėl sveikatos problemų, antri norėdami sulieknėti, treti tiesiog supranta, kad jo perteklius žalingas. Bet kuriuo atveju tenka stipriai apriboti ir desertus – juk juose tiek daug cukraus! Ar tikrai? Nebūtinai! Siūlome išbandyti gardžius desertus, kuriuose nėra nė gramo pridėtinio cukraus!

 

Vaisių triufeliai

 

12 vnt.

100 g 194 kcal

Ruošti 2,5 val.

 

  •  200 g džiovintų abrikosų
  •  14 datulių be kauliukų
  •  90 g avižinių dribsnių
  •  2 šaukštai kokosų aliejaus
  •  Šaukštas vandens
  •  80 g kokosų drožlių
 

GAMINIMAS. Abrikosus kartu su datulėmis, dribsniais, kokosų aliejumi ir vandeniu sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Formuoti triufelius, kiekvieną gausiai apvolioti kokosų drožlėmis. Paruoštus 2 val. šaldyti, kad sutvirtėtų.

 

Apricot,Coconut,Bliss,Balls,In,Blue,Bowl,On,Gray,Background.

 

Migdoliniai sausainiai

 

24 vnt.

100 g 299 kcal

Ruošti 25 min.

 

  •  4 šaukštai minkšto sviesto
  •  3 šaukštai agavų sirupo
  •  100 g migdolų miltų
  •  Pusė šaukštelio vanilės ekstrakto
  •  25 g smulkintų migdolų
 

GAMINIMAS. Sviestą išmaišyti su agavų sirupu. Įmaišyti migdolų miltus, vanilę ir smulkintus riešutus. Kepimo popieriumi išklotoje skardoje šaukštu suformuoti sausainius. Kepti apie 12 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Patiekti atvėsusius.

 

Almond,Sugar,Free,Cookies,And,Coffee,On,Table.,Healthy,Dessert

 

Šokoladiniai avinžirnių saldainiai

 

25 vnt.

100 g 221 kcal

Ruošti 1,5 val.

 

  •  220 g virtų arba konservuotų nusausintų avinžirnių
  •  Šaukštelis vanilės ekstrakto
  •  2 šaukštai klevų sirupo
  •  Šaukštas nesaldinto žemės riešutų sviesto
  •  Žiupsnelis druskos ir cinamono
  •  100 g juodojo šokolado be pridėtinio cukraus
 

GAMINIMAS. Avinžirnius kartu su vanile, klevų sirupu, riešutų sviestu ir prieskoniais sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos tyrės. Ketvirtadalį šokolado susmulkinti mažais gabalėliais arba sutarkuoti ir įmaišyti į avinžirnių masę. Suformuoti rutuliukus. Likusį šokoladą išlydyti. Jeigu pernelyg tirštas, įmaišyti truputį pieno. Kiekvieną saldainį pamirkyti tirpintame šokolade. Paruoštus sudėti į kepimo popieriumi išklotą lėkštę ir 1 val. šaldyti.

 

Vegan,Chickpea,And,Peanut,Butter,Candies,In,Chocolate,Glaze,Sprinkled

 

Šokoladiniai avokadų putėsiai

 

4 porcijos

100 g 286 kcal

Ruošti 40 min.

 

  •  2 sunokę bananai
  •  2 avokadai
  •  2 šaukštai lazdynų arba migdolų riešutų sviesto
  •  40 g nesaldintų kakavos miltelių
  •  2 šaukštai kokosų pieno
  •  125 g aviečių
  •  Šviežių mėtų papuošti
 

GAMINIMAS. Bananus ir avokadus nulupti, išimti kauliukus. Kartu su riešutų sviestu, kakava, kokosų pienu sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos tyrės. Ją sudėti į serviravimo indelius ir 30 min. šaldyti, kad sutvirtėtų. Patiekti papuošus avietėmis ir mėtomis.

 

Avocado,Chocolate,Mousse,With,Raspberries,In,Glass,Serving,Glasses,On

 

Sveikesnis braunis

 

  •  120 g kvietinių miltų
  •  Šaukštelis kepimo miltelių
  •  75 g nesaldintos kakavos miltelių
  •  60 ml klevų sirupo
  •  240 g tirpinto sviesto
  •  3 kiaušiniai
  •  2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
  •  100 g šokolado lašelių be pridėtinio cukraus
 

GAMINIMAS. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir kakava. Klevų sirupą sumaišyti su sviestu, plaktais kiaušiniais, vanile. Suberti miltų mišinį, permaišyti, kad neliktų jokių gumulėlių. Galiausiai suberti šokolado lašelius ir išmaišyti. Tešlą supilti į riebalais teptą kepimo formą ir kepti 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 °C. Patiekti atvėsusį.

 

Dark,Chocolate,Espresso,Brownies,,White,And,Gray,Textured,Background.,Baked

   

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė