Atėjus šiltajam metų laikui norisi kuo daugiau laiko leisti gryname ore. Juk šiltymetis Lietuvoje toks trumpas, tad jį būtina išnaudoti maksimaliai. Taigi laisvalaikiu dauguma skuba ilsėtis į gamtą, kartu gabenasi iškylų krepšelius. Kokių skanėstų juos pripildyti?

 

Braziliškos sūrio bandelės

 

6 porcijos

 

  • 180 g miltų
  • 50 g mocarelos
  • 50 g kietojo sūrio
  • 100 ml pieno
  • 20 g sviesto

GAMINIMAS. Sijotus miltus sumaišyti su tarkuota mocarela ir kietuoju sūriu. Supilti pieną, tirpintą sviestą ir užminkyti tešlą.

 

Iš tešlos formuoti mažus rutuliukus, sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti 20–30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 175 ℃, kol bandelės taps traškios. Tiekti atvėsintas.

 

Homemade,Cheese,Buns,,Rustic,Style,,Vintage,Wooden,Background,,Top,View

   

Tartaletės su brokoliais ir brinza

 

10 porcijų

 

TEŠLAI:

  • 100 g margarino
  • 300 g miltų
  • Kiaušinio trynys
  • 0,25 šaukštelio kepimo miltelių
  • Pusė šaukštelio druskos
  • 5 šaukšteliai cukraus

ĮDARUI:

  • 300 g brokolių
  • 250 g brinzos
  • Kiaušinis
  • Kiaušinio baltymas
  • 3 šaukštai grietinės
  • 100 g kietojo sūrio
  • Petražolių pagal skonį

GAMINIMAS. Iš nurodytų produktų užminkyti tešlą ir 30 min. palaikyti šaldytuve.

 

Tešlą iškočioti, išpjauti apskritimus. Juos kloti į riebalais pateptas tartalečių formeles. Uždengti kepimo popieriumi, ant viršaus uždėti svorio, pvz., pupelių, kad tešla pernelyg neišsipūstų, ir kepti 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ºC.

 

Smulkiai sutrupinti brinzą, sumaišyti su kiaušiniais, plakta grietine ir smulkintomis petražolėmis. Masę sudėti į iškeptus krepšelius. Ant viršaus uždėti brokolių žiedynų, apibarstyti tarkuotu sūriu. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃, kol išsilydys sūris.

 

Broccoli,Cheddar,Mini,Savory,Pies,On,Wooden,Background,,Top,View.

 

Prancūziški karšti sumuštiniai

 

4 porcijos

 

  • 8 riekės baltos sumuštinių duonos
  • 110 g minkšto sviesto
  • 4 griežinėliai karštai rūkyto kumpio
  • 4 riekelės griujero
  • 2 kiaušiniai
  • Šaukštas vandens
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

GAMINIMAS. Sviestą (dalį pasilikti) užtepti ant 4 duonos riekių, ant viršaus dėti po griežinėlį kumpio ir sūrio. Uždengti likusiomis riekėmis.

 

Kiaušinius išplakti su vandeniu, druska ir pipirais. Į plakinį panardinti kiekvieną sumuštinį stengiantis, kad pasidengtų visos pusės.

 

Likusį sviestą išlydyti keptuvėje ir iš abiejų pusių apkepti sumuštinius, kol sūris viduje išsilydys, o kiaušinio plakinys išorėje sutvirtės. Patiekti karštus, bet gardūs ir atvėsę.

 

French,Croque,Monsieur,Sandwich,With,Cheese,,Ham,,Gruyere,And,Bechamel

   

Sveikuoliškas saldus užkandis

 

8 porcijos

 

  • 110 g žemės riešutų sviesto
  • 80 g juodojo šokolado lašelių
  • 80 g avižinių dribsnių
  • 65 g maltų sėmenų
  • 60 g mėgstamų smulkintų karamelizuotų riešutų
  • 2 šaukštai medaus
  • 2 šaukštai nesaldintos kakavos miltelių
  • 3 šaukštai vandens
 

GAMINIMAS. Visus ingredientus sumaišyti – turi išeiti tvirta drėgna masė. Jeigu viskas atrodo per sausa, įpilti daugiau vandens.

 

Paruoštą masę 30 min. dėti į šaldytuvą, kad būtų lengviau formuoti. Sulipdyti kąsnio dydžio kamuoliukus. Papildomai galima apvolioti smulkintais riešutais ar kokosų drožlėmis.

 

Healthy,Organic,Energy,Granola,Bites,With,Nuts,,Cacao,,Banana,And

 

Citrininis limonadas

 

8 porcijos

 

  • 8 citrinos (galima naudoti per pusę su žaliosiomis citrinomis)
  • 1,6 l vandens
  • 200 g cukraus
  • Kelios šakelės šviežių mėtų
  • Nedidelis gabalėlis imbiero šaknies

GAMINIMAS.  Iš citrinų (kelias riekeles pasilikti papuošti) išspausti sultis. Sumaišyti su 6/7 turimo vandens.

 

Cukrų, mėtas (dalį pasilikti papuošti) ir likusį vandenį elektriniu trintuvu sutrinti iki vientisos tyrės. Sumaišyti su citrinų sulčių mišiniu.

 

Patiekti su ledo kubeliais, į stiklinę įdėjus po kelias riekeles citrinos, kelis mėtų lapelius.

 

Shikanji,Is,Lemonade,Originating,From,The,Punjab/india.,Also,Known,As

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė