Pažadas pradėti sveikai maitintis neretai taip ir lieka užmaršty, tačiau iš tiesų viskas nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio: galite pradėti nuo mažų žingsnelių, ir labai greitai sveika mityba taps jūsų nauju įpročiu. Nežinote, nuo ko pradėti? Įtraukite į savo mitybos racioną 10 sveikiausių produktų, kurie aprūpins organizmą reikalingomis maistinėmis medžiagomis, vitaminais ir mineralais. Taigi, kokie tai maisto produktai?

 

planuojate_apsipirkti_maxima_leidinys-scaled

Citrinos

 

Vos vienoje citrinoje yra daugiau nei 100 procentų rekomenduojamos paros vitamino C normos. Maža to, citrinose esančios medžiagos padeda stiprinti kaulus ir didina „gerojo“ cholesterolio kiekį kraujyje. Į savo mitybos racioną įtraukti citrinas tikrai nėra sunku: pavyzdžiui, rytą galite pradėti nuo žaliosios arbatos puodelio su citrinos griežinėliu.

 

Brokoliai

 

Brokoliuose gausu vitaminų C ir K, kurie yra būtini kaulų formavimuisi. Jei siekiate, kad termiškai apdorojant brokolius būtų išsaugomas kuo didesnis vitaminų kiekis, juos galite gaminti mikrobangų krosnelėje (tokiu atveju bus išsaugoma net  90 proc. šiose daržovėse esančių vitaminų).

 

Juodasis šokoladas

 

Jei mėgstate pasilepinti saldumynais, pienišką šokoladą ar sausainius pakeiskite juoduoju šokoladu, kuris padeda sumažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį kraujyje.

 

Saldžiosios bulvės

 

Batatai yra vertinami dėl sudėtyje esančio vitamino A, kuris stiprina imuninę sistemą ir mažina vėžio riziką.

 

Lašiša

 

Lašiša yra viena sveikiausių žuvų, kurioje gausu Omega-3 riebalų rūgščių. Mokslininkai nustatė, kad reguliarus lašišos valgymas padeda sumažinti Alzheimerio ligos riziką. Vis dėlto, rinkdamiesi lašišą būkite atidūs: sveikiausia yra natūraliomis sąlygomis užaugusi žuvis.

 

Graikiniai riešutai

 

Reguliarus graikinių riešutų valgymas sumažina vėžio riziką, padeda apsisaugoti nuo neigiamo saulės poveikio bei mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Jei po pietų norisi deserto, suvalgykite kelis graikinius riešutus.

 

Avokadai

 

Avokaduose gausu ląstelienos ir folio rūgšties, todėl reguliarus avokadų valgymas gali padėti sumažinti širdies ligų riziką. Avokadais gardinkite salotas ar ruošdami sumuštinius naudokite vietoj sviesto.

 

Česnakas

 

Ši prieskoninė daržovė pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, be to, ji padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir kraujospūdį.

 

Pupelės

 

Tyrimai įrodė, kad ankštines daržoves (pupeles, žirnius ar lęšius) valgant keturis kartus per savaitę širdies ligų riziką galima sumažinti daugiau nei penktadaliu. Taip pat įrodyta, kad ankštinių daržovių valgymas gali padėti sumažinti krūties vėžio riziką. Įdomu tai, kad kuo tamsesnės yra pupelės, tuo daugiau jose antioksidantų: vieno tyrimo metu nustatyta, kad juodų pupelių luobelėse yra net 40 kartų daugiau antioksidantų nei baltų pupelių luobelėse.

 

Špinatai

 

Špinatuose gausu imunitetą stiprinančių antioksidantų, kurie yra ypatingai svarbūs akims. Taip pat įrodyta, kad špinatai mažina vėžio riziką ir padeda paprasčiau įveikti įvairias ligas.

 

Baiminatės, kad sveiki produktai gali pareikalauti pernelyg didelių išlaidų? Jums gali pagelbėti maxima leidinys, kuriame visada rasite aktualių nuolaidų ir ypatingų pasiūlymų. Susidarykite svarbiausių pirkinių sąrašą ir tikrai sutaupysite!