Dažnai nutinka, kad grįžus namo nėra laiko ir noro ilgai sukiotis virtuvėje ir ruošti skanius, bet sudėtingus patiekalus pietums ar vakarienei. Norisi kažko skanaus ir lengvo, ir kad tai paruošti nereikėtų praleisti valandų valandas prie viryklės. Štai trys idėjos, kurios pravers tokiomis dienomis, kai ne tik nesinori daug laiko praleisti virtuvėje, bet ir nesinori per daug galvoti.

 

Švelni lašiša

 

"lašiša su briuseliniais kopūstais"

  • 2 lašišų filė
  • Šaukštas grūdėtų garstyčių
  • Šaukštas Dižono garstyčių
  • Šaukštelis klevų sirupo
  • Šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Kambario temperatūros lašišų filė nusausinti su popieriniu rankšluosčiu, ištrinti druska ir pipirais. Sėdėti odele žemyn į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais išteptą kepimo indą. Garstyčių, aliejų ir klevų sirupą sumaišyti, ir šiuo padažu užpilti žuvį. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, apie 10 minučių.

 

2 žmonėms

100 g apie 216 kcal

Paruošimo laikas: apie 20 min

   

Makaronai su krevetėmis ir avokadų padažu

 
  • 370 g visadalių makaronų
  • 120 ml vandens, kuriame virė makaronai
  • 400 g išgliaudytų krevečių
  • 2 avokadai
  • 170 g špinatų
  • 2 šaukštai smulkintų kalendrų
  • 60 ml žaliųjų citrinų sulčių
  • Skiltelė česnako
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Avokado griežinėlius sumaišyti su špinatais, 2 šaukštais žaliųjų citrinų sulčių, šaukštu alyvuogių aliejaus, smulkintu česnaku, druska bei pipirais. Makaronus išvirti taip, kaip nurodyta instrukcijoje ant pakelio. Į keptuvę įpilti šaukštą aliejaus ir įkaitinti. Sudėti krevetes ir kepti 2 minutes. Pamaišyti, apversti ir kepti iš kitos pusės vėl 2 minutes, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Įdėti 2 šaukštus žaliųjų citrinų sulčių, kalendrų ir išmaišyti. Sudėti ir sumaišyti su avokadų padažu. Jeigu padažas per tirštas, įpilti 2 šaukštus vandens, kuriame virė makaronai. Šį padažą užpilti ant makaronų.

 

2 žmonėms

100 g apie 185 kcal

Paruošimo laikas: apie 20 min

   

Briuseliniai kopūstai su medumi

 
  • 10 briuselinių kopūstų
  • 1,5 šaukšto sviesto
  • 1,5 šaukšto medaus
  • 0,5 šaukštelio garstyčių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Džiovintų krapų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Briuselinius kopūstus sudėti į verdantį, pasūdytą vandenį. Virti ant vidutinės ugnies 8 – 10 minučių, kol suminkštės. Aliejų, medų sumaišyti su garstyčiomis, druska, pipirais ir džiovintais krapais. Patiekti briuselinius kopūstus aplietus šiuo medaus padažu.

 

2 žmonėms

100 g apie 106 kcal

Paruošimo laikas: apie 20 min

Spausdinti