Piemenų, arba „Šepardo“, pyragas labai populiarus Jungtinėje Karalystėje. Išvaizda ir skoniu primena bulvių ir mėsos apkepą. Šis sotus patiekalas leidžia lengvai paįvairinti kasdienius patiekalus ir vakarienes. Ypač tinka atvėsus orams, kai norisi šilto maisto!

 

pyragai (1)

Klasikinis

 
  • 800 g bulvių
  • Kiaušinis
  • 100 ml pieno
  • 2 svogūnai
  • Morka
  • 600 g maltos jautienos
  • 120 ml vandens
  • 100 g kietojo sūrio
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti
 

Gaminimas. Bulves nuskusti ir išvirti sūdytame vandenyje. Nusunktas bulves sutrinti su kiaušiniu, pienu, prieskoniais. Pakepinti smulkintus svogūnus, tarkuotą morką. Sudėti mėsą, supilti vandenį, išmaišyti ir troškinti apie 20 min. Likus 10 min. iki troškinimo pabaigos įmaišyti pomidorų pastą, pagardinti prieskoniais. Mėsą sudėti į indą, išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskleisti košę. Šakute padaryti negilius griovelius, užberti tarkuotą sūrį. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 ℃, kol gražiai apskrus.

 

6 porcijos

100 g 174 kcal

Ruošti 1,5 val.

 

pyragai (2)

Angliškas

 
  • 800 g maltos avienos
  • 2 svogūnai
  • Morka
  • 2,5 šaukštai sviesto
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 200 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 900 g bulvių
  • 2 šaukštai grietinėlės sūrio
  • Kiaušinis
  • 100 ml pieno
  • 100 g kietojo sūrio
  • Šaukštas miltų
  • Druskos, maltų raudonų ir aitriųjų paprikų, rozmarinų pagal skonį
 

Gaminimas. Svogūnus susmulkinti, morką sutarkuoti. Keptuvėje ištirpinti 1,5 šaukšto sviesto ir kepinti svogūnus, morką bei mėsą. Po 10 min. įspausti česnaką, pagardinti rozmarinais, raudonomis paprikomis, sudėti pomidorų pastą, pasūdyti. Kai mėsa iškeps, įpilti šiek tiek vandens, sumaišyto su miltais – mišinys turėtų šiek tiek sutirštėti. Įmaišyti žirnelius ir nukelti.

 

Bulves nuskusti ir išvirti sūdytame vandenyje. Nusunktas bulves sutrinti su grietinėlės sūriu, kiaušiniu, likusiu sviestu, pienu ir tarkuotu sūriu. Pagardinti aitriosiomis paprikomis. Mėsos mišinį sudėti į indą, išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskleisti košę. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 ℃, kol gražiai apskrus.

 

6 porcijos

100 g 174 kcal

Ruošti 1,5 val.

 

pyragai (3)

Su aviena

 
  • 800 g avienos
  • 2 šaukštai miltų
  • 2 svogūnai
  • 3 skiltelės česnako
  • 400 g pievagrybių
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 400 ml vandens
  • Kubelis mėsos sultinio
  • 700 g bulvių
  • Šaukštas sviesto
  • 100 ml pieno
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti
 

Gaminimas. Avieną supjaustyti kubeliais. Pagardinti prieskoniais, apvolioti miltais. Kepti, kol susidarys plutelė. Atidėti.

 

Smulkintus svogūnus ir česnako skilteles pakepinti, sudėti pjaustytus grybus, pagardinti prieskoniais ir troškinti apie 12 min. Sudėti avieną, sudėti pomidorų pastą, supilti vandenį, kuriame ištirpintas sultinio kubelis. Uždengti ir lėtai troškinti bent 40 min.

 

Bulves nuskusti ir išvirti sūdytame vandenyje. Nusunktas bulves sutrinti su sviestu ir pienu. Troškinį sudėti į indą, išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskleisti košę. Kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 ℃, kol gražiai apskrus.

 

6 porcijos

100 g 174 kcal

Ruošti 2 val. 

 

Gordono Ramzio piemenų pyragas

 
  • 600 g maltos ėrienos
  • Svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • Morka
  • 30 ml pomidorų tyrės
  • 240 ml raudonojo vyno
  • 30 ml Vusterio padažo
  • 500 ml vandens
  • Kubelis vištienos sultinio
  • 800 g bulvių
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 200 g parmezano
  • Druskos, maltų pipirų, čiobrelių, rozmarinų pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus kepti
 

Gaminimas. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir keletą minučių kepti ėrieną. Sudėti smulkintą svogūną, česnako skilteles, tarkuotą morką. Supilti pomidorų tyrę, vyną, Vusterio padažą, suberti smulkintus čiobrelius, rozmarinus. Troškinti vis pamaišant. Kai vynas išgaruos, supilti vandenį, kuriame ištirpintas sultinio kubelis. Virti, kol sutirštės.

 

Bulves nuskusti ir išvirti sūdytame vandenyje. Nusunktas bulves sutrinti su tryniais, dalimi tarkuoto parmezano, pagardinti prieskoniais.

 

Mėsą sudėti į indą, išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskleisti košę, užberti likusį tarkuotą sūrį. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃, kol gražiai apskrus.

 

6 porcijos

100 g 144 kcal

Ruošti 1,5 val.

 

Su vištiena

 
  • 600 g vištienos filė
  • 800 g bulvių
  • 700 ml pieno
  • 2 skiltelės česnako
  • 85 g sviesto
  • 3 šaukštai miltų
  • 200 g sūrio
  • 250 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 250 g šaldytų kukurūzų
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti
 

Gaminimas. Vištieną supjaustyti gabalėliais ir iškepti pagardinus prieskoniais.

 

Bulves nuskusti ir išvirti sūdytame vandenyje. Nusunktas bulves sutrinti su 100 ml pieno, smulkintu česnaku, 25 g sviesto.

 

Paruošti padažą. Keptuvėje ištirpinti likusį sviestą, suberti miltus ir išmaišyti. Kai miltai taps auksinės spalvos, supilti likusį pieną, pagardinti prieskoniais. Virti apie 2 min., sumaišyti su dalimi tarkuoto sūrio.

 

Į padažą įmaišyti vištieną, žirnelius, kukurūzus. Gautą masę sudėti į indą, išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskleisti košę, užberti likusį tarkuotą sūrį. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃, kol gražiai apskrus.

 

porcijos

100 g 124 kcal

Ruošti 1 val.

   

Julijos Vysockajos piemenų pyragas

 
  • Svogūnas
  • Aitriosios paprikos pagal skonį
  • Morka
  • 2 skiltelės česnako
  • 350 g maltos jautienos
  • 120 ml vandens
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 5 bulvės
  • 100 ml grietinėlės
  • 120 ml pieno
  • 40 g sviesto
  • Pusė šaukštelio maltų čiobrelių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Laurų lapas
  • Aliejaus kepti
 

Gaminimas. Smulkintą svogūną, aitriąją papriką, tarkuotą morką pakepinti, įspausti česnaką. Sudėti mėsą ir kepti, kol parus. Supilti vandenį ir pomidorų pastą. Pagardinti prieskoniais, įdėti laurų lapą. Troškinti apie 10 min.

 

Bulves nuskusti ir išvirti sūdytame vandenyje. Grietinėlę sumaišyti su pienu, sviestu ir čiobreliais. Gautą masę išplakti ir sutrinti nusunktomis bulvėmis.

 

Mėsą sudėti į indą, išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskleisti košę. Kepti apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 220 ℃, kol gražiai apskrus.

 

6 porcijos

100 g 174 kcal

Ruošti 1 val.

 

 
Spausdinti