Patobulintas kefyras su priedais
2014-05-27 16:12Įdomu, kad tarptautinis kefyro pavadinimas kilo iš turkų kalbos žodžio „keif“, kuris reiškia „gerą jausmą“. Kefyras – tai skanus, tirštas, saldžiai rūgštoko skonio, nekaloringas (100 g apie 56 kalorijos) gėrimas, kurį galima paskaninti įvairiais sveikais priedais. Jis greitina medžiagų apykaitos procesus ir stiprina imuninę sistemą. Kuo kefyras rūgštesnis, tuo naudingesnis ir skanesnis. Rūgščiame kefyre išlieka kur kas daugiau A, B grupės vitaminų, kalcio, jodo, geležies ir kitų naudingų medžiagų.
Pikantiškas kefyro gėrimas su prieskoniais
- 200 ml kefyro
- Malto imbiero, cinamono, raudonos paprikos pagal skonį
- Šaukštelis medaus
- 2 šaukštai vandens
Gaminimas
200 ml kefyro sumaišyti su žiupsneliu malto imbiero, cinamono ir raudonos paprikos. Atskiesti 2 šaukštais vandens. Išmaišyti. Jeigu mėgstama saldžiau, įdėti šaukštelį medaus.
Saldus kefyras su medumi
- 200 ml kefyro
- Šaukštelis medaus
- Malto imbiero, cinamono pagal skonį
- Citrinos griežinėlis
- 2 šaukštai vandens
Gaminimas
Stiklinę pagal šį receptą paruošto kefyro rekomenduojama išgerti pusryčiaujant, taip pat ir tiems, kurie neįsivaizduoja ryto be sočių pusryčių (bandelių ar blynų). Šaukštelį malto imbiero ir medaus ištirpinti 2 šaukštuose verdančio vandens. Pagal skonį įberti malto cinamono ir įmesti citrinos griežinėlį. Gautą mišinį atskiesti 200 ml kefyro.
Kefyras su uogiene
- 200 ml kefyro
- 2 šaukšteliai mėgstamos uogienės
Gaminimas
Atšaldytą kefyrą sumaišyti su uogiene, pavyzdžiui, braškių ar aviečių. Taip pat galima naudoti bet kokias šviežias uogas ar vaisius.
Kefyras su gaiviais obuoliais
- 300 ml kefyro
- 5 obuoliai
- Malto cinamono pagal skonį
Gaminimas
Šis užkandis veiksmingai mažina apetitą ir gali pakeisti pusryčius ar pietus. 5 vidutinio dydžio obuolius nulupti ir sutarkuoti. Sumaišyti su 300 ml neriebaus kefyro. Pagal skonį įberti malto cinamono ir vėl gerai išmaišyti.
Kefyro gėrimas su žalumynais
- 300 ml kefyro
- 20 g petražolių
- Agurkas
- Malto cinamono pagal skonį
Gaminimas
Į dubenį supilti kefyrą, sudėti susmulkintas petražoles. Viską sumaišyti su cinamonu. Jei norima, galima įdėti tarkuoto agurko. Palikti valandą pastovėti.
Daržovių gėrimas su kefyru
- 250 ml kefyro
- Pusė raudonos paprikos
- Saliero stiebas
- Agurkas
- 2 šaukšteliai sėlenų
- Šaukštas alyvuogių aliejaus
- Saulėgrąžų sėklų puošti
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų, pagal skonį
Gaminimas
Kefyrą, alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir supjaustytas daržoves sumaišyti. Sudėti sėlenas ir viską sutrinti. Ant viršaus pabarstyti saulėgrąžų sėklų ir supilstyti gėrimą į stiklines.