Neatskleistos Nostradamo pranašystės
2012-11-29 12:17Netikėtas radinys
1994-aisiais astrologijos pasaulyje nutiko tikra sensacija: Italijos nacionalinės bibliotekos surengtoje retų knygų mugėje žurnalistė Enza Masa aptiko tiesiog netikėtą radinį – pamestą žymaus astrologo ir pranašo Mišelio Nostradamo knygą.
Šis rankraštis gerokai skyrėsi nuo visų žinomų astrologo pranašysčių. Savo ateities prognozes M. Nostradamas užšifravo ketureiliuose, o rastoje knygoje, skirtingai nuo ankstesniųjų, esama ne tekstų, bet piešinių – 72 akvarelių.
Tačiau įdomiausia buvo ne tai. Po poros metų ilgų tyrinėjimų paaiškėjo viena keista aplinkybė. Akvarelių knyga su M. Nostradamo parašu pateko į Romos biblioteką dar 1888-aisiais, bet dėl neaiškių aplinkybių daugiau kaip šimtmečiui pasimetė bibliotekų fonduose.
Pasak daugumos ekspertų, tai neatsitiktinumas. Greičiausiai kas nors bandė paslėpti M. Nostradamo akvareles, nes knygoje pavaizduotos apokalipsės pranašystės.
Kai knyga buvo rasta ir atrestauruota, ją tirti ėmėsi vienas garsiausių Italijos policijos analitikų O. C. Ramotis. Ketverius metus jis analizavo M. Nostradamo akvareles ir 1998-aisiais pareiškė, kad atrastas paslaptingųjų piešinių iššifravimo raktas. Analitikas O. C. Ramotis teigia, kad M. Nostradamo akvarelės atspindi XX–XXI a. įvykius.
Pavyzdžiui, viename piešinyje pavaizduota, kaip žmogus koja trypia romėnų koloną, grįsdamas kelią gyvatei. Pasak minėto analitiko, tai ne kas kita, kaip nacių „žaibiškas“ karas. O paveikslas, kuriame vaizduojamas drakonas, užpuolantis Romos popiežių, reiškia 1981-ųjų gegužės 13-ąją Romoje vykusį pasikėsinimą į Šventąjį Tėvą Joną Paulių II.
Iki šiol neaišku, kaip M. Nostradamas galėjo numatyti įvykius keturis šimtus metų į priekį, remdamasis tik žvaigždžių judėjimo dėsniais.
Nostradamo receptai
Pietinėje Prancūzijos dalyje, netoli Kanų, vienuolyno griuvėsiuose buvo rasta didžiojo pranašo M. Nostradamo knyga. Joje glūdi kulinarijos receptai, paremti sveikos mitybos principais. Šis paslaptingas žmogus, išpranašavęs istorinius ateities įvykius, pavyzdžiui, Napoleono iškilimą ir žlugimą, Hitlerio atėjimą į valdžią, komunistų režimą Rusijoje, savo veikaluose atskleidžia ir ilgaamžiškumo paslaptis.
M. Nostradamo rankraštis atsirado prieš 400 metų. „Nostradamas tikina, kad jis buvo rašomas, diktuojant arkangelui Gabrieliui, – teigia amerikiečių gydytojas Franklinas Ovensas. – Manėme, kad jis pranašauja tik niūrius įvykius, kurie laukia žmonijos ir planetos, bet mokslininkas, pasirodo, užsiiminėjo ir daugeliu kitų dalykų“.
„Nostradamas puikiai žinojo, kad egzistuoja laisvieji radikalai – medžiagos, kurios pamažu mus nuodija, – nurodo anglų dietologas Brentas Maliganas. – Jis taip pat suvokė pražūtingą stresų poveikį, vitaminų ir mineralinių medžiagų naudą, o tai nebuvo žinoma to meto gydytojams. Aiškiaregys siūlė valgyti daugiau česnakų, kitų daržovių ir vaisių, mažiau mėsos. Tuo metu patiekalai, pagaminti iš jautienos, buvo itin vertinami, ypač tarp pasiturinčių žmonių“.
Anot M. Nostradamo, gerai jaustis padeda ir gyvenimą ilgina česnakai, svogūnai, avižos, miežiai, pipirai, žuvys, kopūstai, morkos, brokoliai, spanguolės, obuoliai ir greipfrutai. Norint išvengti ligų arba nuo jų išsivaduoti, į valgiaraštį būtina įtraukti minėtus maisto produktus.
Sergantiesiems artritu patariama valgyti sardines, upėtakius, astma – maistą, kuriame gausu pipirų, česnakų, svogūnų, garstyčių ir krienų.
Plinkant rekomenduojama plaukų šaknis du kartus per dieną įtrinti alijošiaus sultimis.
Vėžio profilaktikai naudingi brokoliai, špinatai, briuseliniai ir paprastieji kopūstai. Sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje padeda avižiniai dribsniai, avižų košė ir pupelės, kovoti su diabetu – žemės riešutai, sojos pupelės, kriaušės, obuoliai ir baltosios pupelės.
Širdies ligoms gydyti rekomenduojama valgyti kuo daugiau žuvies, česnakų, imbierų, melionų, grybų, svogūnų, vartoti alyvuogių aliejų. Kraujospūdį mažina avižiniai dribsniai, daug ląstelienos turintys vaisiai ir daržovės.
Štai keletas patiekalų iš M. Nostradamo receptų knygos. Kai kuriuos jų dietologai šiek tiek pakoregavo, atsižvelgiant į tai, ką galima šiais laikais įsigyti parduotuvėse. Tačiau aprašytųjų patiekalų gydomoji galia nuo to nė kiek ne mažesnė.
Provanso pomidorai
2–3 pomidorai
3 skiltelės česnako
Stiklinė juodos duonos trupinių
Šaukštas smulkintų petražolių
Svogūnas
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų pagal skonį
Pomidorus perpjauti pusiau ir išskaptuoti minkštimą. Duonos trupinius, smulkintą česnaką, svogūną ir petražoles sumaišyti. Pagardinti druska ir pipirais. Gautu mišiniu prikimšti pomidorų puseles. Tada į kepimo indą įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėti pomidorus, likusį aliejų užpilti ant jų viršaus ir kepti 15–20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 300 °C temperatūros.
Kopūstai su obuoliais
Raudonasis kopūstas
60 g sviesto
Svogūnas
Obuolys
2 šaukštai cukraus
0,5 šaukšto maltų gvazdikėlių
Citrina
2 šaukštai razinų
120 ml raudonojo vyno
Kopūstą smulkiai supjaustyti. Svogūną apkepinti svieste, suberti skiltelėmis pjaustytą obuolį, gvazdikėlius, razinas, supilti išspaustas citrinos sultis ir apie 10 min. viską patroškinti. Po to suberti smulkintus kopūstus, įpilti vyno ir dar patroškinti apie 30 min. Patiekti karštą.
Ratatoliai
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
Pomidoras
3 svogūnai
2 skiltelės česnako
400 g baklažanų
Žalia saldžioji paprika
Geltona saldžioji paprika
Raudona saldžioji paprika
400 g aguročių
Druskos, pipirų pagal skonį
Pomidorą, svogūnus, česnakus, baklažanus, aguročius ir paprikas susmulkinti. Po to įberti druskos ir pipirų. Viską patroškinti apie 30 min. Patiekti karštą.
Apelsinų ir morkų desertas
400 g morkų
2 apelsinai
Šaukštas cinamono
2 šaukštai citrinos sulčių
Šaukštas cukraus
8 datulės
Morkas ir vieną apelsiną susmulkinti, sumaišyti su cinamonu ir cukrumi. Tada iš likusio apelsino išspausti sultis. Citrinos ir apelsino sultis supilti į morkų ir apelsino tyrę. Desertą laikyti šaldytuve 1–2 val. Prieš patiekiant nupilti susikaupusį skystį ir apibarstyti smulkintomis datulėmis.
Gaivios salotos
Gūžė salotų
3 pomidorai
Svogūnas
Skiltelė česnako
60 ml alyvuogių aliejaus
30 ml vandens
150 ml acto
Salotas, pomidorus ir svogūną susmulkinti. Alyvuogių aliejų sumaišyti su vandeniu, actu ir smulkintu česnaku. Gautu skysčiu apšlakstyti daržoves.