Pasinerkime į saldų desertų pasaulį be jokio cukraus! Vietoj jo – gamtos dovanojamas saldumas: medus, datulės, klevų sirupas, stevija… Šie ingredientai ne tik suteikia malonų saldumą, bet ir papildo desertus naudingomis maistinėmis medžiagomis. Atraskite skonius, kurie užburia ir kartu suteikia neįtikėtino malonumo be sąžinės priekaištų.

 

Avižiniai sausainiai

 

15 vnt.

100 g 189 kcal

Ruošti 25 min.

 
  • 2 prinokę bananai
  • 8 minkštos datulės be kauliukų
  • Žiupsnelis cinamono
  • 90 g avižinių dribsnių
  • 50 g razinų
 

GAMINIMAS. Bananus ir datules sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Jei datulės kietokos, prieš tai išmirkyti vandenyje, kol suminkštės. Įmaišyti cinamoną, dribsnius, razinas. Suformuoti sausainius, išdėlioti skardoje, išklotoje kepimo popieriumi. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.

 

Vegan,Oatmeal,Cookies,With,Dates,And,A,Banana.,Healthy,Vegan

 

Desertinis glotnutis

 

2 porcijos

100 ml 130 kcal

Ruošti 3 min.

 
  • Prinokęs bananas
  • 5 minkštos datulės be kauliukų
  • 200 g natūralaus jogurto
  • Šaukštas medaus
  • Pusė šaukštelio vanilės ekstrakto
 

GAMINIMAS. Visus ingredientus sutrinti elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.

 

Yogurt,With,Banana,Date,And,Honey.,A,Healthy,Drink.

 

Kakavinis avokadų pudingas

 

2 porcijos

100 g 180 kcal

Ruošti 2 val.

 
  • Prinokęs avokadas
  • 2 šaukšteliai nesaldintų kakavos miltelių
  • 2 šaukštai klevų sirupo
  • Pusė šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 3 šaukštai migdolų pieno
 

GAMINIMAS. Avokado minkštimą kartu su likusiais ingredientais sutrinti elektriniu trintuvu iki kreminės konsistencijos. Sudėti į serviravimo indelius ir apie 2 val. palaikyti šaldytuve.

 

Organic,Healthy,Homemade,Avocado,Pudding,With,Mint

 

Kakaviniai bananų ledai

 

2 porcijos

100 g 198 kcal

Ruošti 2 val.

 
  • 3 bananai
  • Šaukštas nesaldinto riešutų sviesto
  • Pusė šaukštelio nesaldintos kakavos miltelių
  • Granolos, medaus patiekti
 

GAMINIMAS. Bananus bent 2 val. laikyti šaldymo kameroje, kol visiškai sušals. Išėmus nulupti žievelę, supjaustyti gabalėliais ir kartu su riešutų sviestu bei kakava sutrinti elektriniu trintuvu iki tolygios masės. Dėti į serviravimo indelius ir patiekti pagardinus granola, skystu medumi.

 

Vegan,Breakfast.,Chocolate,Banana,Nicecream,With,Granola,And,Peanut,Butter.

 

Sūrio pyragas su šilauogėmis

 

12 porcijų

100 g 225 kcal

Ruošti 6 val.

 

PAGRINDUI:

  • 200 g visų grūdo dalių sausainių
  • 2 šaukštai tirpinto sviesto
  • Šaukštelis stevijos miltelių

ĮDARUI:

  • 900 g neutralaus skonio kreminio sūrio
  • 200 g graikiško jogurto
  • 3 šaukšteliai stevijos miltelių
  • 2 kiaušiniai
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • Šaukštas tarkuotos citrinos žievelės

PAPUOŠIMUI:

  • 150 g šviežių šilauogių
  • Šviežių mėtų
 

GAMINIMAS. Sausainius susmulkinti iki trupinių. Sumaišyti su sviestu ir stevija. Iš gautos masės suformuoti pyrago formos dugną bei kraštus, suspausti. Bent 15 min. palaikyti šaldytuve.

 

Įdarui sumaišyti visus jam skirtus ingredientus iki tolygios masės. Ją supilti ant paruošto pagrindo. Pyragą kepti apie 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160 °C, kol sutvirtės, bet centre dar truputį judės. Palikti atvėsti kambario temperatūroje, vėliau perkelti į šaldytuvą ir šaldyti bent 4 val., geriausia per naktį. Prieš patiekiant papuošti uogomis ir mėtomis.

 

New,York,Style,Cheesecake,,Fresh,Blueberries,And,Mint,On,A

 

Spausdinti
 

Autorė Jūratė Survilė