Makaronai – vienas paprasčiausių patiekalų, kuriuos mėgsta visi. Jie kiekvieną kartą gali būti kitokie, šiek tiek pakeitus padažo sudedamąsias dalis. Pavyzdžiui, makaronus galima pagardinti graikinių riešutų ir bazilikų padažu.

 

makaronai

  • 300 g spagečių arba kitų makaronų
  • 50 g parmezano
  • 50 g bazilikų
  • 2 skiltelės česnako
  • 100 g graikinių riešutų
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Makaronus išvirti taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Česnako skilteles nulupti ir išspausti su druska ir pipirais. Pamažu į smulkintuvą sudėti bazilikus, riešutus ir sūrį. Supilti aliejų ir šiuo padažu aplieti virtus makaronus.

 

4 porcijų

100 g apie 358 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

Spausdinti