Dažniausiai lazanija gaminama su pomidorų pasta. Baltas bešamelio padažas lazanijoms lakštams suteikia naują, ypatingą skonį.

 

  • 12 lazanijos lakštų
  • Vištienos krūtinėlė
  • 500 g pievagrybių
  • 200 ml grietinėlės
  • 200 g parmezano
  • 1 l pieno
  • 120 g sviesto
  • 3 šaukštai miltų
  • Kiaušinis
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, muskato pagal skonį

Gaminimas

 

Supjaustytus pievagrybius apkepinti svieste, kol suminkštės. Sudėti gabalėliais susmulkintą mėsą ir, kai porą minučių apkeps, supilti grietinėlę ir troškinti, kol sutirštės.

 

Ištirpinti sviestą, supilti mitus ir pamažu maišant supilti pieną. Įberti muskato ir virti, kol padažas sutirštės.

 

Ant kepimo indo dugno tolygiai paskleisti nedidelį kiekį padažo ir pradėti dėti lakštus. Ant jų sudėti vištieną su grybais. Pabarstyti tarkuotu sūriu ir užpilti padažu. Viską pakartoti du kartus. Ant paskutinio lazanijos lakšto užpilti likusį padažą ir užberti sūrį. Kepti apie 20 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.

 

100 g apie 407 kcal

Paruošimo laikas: 60 min

4 porcijos

Spausdinti